Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
Vergi kanununda değişiklik öngören kanun teklifine göre şirketler aylık araç kira bedelinin sadece 4 bin TL’ye kadar olan kısmını gider olarak gösterebilecek, aracı satın alması durumunda ise amortismana konu edilebilecek tutar 250 bin TL ile sınırlandırılacak. Ayrıca şirket araçları ile ilgili tüm harcamaların yüzde 70’lik kısmı gider olarak dikkate alınacak.

Teklif ve haber böyle...

Bana göre, 250.000 liralık sınır bugün için baya yüksek.

Türkiye'den üretilen araçlardan, 1,6 motor ve alt segment bir araç bedeli kadar indirime izin verilmeli.

Ha bu durumda mükellef lüks araç tutkusu için 2.ele müracaat edecek.

Buna da izin vermem ben olsam.

Şirketlerde araç alımında sıfır araç teşvik edilmeli.
Küçük firmaları bilmemde belli sermaye veya ciro büyüklüğü olan firmalara bir şekilde ayrıcalık sağlamaları lazım. Üst veya orta düzey yönetici araçlarını vurur bu. Daha önce uluslarası bir ilaç firması iş şartlarında bmw veriyordu mesela ki clio, focus verse kabul etmem. Bu firmaların networklerinde ülkeler arası iş değiştirme imkanları oluyor. Ve yine hadi bunlar güçlü oldukları için bir şekilde karşılasalar yerli firmalar aynı kalitede kalifiye adamı istihdam etmekte zorlanırlar. Oysa biraz maaş farkıyla transfer yapabiliyorlardı.

Kendi büyütüp besledikleri müteahit müsveddelerinin önüne geçecekler diye bu şekilde sektörde birçok firmanın elini kolunu bağlayacaklar. Çünkü ben o firmadan yurtdışında istersem maserati de talep edebiliyorum. Niye Türkiyeyi tercih edeyim ki? Bunu sadece yerli çalışan olarakta almayın bu şekilde çalıştıkları firmaya katkı yapan birçok expat var Türkiyede.