GMA'ya fena yakalandým : ) iyi bir fon olduðunu düþünüyorum ama... dün -0,44 bugün -0,61 ...
GMA'ya fena yakalandým : ) iyi bir fon olduðunu düþünüyorum ama... dün -0,44 bugün -0,61 ...
Son günlerdeki AGC'nin çýkýþý da dikkat çekici. Acaba ne oldu da Pozitif ayrýþabildi bu kadar?
yfv'de aylýktan baþlamak üzere getiriler güzel ama bazan þöyle durumlar oluyor: mesela 2 üç gün ard arda getiri düþüþü oluyor. 0,02 ve 03 gibi falan. canýnýz sýkýlýp satýyorsunuz, ertesi gün bir anda 0,15 gibi kazanýp önceki üç günün acýsýný çýkarýyor adeta. bi ara formumuzda da popülerdi ve her akþam sülo gardaþ bize erken fiyat bildirip mutlu ederdi. cuma günü portföyümün yarýsýný oluþturan obp'yi satmýþtým. farkýnda olmadan sanki piyasa koþullarýnýn deðiþeceðini öngörmüþ gibi güzel bir iþ yapmak kýsmet oldu. þayet yfv alýrsanýz bazý günler komik getirilere ve sonrasýnda onlarý telafi edercesine gelecek daha yüksek getirilere hazýr olun. ben þahsen paramýn yarýsýný tcd'ye baðlayarak yeterince risk aldýktan sonra geri kalanýyla obp gpb falan uðraþmayýp yfv mi alsam diye düþünmeye baþladým. TCD'DE mayýstan sonra sýtrateji deðiþikliði oldu. önceki yýllarda standart deðiþken fonlar gibi yönetilirken her ne kadar adý deðiþken olsa da risk seviyesi yüksek bir hisse fon formatýnda, ancak daha aktif ve profosyonel bir yönetim modeli var.
YFV için eklenecek bir þey de, islami koþullar gözetildiði için paranýz o gece ppf,repo,kvb araçlarýnda deðerlendirilmiyor. 1 gecelik getiriden muaf oluyorsunuz. Ve getirisi de sn. hayrani'nin dediði gibi dengesiz olabiliyor, bir hafta boyunca yüzde 10-15 mk hatta eksi getiriyor sonraki hafta ortalama 50'lere çýkýyor. Uzun lafýn kýsasý, kýsa vade deðilde uzun vade düþünülmesi gereken bir fon.
Cevaplar için teþþekkürler arkadaþlar Yfvy ide beðendiðim fonlara ekliyorum...
Yer Ýmleri