Bu konuyu gerideki 1-2 mesajda analiz etmitik stadm. Ancak araya ok sayda geyik mesaj girdii iin (bu konudaki eletirilere katlyorum yani, ki bu durum hi ho deil nk para konuuyoruz burada ve illaki bir eyler yazmak zorunda da deiliz) kaynad gitti. Aada yeni katlmclar olduunu gryorum ve tekrar edecek olursak hkmetin "dk" faiz" politikasnn ierideki irket borlanmalarn TL'ye kaydrma maksatl stratejisi yurt ii yerleiklerin dviz tevdiat hesaplarndaki tarihi zirve nedeniyle Dolar/TL zerinde ciddi bir etki yaratmaktan uzak. Ancak ahsen benim beklentim 5.80 alt fiyatlamalarda d ticaret dengesi ve ona bal olarak cari denge rakamlarnda istenilen hzda iyilemeler kaydedilemeyecei ynnde.
Yurt ierisinde inaat sektrnn durumu ortada ve hkmete yakn giriimciler zellikle Trk Cumhuriyetleri bata olmak zere mteahhitlik hizmetlerini yurt dna kaydrma abas ierisindeler ve bu yatrmlarn finansmann salamak iin faizlerin dk olmas art. Bu ynyle de dolarn daha fazla aa ynde bir marj olmamas gerektiini deerlendirmekteyim. bu forumda dolar zerine alm eitli balklar var ve yatrmclar bu konuda ok hassaslar farkndaym, bu yzden kesinlikle yatrm tavsiyesi deildir.
Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer mleri