Sayfa 830/1000 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 6,633 - 6,640 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Bugun yapilacak tek mantikli sey
    Hisse almaktir
    Ne alsan kazandirir
    Fon icin p.tesiyi beklemek mantikli...
    Duzeltme yapmadan 100k yi devirecegini dusunuyorum cunku bu gap degil
    Zaten altini doldurarak cikmisti
    Tahminleriniz iyi bende bekliyorum 100 k ve üstü öğleden sonra devrelerde kesilebilir çünkü ucuz kaldı diğer piyasalara göre bu olay olmasa en az 105 ti bıst

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Üstadım bunlar hisselerin getirileri gözden kaçan nokta bu fonlarda %100 hisse yok. %80 ile %100 arasında. %90 hisse olsa portföyde %4 artıda fona %3.6 gibi yansıması olur.
    düşüşlerde 0.50 1 arası fazla yükselişlerde tam tersi oluyor genelde bıst devam eder yukarı biraz daha yan tahtalarda prim yapar bu açıdan bakıyorum

3. Hisse fonlar ve yoğun hisse senedi içeren değişken fonlar için portföy içeriğindeki senetlerin hacmi de çok önemli diyerek fon portföylerindeki hacimleri karşılaştırayım dedim.

Şu google finance formülüyle her senetin ortalama hacmini alabiliyoruz. =GOOGLEFINANCE("HEKTS";"volumeavg")

Fonların son portföyünde bulunan her senet için bu hacimleri toplayıp, portföydeki senet çeşidine bölersek bir rakam elde ediyoruz. "Ortalama Hacim" diyelim buna. ACC de bu rakam 17,035,323 iken TCD de 2,025,234. 8.4 kat fark var.

Ama portföyde her senetin ağırlığı aynı değil ?? Bir de şöyle bir hesap yapalım...

Önce her senetin ortalama hacmini, o senetin portföyde bulunan lot sayısına bölelim. Sonra da hesap sonucunda bulunan rakamların ortalamasını alalım. Buna da "Ağırlıklı Ortalama Hacim" diyelim. ACC de hesaplanan rakam 219,24 iken TCD de 14,72.
    Yani, burada da 15 kata yakın fark var.

Bu rakamları nasıl yorumlayabiliriz ? İşler sarpa sardığında biri ötekinden 15 kat zor satış yapar dersek yanılmış olmayız herhalde.

4. Hadi HALKB özel durumu var onu anlarım ancak GARAN gereğinden fazla boşluk bıraktı açılışta. An itibariyle ortalamalar seviyesinde ve bunu hazmetmesi gerekecek. Hatırlatayım dedim.

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Hadi HALKB özel durumu var onu anlarım ancak GARAN gereğinden fazla boşluk bıraktı açılışta. An itibariyle ortalamalar seviyesinde ve bunu hazmetmesi gerekecek. Hatırlatayım dedim.
    Maydanozu satmamis yemissin msallh kafa zehir

Mert saga sola bakacagina nelere giriyorum takip et

Emmi selam caktim sana...

8.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Bugun yapilacak tek mantikli sey
    Hisse almaktir
    Ne alsan kazandirir
    Fon icin p.tesiyi beklemek mantikli...
    Duzeltme yapmadan 100k yi devirecegini dusunuyorum cunku bu gap degil
    Zaten altini doldurarak cikmisti
    100 K'yı geçme ihtimali var, ama ne alsan kazanırsın düşüncesi bence yanlış. Zaten sabah yüksekten açtı bütün senetler. Şu anda baktığımda 13 senet düşmüş, 27 tanesi aynı kalmış. Böyle coşku günlerinde ne alsam diye değil, "satsam mı, beklesem mi, nereden satsam" diye düşünmek daha doğru bana göre. Herkes öldük bittik, battık derken de "ne alsam, kaçtan alsam" diye düşünebilirsiniz.

Sayfa 830/1000 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •