
Originally Posted by
atakanözbaki
Lanet olsun nasıl bir gündü. 3 defa terste kaldım. Hep tepe, dipten açmış 2500 puan zarar. Çay kaşığı ile toplayıp , kazan kazan dağıtıyorum.
Terste kalmalara bir çözüm bulmam gerekiyor.
Strateninin içine stop ekleyecegim.
Daha yeni başlıyoruz atakan bey. siz hiç üst üste 20 sinyalde terse geldiniz mi ?
Siz hiç her biri 2500 Olmak üzere 4 sinyal üst üste terse kaldınız mı ?
Siz hiç Gaple 7000 Yiyip gap sonrası tepkide de 4000 1 Günde toplamda 11,000 yediniz mi ?
Bunlar daha iyi günleriniz. Stop hiçbir şeye çözüm değil size anlattım.
3 defa terse geldiysen 2500/3 sistemin 800 puanda bir yön değiştiriyor demektir.
400 e stop mu koyacan.
O halde hazır ol bu sefer 3 değil 6 sinyalle 2500 yiyeceksin.
Yatay piyasada yapabileceğin tek şey Onu yemektir.
Attığım videoda özellikle dakıkasına ayarladım yaw kıvanç bey ne demiş.
Bu bölge yatay demiş burada ya işlemsiz geçirip trende geç gireceksiniz yada en az sıyrıkla kurtulup trende erken gireceksiniz. Biz bunları kıvanç beyden öğrenmedik ama oda bizim söylediğimizi doğrulamış.
Rİske olmadığı sürece kazançta olmayacak!!!
Sistemleri başarılı kılan nedir ? SÜREKLİ DENEMESİDİR. YILMADAN POzisyon açıp durması deniyor gidiyor grafik diyor açıyor pozisyonu pat aşşağı düşüyor diyor shortluyor pat yukarı. ANCAK hiç durmadan denemeye devam ediyor psikoloji filan yok hiç acımadan devam. Sen istediğin kadar cıldır sinir ol. O denemeye devam eder.
Ve en sonunda trendı ta bşından tuturup sonuna kadar 10,000 alıp geçer.
Ancak aynı seyi manuelde yapamazsın sen daha 2. stop ve reverse sonrası sinirin bozuldu ve işlem açmayı bıraktın. Yada stop veya reverse yapmayı bırakıp pozisyonda ısrar etmeye ve bu sefer şortlamıyacam demeye başladın. Ancak yön aşağı ve bir şelale misali akarken sen terste beklemek zorunda kalacaktın.
Sİstemi başarılı kılan bu disiplin 10 ker çarpılır 20 kere çarpılır totalde 7000 puan zarar eder ancak trendıde yakaladımı 10,000 cebe atar net 3000 cepte.
Aynı durumda manuelde 1 stop 2 stop başlarım stop mtop koymayacam bu piyasa ÇIKACAK ÇIKACAK KARDESIM deyip longda beklersın. SOnra -10,000 Yersin Üstelik -10,000 den sonra kazanacagınında garantisi yok. Ya yine pozda israr edersen +10,000 nasıl yapacaksın. Mecburen piyasa yönünü tuturman lazım.
Diyelimki tuturdun olacağı söyleyeyim 3000 Gittimi ohh abi yeter ya bu dönecek gibi çıkayım ben diyeceksin. KORKUNDAN TRENDDEN erken çıkacaksın. Karı kaptırmamak adına.
Dolayısıyla sen manuel trade ederken yaptıgın işlemlerin bir robot gibi istatistiğini tutsaydık sonuçlar şu sekilde olacaktı.
BAŞARILI İŞLEM % 70
Profit Factor 0,60
Net k/z -8,000
İşlemlerinin çoğundan karla çıkmana rağmen KAR faktörün düşük. 0,60 ne demek Karlla çıktıgım işlemlerden 60 TL kar ediyorum Zararla çıktığım işlemlerden 100 TL zarar ediyorum demektir.
DOlayısıyla işlemlere ne kadar başarılı girersen gir. Başarısız 30 tane işleminin toplam zararı 30,000 PUAN Karla kapanın 70 İşleminin toplam karı 20,000 PUAN sonuç -10,000
Trend sistemleri bunun tam tersi çalışır. Karlı işlemler sayıca azdır ancak karı büyüktür. Zararlı işlemler sayıca çok olsada zarar miktarı küçüktür.
SON SÖZ:
"BU işi 10 kişiden 1 kişi yapabilir geri kalan 9 kişi elenecektir."
Erhan Açıkgöz
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri