la ne teknik kaldı ne matematik artacak mı artmacak mı yazı tura ya da rulet gibi bişey oldu kırmızı mı yeşil mi bul kırmızıyı al parayı akm
la ne teknik kaldı ne matematik artacak mı artmacak mı yazı tura ya da rulet gibi bişey oldu kırmızı mı yeşil mi bul kırmızıyı al parayı akm
Batık ayıyım poz açacak halim yok
geçtiğin köprü bile dolara endeksli..evet.. evet.. doğru duydun.. Turkiye de geçtiğin köprü dolara endeksli geçiş fiyatına sahip..
bunlar gelmişler sanki "genius" gibi tl faizi al sonra başka enstrümana zıpla filan diye akıl veriyorlar.. bunların medya versiyonu da bbht de "tl de istikrar var ama halk neden dth larını bozmuyor" diye ağlaşıyorlarkomedi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
1- 20 sene takip etmişsin ama piyasadan ve işleyişinden bi b...k anlamamışsın. piyasayı anlamamışsın. bu kadar sene piyasa içinde olup da yabancının gelip buradan benim onun dth larını alarak doları yükselteceğini sanan çok BİLGİLİ insan. bu piyasa senin düşündüğün gibi işlemez. keşke 20 yıl boyunca dersini iyi çalışsaydın. yada okul hayatına dönüp tekrar başlasaydın. İnan bana bu 20 yıl içinde 2 kere tıp bitirirdin de hayatını heba etmezdin. çok bilirmiş gibi böyle boş boş konuşmazdın. 7-8 tl de insanların tl ye dönmesi onlara mal çakılmış yatırımcı pozisyonuna sokmaz. bu piyasa bist değil. piyasacılarla takılarak bu ağızlarla az buçuk duyumlarınla insanlara ahkam kesme.... Şurada insanlara diyebilir misin? 1 sene içinde dolar yükselmez. Yükselirse o kabağı ben alırım diye
Hocam,
Geçenlerde bunlardan biri geldi, ' siz dolarcılar böle hepten dinsizmisiniz ' dedi.
Ortalığı gerdi gitti.
Simdi diyorlar ki, gelin bu hırsız taifesine militanlık ( trollük ) yapın, yoksa dinden çıkarsınız.
Beyincikleri bu kadar.
Şimdi bu yeni nickle gelenin, trollükten mi, yoksa bu işten anlıyor olmasından mı yazdığını anlamadım.
Yazdığı benim için yok hükmünde.![]()
Çünkü dünya ve siyasi görüşünden bağımsız olarak halkımız maddi anlamda yediği kazıkları asla unutmuyor,geçen seneki kur atağında tl de yakalanan veya döviz borçlusu olarak büyük zarar yazan kişi,esnaf veya ayakta kalabilen şirketler asla pozisyonlarını değiştirmek istemiyor,döviz bu şekilde bir ileri iki geri gitmeye bir yıl daha devam etse bile bana göre DTH lerin ancak %10 u çözülür,geri kalan azıcık aşım ağrısız başım diyerek dövizde kalmaya devam eder,ta ki ciddi bir kar yazdığına ikna olana kadar...
2018 1 nisanında 3.80 olan USD nin 2018 Ağustos ayında 7.20 olması ihtimali...bi anda olup bitiyor herşey...ani ve kısa sürüyor...
Kimse artık RTE ve AKP ye güvenmiyor...
AKP artık : Bir avuç Aileyi/Akrabaları Kalkındırma/Kayırma Partisi oldu...Kimse kalmadı partide...
bir altında yazdıklarımın yorumunu merak etmedim değil.
medya tamamen kontrol altında.. ekonomi hakkındaki gerçekleri ve anomalileri yabancı basından takip etmek zorunda kalıyoruz..
düşünün.. swap olayının perde arkası.. gerçek rezerv miktarı.. merkezden hazineye aktarımlar..
bu haberleri ilk once yabancı basından, ft den, wall street journal veya reuters ten alıyoruz..
bir de kalkmışlar finans merkezi kuracağız diyorlar..daha doğru dürüst haber kanalın/medyan yok ekonomi alanında..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri