Toplumun etnik yapısının sorgulanması ve tartışılması neden Fransada, Almanyada yada İtalyada gündeme getirilmiyorda bizde getiriliyor? Hiç düşündünüz mü? Bizde bence bu konuda demokrasi diğer ülkelerden çok daha fazla ileride olmalı..

Toplumun tanımı: Tarihsel gelişme içinde, aynı toprak parçası üzerinde birlikte yaşayan ve ortak bir uygarlığı olan, yaşamlarını sürdürmek, birçok temel çıkarlarını gerçekleştirmek için işbirliği yapan insanların tümü.

Bu tanımı baz alırsak eğer toplumu oluşturan yapılardan belli bir kesimi o toplumdan ayırırsak yada çıkarırsak ayrışma başlar ve kısa zamanda ortada toplum diye birşey kalmaz.. Yine aynı şekilde belli bir kesime ayrıcalık ve üstünlük verilmesi o toplumu yine çökmeye doğru götürecektir.
Yabancıların ve bölücülerin(hatta içlerinde olup da bölücü olduğunun farkında olmayanların da) istekleri de budur..