Artan

112,20 10 14:15
243,20 10 14:12
14,43 9.98 13:55
3,64 9.97 14:14
12,58 9.97 14:15
Artan Hisseler

Azalan

50,40 -10 14:15
88,20 -10 14:15
5,22 -10 14:15
389,75 -9.99 14:15
24,54 -9.98 14:14
Azalan Hisseler

İşlem

5.022.656.905,25 14:15
4.795.792.595,73 14:15
4.686.369.316,25 14:15
4.562.612.551,36 14:15
4.307.951.827,28 14:15
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    herkes emlak vergilerinin artışı gerekli mi sorusunu sormalı bence .. zira bu mevcut zihniyet hayatın her alanında zaten geçmişe göre yüksek vergiler alıyor..bu vergiler neden yetmiyor ? bu soruları sorun..

diğer yandan.. istanbul un beton olmaması vergi oranlarını arttırarak sağlanamaz..kanunları ciddiyetle uygulayarak ve imar planlarına bağlı kalarak (ikide bir değiştirmeden) betonlaşmayı engellersin.. bunun için ilkeli ve prensipli bir halk gerekir.. ki kanunları uygulamakla mükellef görevlilerin hata/yanlışlık/rüşvet gibi konularda yakasına yapışmaları gerekir..

istanbul şu haliyle zaten bir köy.. evlerin değeri sanıldığından daha düşük.. istanbul ancak tersine göç ile nüfusu azaltılıp bina sayısı da yarıya filan indirilirse bir şeye benzemeye başlar..
    Son düzenleme : discretus; 01-10-2019 saat: 20:27.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

benim evim yok, almadım kiradayım.. o açıdan emlak vergilerinin artması aslında çok enterese etmez beni..evet ev sahibi kiraya yansıtır mutlaka ancak istanbuldaki evlere beş para etmez mantığıyla yaklaştığımdan ev alarak en azından bu ucube kümeslere para bağlamıyorum..

ancak.. neden itiraz ediyorum konusu şudur: bu adamlar cumhuriyet tarihinin en yüksek vergilerini topluyorlar.. ama hala yetmiyor nasılsa!!.. bugun elektrik, yarın emlak, obur gun viski alkol ürünleri filan.. adamlar her gece yatarken ertesi gün nasıl bir vergi icat edelim diye düşünüyor olmalılar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Angry

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    herkes emlak vergilerinin artışı gerekli mi sorusunu sormalı bence .. zira bu mevcut zihniyet hayatın her alanında zaten geçmişe göre yüksek vergiler alıyor..bu vergiler neden yetmiyor ? bu soruları sorun..

diğer yandan.. istanbul un beton olmaması vergi oranlarını arttırarak sağlanamaz..kanunları ciddiyetle uygulayarak ve imar planlarına bağlı kalarak (ikide bir değiştirmeden) betonlaşmayı engellersin.. bunun için ilkeli ve prensipli bir halk gerekir.. ki kanunları uygulamakla mükellef görevlilerin hata/yanlışlık/rüşvet gibi konularda yakasına yapışmaları gerekir..

istanbul şu haliyle zaten bir köy.. evlerin değeri sanıldığından daha düşük.. istanbul ancak tersine göç ile nüfusu azaltılıp bina sayısı da yarıya filan indirilirse bir şeye benzemeye başlar..
    sonuna kadar katılıyorum ..başlıkta bazı yazılarda gördüm, yok beyan etmeyenler varmış sorun onlarmış vs..

çok pardonda, ben maaşı alırken devlet daha elime geçmeden şak diye keser, içtiğimiz suya kadar vergisini veriyoruz.. ben evi alırken kredinin faizini bankaya domalıyorum, devlet alırken o borçlar ödenirken çekilen sıkıntılara ortak mı ki gelire ortak olma hakkını kendini görüyor, ben kredimi ödeyemediğimde ya da geciktirdiğimde al oğlum bunla ödersin bu ay mı diyor!?...

ben şahsen kaçıranlara haram olsun değil helal olsun diyorum ama ödediğim vergilerin bir kuruşunu bile devlete helal etmiyorum(damga vergisi ne ya!)

uzun lafın özü.. tabana yaydıkça tabanımıza yaslıyorlar. kimsede çıkıp aga bu nedir demiyor...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •