Sayfa 491/1230 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,921 - 3,928 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. neredeyse bir seneyi daha bitiriyoruz ama şirket besi ve arada aldığım altınlar hariç sürekli bir tasarruf yapamadım.

Sanırım borçlanarak tasarruf yapma (ev almak gibi) ihtimaller arasına almak iyi olabilir.

2. Dostum evli misin bekar misin bilmiyorum ama bekar isen evlen eğer eşin uyumlu ve tutumlu biri olursa bir anda cokciddi para birikmeye başlıyor tecrübe ile sabittir.
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    neredeyse bir seneyi daha bitiriyoruz ama şirket besi ve arada aldığım altınlar hariç sürekli bir tasarruf yapamadım.

Sanırım borçlanarak tasarruf yapma (ev almak gibi) ihtimaller arasına almak iyi olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dostum evli misin bekar misin bilmiyorum ama bekar isen evlen eğer eşin uyumlu ve tutumlu biri olursa bir anda cokciddi para birikmeye başlıyor tecrübe ile sabittir.
    Evlenince para mı biriktiriliyor!!!
    Bu konuda anket açsanız acaba sonucu ne olur?
    Bence bekar iken para biriktirmek içsel bir konu ve daha başarılabilir.
    Evli iken eşin senden çok harcamak için her zaman bir bahane üretecektir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sanirim bekar olan adam kariya kiza daha cok para yediriyor demek istedi.
    Ben 25 senelik evli oldugum icin yeni kusak nasil bilememekle beraber benim donemim icin genelde gecerli oldugunu dusunuyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Benim eşim de uyumlu ve tutumludur.
    Sağ olsun, var olsun. Sayesinde tasarruf ve birikim yaptık, yatırım aşamasına geçtik.
    Ancak bebemiz oldu, arabamızı büyütmemiz gerekiyor, kırsalda yaşıyoruz ve toplu taşıma olayı değil, taşıma olayı bile yok.

Normalde ben araba delisiyim ama evlendikten sonra eşim sayesinde bu hezeyanım tamamen biriktirme heyecanına dönüştü. Mecbur olmadığımız hiçbir şeye para harcamıyoruz.

Ayrıca, Dudu abi merhaba!
    Severek takip ediyorum
    Sevgiler, saygılar.

6. Abi ben 15 yıllık evliyim, bizi maddi olarak zorlayan özel okul taksitleri oldu, 2 tane çocuk, İzmir periferde olmamıza rağmen bütçeye ciddi yük, ki merkezlerde okul fiyatları çok daha yüksek. Baktık, işin içinden çıkamıyoruz, birini aldık, diğerini daha ucuz okula aldık. Aslında verilen paraya da fark edecek eğitim yok, belki daha da kötü. Çocuklar akvaryum balığı gibi oluyorlar. Sözün kısası, ne kadar uyumlu bir eş olsa bile devrin ihtiyaçları/zorunluluk hissedilemeleri tasarruf baltalıyor.
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sanirim bekar olan adam kariya kiza daha cok para yediriyor demek istedi.
    Ben 25 senelik evli oldugum icin yeni kusak nasil bilememekle beraber benim donemim icin genelde gecerli oldugunu dusunuyorum.
    Syg,
    FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    O yüzden evliliği değil birlikte yaşamayı savunuyorum
    Ya da anlaşmalı evlilik olacak.
    Şu zamanda evlilik finansal özgürlük'e atom bombası atmak demektir.
    Çünkü para israfı gereğinden fazladır. Günümüzde çevremizin doğru ve yapılması gerektiği dedikleri birçok şey tasarruf düşmanıdır.

Bi örnek;
    https://twitter.com/dmuthuk/status/1178116614941634560
    "Kredi gördüğümüz şeylerdir. Ev, araba, sosyal medyadaki tatil fotoğraflarımız.
    Varlık ise görmediklerimizdir. Bankadaki paramız, hisse senetlerimiz, yatırım fonlarımız.
    Kredi sizi zengin gösterir.
    Varlık sizi gerçekten zengin yapar."
    syg.
    Son düzenleme : Trade Shark; 30-09-2019 saat: 12:24.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8. Ben har vurur harman savururdum eskiden. 2008 yılında bir ayda 20 bin tl kazanıp hepsini harcadığımı bilirim ne yapıyordun dersen hiç bir şey. O zamanlar azıcık hisse alsam şimdi olduğum kadar daha olurdum herhalde. Şimdiki eşimle de arkadaş olduğumuz dönemde dahi masrafım daha yüksekti ne zamanki nikah kıyıldı masraflar düştü çocuk oldu masraflar arttı evet ama ona göre birikim dikkat de arttı memnunum şahsen maddi anlamda.

Sayfa 491/1230 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •