Originally Posted by
guneysu
çözüm sürecinde, hendekler kazıldı, her yer patlayıcı yerleştirildi, oralarda özerklik kurulmaya çalışıldı. davul zurna ile pkk ve yandaşlarını ülkeye kabul ettiğimiz, sınırda seyyar mahkemeler kurup hepsini akladığımız süreçten bahsediyorsun galiba.
ülkeyi yönetenlerin en büyük yanlışı gibi gördü sonradan bunu tüm aydınlar, siyasetçiler.
çözüm sürecinde, ülke içine sokulan binlerce silah, patlayıcıların sebebini de açıklarsınız inşallah.
bu mu çözüm süreci. ?
Yaşanan bir çözüm süreci değil, çözüm tiyatrosuydu. Toplumumuz çözüm süreci konusunda aydınlatılmamış ve faydaları konusunda ikna edilememişti. Çözüm süreci laik-muhafazakar çatışmasının araçlarından birine dönüştü ve kadük oldu. Dün CHP içinde egemen olan ulusalcılar AKP'ye vurmak için çözüm sürecini kullanıyordu. Bugün de Ekrem İmamoğlu ve Temel karamollaoğlu bu konuda verdikleri bazı işaretler nedeniyle AKP cephesi tarafından hedef haline getirilmekte. Ne zaman ki çözüm süreci bu iki kesimin ana aktörlerince sahiplenilir işte o zaman gerçek bir çözüm umudu doğar. Kesin bir çözümden de bahsetmiyorum. Barışçıl bir ortama girilmesinden bahsediyorum yalnızca. Çünkü şu anda ihtiyacımız olan bu. Ekonomi kan kaybediyor, telafisi mümkün olmayan noktaya gelmeden bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyorum yalnızca.
Benzer bir skıntıyı 70'li yıllarda yaşadık gerçi. Bugün herkesin haklarında sitayişle söz ettikleri Ecevit ve Demirel bir araya gelemediği için ülke en azından 10 yıl kaybetmiştir bana göre.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri