Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
hangi ülke bilmiyorum yaþadýðýnýz yer..

ancak prensip olarak %30-35 üzeri resmen zulüm sýnýfýna girer vergide.. ahlaken de yanlýþ.. eðer böyle kararlar alýnýrsa insanlar çalýþmaz.. böylece fakir olanlar aslýnda daha çok zarar görür.. toplumda ilerleme olmaz.. ya da ilerlemeyi saðlayacak insanlar bu kadar yuksek vergilerin olmadýðý yerlere gitmenin yollarýný arar..

diðer yandan.. yaþadýðýnýz yerde ÖTV var mý? KDV ne kadar ? bu oranlar ülkemizde harcanabilir gelirimizi sýfýra yakýnsatan vergiler, gelir vergisine ek olarak.. dolayýsýyla dunya ile karþýlaþtýrýlmaz TR deki durum.. dipteyiz..
Ben zaten en baþta kýyaslanamaz diye belirttim sonuçta bir tarafta devleti besleyen bir halk var diðer tarafta halký besleyen bir devlet veya devletler. Ötv kdv tabii kýyaslarsan yok sayýlýr. Özellikle gýda ucuz, alým gücü zaten hayli yüksek. Bahse konu ülke irlanda ve ingiltere, zaten çoðu commonwealth ülkesinde sistem benzer. Avustralyada ve yeni zelanda da aynýmsý denilebilir. Ayrýca dediðim gibi þahýslar özelinde bakarsak bazý vergiden kaçýnma yollarýda teþvik ediliyor(vergi kaçýrmak deðil). Yani bunu bana vergi dairesi eþiti bir kurumda müdür sýnýfýnda birisi tavsiye etmiþti. Siz bu kadar vergi ödemeyin þöyle þöyle yapýn diyerekten
Hatta 2-3 haftalýk emergency tax(51%) kesildiðini görüp iadesi için adýma baþvuru yapmýþtý.

Bizde gelir vergisinden ziyade dolaylý vergiler ve saçma uygulamalar zulüm bence. Mesela yurtdýþý alýþveriþ, yurtdýþý telefon imei uygulamalarý gibi yakýnda adým atma vergisi dahi alýnacaðý izlenimini uyandýran uygulamalarýn çoðalmasý insanlarý çýldýrtýyor.