Sayfa 251/997 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu elektrik zamları ( ve diğer zamlar) enflasyona nasılsa hiç etki etmiyor..

istedikleri kadar süründürsünler doları.. "dolar sahipleri tl ye karşı taşıma maliyetinden dolayı zararda" şeklinde argumanlar hiç enterese etmiyor bizi.. finans piyasalarında envai çeşit enstrüman var.. bu enstrümanlardan kar ettiğimizde bir kısmını dolar ile nakite geçiyoruz.. bu açıdan doların artmaması daha bile iyi..

diğer yandan.. dolar dolardır.. 100 doların varsa aşağı yukarı geçen sene dünya ölçeğinde ne alabiliyorsan şimdi de onu alıyorsun.. alım gücü kaybın yok.. bizi ilgilendiren kısmı bu..portföyün dolar cinsinden değerinin sigortası..

2. Yeni ekonomik sistemle makroekonominin kurallarını yeniden yazıyor damat.
    Daya zammı , daya vergileri , daya cezaları, enflasyon düşsün, döviz düşsün , faiz düşsün...
    Maşallah maşallah ,
    Bu iş bi gecede devale gider böyle...

Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
    Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...

3.  Alıntı Originally Posted by philosopher Yazıyı Oku
    Yeni ekonomik sistemle makroekonominin kurallarını yeniden yazıyor damat.
    Daya zammı , daya vergileri , daya cezaları, enflasyon düşsün, döviz düşsün , faiz düşsün...
    Maşallah maşallah ,

deval bizim atasporumuzdur,bize dokunmaz.

4.  Alıntı Originally Posted by philosopher Yazıyı Oku
    Yeni ekonomik sistemle makroekonominin kurallarını yeniden yazıyor damat.
    Maşallah maşallah ,

Hala damat mi acaba tabi o da var
    Deval olmaz olsa olsa sabit kur rejimi olur ki o zaman secmenden oy moy unut
    Durduk yere elindeki okeyi kim atar?
    Son düzenleme : Moruk; 30-09-2019 saat: 20:29.

5. ben mi yannış annadım
    döviz yükselirse damada oy dolayısıla akp'ye
    oy verecek olanmı var, varsa % kaçtır
    bir tercüme, meal yeter, tefsir istemem

moruk dostum

saygılar

6. Bu halk akıllanmadığı sürece ne deval biter ne batıklar biter. 2003-2013 arası ucuz doları yemekle övünen tipler bunlar.ganimet sandılar borç parayı,ne günlerdi yahu.ucuz borç para ile ekonomi dinamitlenirken diğer tarafta f tipi hainler ve avaneleri ülkeyi oyuyordu.şimdi elde dinamitlenmiş bir ekonomi ve oyulmuş bir ülke kaldı.

7. Yok be kitapci dostum
    Olaya tersten bakma
    Doviz sabit kur yaparsan otomatik dusuyo ya degeri. Yoksa zaten niye sabitleyeceksinki? Boyle bi durum yok zaten ama kocaman deval ihtimali yaninda bu daha makul. Yukarda forumdaslar tahayyul etselerde deval meval. Zor. Devletin borcu da dovizle. Yani niye ayagina sıksın?
    Doviz sahibi vatandasta bunun hesabini sanduka ya gidince sorar. Yani egerki elindeki emtia durduk yere asiri deger meger kaybederse es kazaende olsa bu.
    Yani ziyana ugrattin beni diye
    Senaryo

Ama doviz yukselse tepki ne yonlu olur
    İnan bilemiyorum

Sesli dusunduysemde kimse hicbi yonden etkilenmesin.

8. dolar/tl üçüncü baskılamanın sonuna geliyoruz,teknikte 3 sihirli bir rakamdır. son baskılama oldukça cılız kaldı,enerji tükendi. EMA200 5,61 sağlam destek.

Sayfa 251/997 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •