Originally Posted by
guneysu
ana dilde eğitim ( kürtçe ) istediğiniz süre, bu nasıl olacak
eğitimden sonra, yerel özerk yönetim
yerel bayrak.??
geri kalan ülkedeki vatandaşlar ile nasıl anlaşmayı düşünüyorsunuz.? hangi dilde anlaşacağız.?
geri kalan vatandaşlarlar, kürtçe mi öğrenmek zorunda, kürt vatandaşlarımız kürtçe eğitim almayan yerlerde devlet dairelerinde işe girmeyecek mi. ?
diğer bölgelerden, o kesimlere doktor, hakim, savcı, polis vs. vs. atanmayacak mı. atandığı zaman kürtçe bilmek zorunda mı olacaklar. ?
bu bölünmenin ilk adımı değil mi. ?
neyi savunuyorsunuz.? açıkça yazın.
İmkanım olsa Rusya'ya gider uygulamalarını öğrenir, bir takım önerilerde bulunurdum ama bu konu beni aşar. Cumhurbaşkanlığı'nda o kadar boş beleş danışman var, gerekiyorsa onlar yapsın. Bildiğim kadarıyla Hindistan'da çok dilli bir ülke. Orası da incelenebilir.
Bu bölünme korkusunu öncelikle üzerimizden atmamız gerekiyor, o olacaksa şiddet de uygulasak olacak, barışçıl çözümde de olacak. Güvenliğe harcadığımız para nedeniyle ekonomimiz kötüleşirse ayrılıkçı hareket için zaten uygun zemin oluşur. Biz kendi güvenlik elamanımıza destek çıkamayız oradan zaaf doğar, Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgede refah kaybı da döner yine ayrılıkçı atmosferin nedeni olur.
40 senedir bu sorun devam ediyor, nereden nereye geldik, bir kıyaslayın. 40 sene önce kimsenin adını sanını bilmediği Kürtler bugün dünya medyasının gündemine oturmuş şekilde, hem de Türkiye'nin yüzünü kızartacak bir şekilde ilerliyor durum. Buradan Türkiye'nin lehine bir sonuç çıkacağını düşünenler kendi şahin yaklaşımlarıyla övünebilirler ama ben 40 yıllık ilerleme çizgisine bakarak bu sorunun daha da büyüyüp Türkiye için gerçek bir beka meselesi haline dönüşeceğini görebiliyorum. Borsada kol kesiliyorsa, kalp krizinden bir ay sonra ölmektense 20 sene sonraki kol kesme ihtimaline oynayabilirim doğal olarak. .
Dil konusundaki sıkıntılara katılıyorum, bir gün gelip Katalanlar gibi olma ihtimalimiz de var ama daha kötü sonları da aklımızda tutmamız gerek.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri