Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7970 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,161
     Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Yaşanan bir çözüm süreci değil, çözüm tiyatrosuydu. Toplumumuz çözüm süreci konusunda aydınlatılmamış ve faydaları konusunda ikna edilememişti. Çözüm süreci laik-muhafazakar çatışmasının araçlarından birine dönüştü ve kadük oldu. Dün CHP içinde egemen olan ulusalcılar AKP'ye vurmak için çözüm sürecini kullanıyordu. Bugün de Ekrem İmamoğlu ve Temel karamollaoğlu bu konuda verdikleri bazı işaretler nedeniyle AKP cephesi tarafından hedef haline getirilmekte. Ne zaman ki çözüm süreci bu iki kesimin ana aktörlerince sahiplenilir işte o zaman gerçek bir çözüm umudu doğar. Kesin bir çözümden de bahsetmiyorum. Barışçıl bir ortama girilmesinden bahsediyorum yalnızca. Çünkü şu anda ihtiyacımız olan bu. Ekonomi kan kaybediyor, telafisi mümkün olmayan noktaya gelmeden bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyorum yalnızca.

Benzer bir skıntıyı 70'li yıllarda yaşadık gerçi. Bugün herkesin haklarında sitayişle söz ettikleri Ecevit ve Demirel bir araya gelemediği için ülke en azından 10 yıl kaybetmiştir bana göre.
    ana dilde eğitim ( kürtçe ) istediğiniz süre, bu nasıl olacak

eğitimden sonra, yerel özerk yönetim

yerel bayrak.??

geri kalan ülkedeki vatandaşlar ile nasıl anlaşmayı düşünüyorsunuz.? hangi dilde anlaşacağız.?

geri kalan vatandaşlarlar, kürtçe mi öğrenmek zorunda, kürt vatandaşlarımız kürtçe eğitim almayan yerlerde devlet dairelerinde işe girmeyecek mi. ?

diğer bölgelerden, o kesimlere doktor, hakim, savcı, polis vs. vs. atanmayacak mı. atandığı zaman kürtçe bilmek zorunda mı olacaklar. ?

bu bölünmenin ilk adımı değil mi. ?

neyi savunuyorsunuz.? açıkça yazın.
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    ana dilde eğitim ( kürtçe ) istediğiniz süre, bu nasıl olacak

eğitimden sonra, yerel özerk yönetim

yerel bayrak.??

geri kalan ülkedeki vatandaşlar ile nasıl anlaşmayı düşünüyorsunuz.? hangi dilde anlaşacağız.?

geri kalan vatandaşlarlar, kürtçe mi öğrenmek zorunda, kürt vatandaşlarımız kürtçe eğitim almayan yerlerde devlet dairelerinde işe girmeyecek mi. ?

diğer bölgelerden, o kesimlere doktor, hakim, savcı, polis vs. vs. atanmayacak mı. atandığı zaman kürtçe bilmek zorunda mı olacaklar. ?

bu bölünmenin ilk adımı değil mi. ?

neyi savunuyorsunuz.? açıkça yazın.
    İmkanım olsa Rusya'ya gider uygulamalarını öğrenir, bir takım önerilerde bulunurdum ama bu konu beni aşar. Cumhurbaşkanlığı'nda o kadar boş beleş danışman var, gerekiyorsa onlar yapsın. Bildiğim kadarıyla Hindistan'da çok dilli bir ülke. Orası da incelenebilir.

Bu bölünme korkusunu öncelikle üzerimizden atmamız gerekiyor, o olacaksa şiddet de uygulasak olacak, barışçıl çözümde de olacak. Güvenliğe harcadığımız para nedeniyle ekonomimiz kötüleşirse ayrılıkçı hareket için zaten uygun zemin oluşur. Biz kendi güvenlik elamanımıza destek çıkamayız oradan zaaf doğar, Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgede refah kaybı da döner yine ayrılıkçı atmosferin nedeni olur.

40 senedir bu sorun devam ediyor, nereden nereye geldik, bir kıyaslayın. 40 sene önce kimsenin adını sanını bilmediği Kürtler bugün dünya medyasının gündemine oturmuş şekilde, hem de Türkiye'nin yüzünü kızartacak bir şekilde ilerliyor durum. Buradan Türkiye'nin lehine bir sonuç çıkacağını düşünenler kendi şahin yaklaşımlarıyla övünebilirler ama ben 40 yıllık ilerleme çizgisine bakarak bu sorunun daha da büyüyüp Türkiye için gerçek bir beka meselesi haline dönüşeceğini görebiliyorum. Borsada kol kesiliyorsa, kalp krizinden bir ay sonra ölmektense 20 sene sonraki kol kesme ihtimaline oynayabilirim doğal olarak. .

Dil konusundaki sıkıntılara katılıyorum, bir gün gelip Katalanlar gibi olma ihtimalimiz de var ama daha kötü sonları da aklımızda tutmamız gerek.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3. https://www.bloomberg.com/news/artic...-deal-k1k0nzdm
    US ve China arasındaki kısmi anlaşmaya yönelik yeni bir haber düştü.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •