Hisse fonlar ve yoðun hisse senedi içeren deðiþken fonlar için portföy içeriðindeki senetlerin hacmi de çok önemli diyerek fon portföylerindeki hacimleri karþýlaþtýrayým dedim.
Þu google finance formülüyle her senetin ortalama hacmini alabiliyoruz. =GOOGLEFINANCE("HEKTS";"volumeavg")
Fonlarýn son portföyünde bulunan her senet için bu hacimleri toplayýp, portföydeki senet çeþidine bölersek bir rakam elde ediyoruz. "Ortalama Hacim" diyelim buna. ACC de bu rakam 17,035,323 iken TCD de 2,025,234. 8.4 kat fark var.
Ama portföyde her senetin aðýrlýðý ayný deðil ?? Bir de þöyle bir hesap yapalým...
Önce her senetin ortalama hacmini, o senetin portföyde bulunan lot sayýsýna bölelim. Sonra da hesap sonucunda bulunan rakamlarýn ortalamasýný alalým. Buna da "Aðýrlýklý Ortalama Hacim" diyelim. ACC de hesaplanan rakam 219,24 iken TCD de 14,72.
Yani, burada da 15 kata yakýn fark var.
Bu rakamlarý nasýl yorumlayabiliriz ? Ýþler sarpa sardýðýnda biri ötekinden 15 kat zor satýþ yapar dersek yanýlmýþ olmayýz herhalde.
Hadi HALKB özel durumu var onu anlarým ancak GARAN gereðinden fazla boþluk býraktý açýlýþta. An itibariyle ortalamalar seviyesinde ve bunu hazmetmesi gerekecek. Hatýrlatayým dedim.![]()
Mert saga sola bakacagina nelere giriyorum takip et
Emmi selam caktim sana...
100 K'yý geçme ihtimali var, ama ne alsan kazanýrsýn düþüncesi bence yanlýþ. Zaten sabah yüksekten açtý bütün senetler. Þu anda baktýðýmda 13 senet düþmüþ, 27 tanesi ayný kalmýþ. Böyle coþku günlerinde ne alsam diye deðil, "satsam mý, beklesem mi, nereden satsam" diye düþünmek daha doðru bana göre. Herkes öldük bittik, battýk derken de "ne alsam, kaçtan alsam" diye düþünebilirsiniz.
Yer Ýmleri