ogrenciyken merkezi sinavlarda iki adet turkiye derecesi yapmis, simdi de bir muhendis icin turkiyede calisilabilecek en iyi sirketlerden birinde calisan bir bir beyaz yakali olarak kendim ve sirketteki cevrem icin soyleyebilirim ki beyaz yaka olmak cok matah bir sey degil.
sabah gunes dogmadan bir servise binip ise gidiyor, kumesteki tavuklar gibi aksama kadar kubikte oturarak bilgisayarda calisiyor, ogle arasi diye yerleskeden cikamadan yemekhanede yemek yiyip kubiginze donuyor, ay sonunda kolektif calismaniz sonucu isyerine kazandirdiginiz paranin 10%'unu maas olarak aliyorsunuz. yilda bir kez de "performans degerlendirme" adi altinda, oncesinde sizden girdi alinmayan, degerlendirme tamamlandiktan sonra "neden bu notu aldim?" sorusuna muhattap olan amirinizin somut bir neden sunamadigi notlar alarak notlandiriliyorsunuz.
yurtdisini bilmem ama turkiyede beyaz yaka olmak cok matah bir sey degil. cocugu beyaz yakali olsun diye okutmak da akil kari degil bence. para ticarette, ama kendi emeginizi satarsiniz, ama baskasinin emek katma degerini satarsiniz, ama al-sat yaparsiniz ya da karli ve karini dagitan sirkete ortak olursunuz ama para ticarette bence. eskiden sokakta kosup oynardik, sehirde. yazlari koye gittigimizde tum koy bizimdi cocuklar olarak. simdi birakin sokaklarda oynayan cocuklari, sitede disarida cocuk gormek bile istisnai oldu.
hanimla bir an once kendi yatirimlarimizla kendimizi emekli edip, yatirimlarin yaratacagi nakit akisiyla koyume yerlesip yasama plani yapiyoruz. arada cocuk yaparsak (ki muhtemelen yapicaz) bizim gibi devlet okuluna gitsin, kazandigi okulda edinecegi meslek egitimini de ticarete yonlendirsin ya da bizim gibi koyde yasasin diye dusunuyoum. bense (eger olursa) cocuklarima yatirim yapmayi ogretecegim insallah. gelecekte temini en zor ihtiyaclarin saglik ve nitelikli beslenme ihtiyaclari olacagini dusunuyorum. koyde en azindan beslenme konusunda ihtiyaclarini giderebilir ve bunun ticaretinden iyi para kazanabilir diye dusunuyorum,
Son düzenleme : kirk7; 14-09-2019 saat: 18:47.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri