Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 176/1002 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Her gün kapanan şirket , işsiz kalan yüzler haberi varken, TUİK in tüm çabalarına ! rağmen GERÇEK hayat pahallığı milletin anasını inletirken beton beyinler hala beton derdinde ya kendileri bilir acıyan onlardan olsun. Siz betona para yatırın ki A ke pe ve yandaş betoncuları rahat yaşamlarını sizin sırtınızdan sürdürmeye devam etsin Ağaoğlu 4. ortancasını yatağa atsın.
    beton beyinler asla adam olmaz,senelerdir ülkeyi bu beton beyin zihniyeti batırdı.eve yatırım gözüyle bakıldıkça bizden adam olmaz. yahu al altınını dövizini stokla yatırım budur aq ev ne yahu,ev bildiğin tüketimdir yatırım değildir. haa arsaya bişey demem,alabilen alsın.

2.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Tebernüş'ün verdiği cevabı es geçmişsiniz.

Tebernüş "Merhaba. İkinci dereceden alacaklı olduğu için sattırsa bile eline bir şey geçmez. Banka sizi rahatsız etmek için bu yola gidiyor. " diye cevap vermiş.

Halbuki Garanti Bankası'nın tek yapacağı alacağından dolayı haciz kararı almak ve bunu İş bankası ipoteğinin arkasına koymak. Betoncunun İş Bankası'na borcunu sıfırladığını varsayalım. İpotek kalkacak Garanti Bankası'na haczi birinci sıraya çıkacağından, evi satışa çıkarıp alacağını tahsil eder.

Adamın şu andaki toplam borcu 244 bin tl evin değeri ise 230 bin tl. İflas halinde ama beton kafanın bunu anlayacak dört işlem yapma kapasitesi yok.
    bu salaklardan milyonlarca var,aptal adamların tek bildiği borçla betona girmek . yok lan başka türlü yatırım olabileceğini bilmiyor anlamıyor.borsaya hep soğuk olmuşumdur ama oradan alacağın sağlam kağıtlar bile betona girmekten daha iyidir.beton en salakların işidir. şu yaşa geldim eve asla para vermedim ve vermeyeceğim.

3. saçmalardan seçmeler.ahahaha gülüyorum yahu

tebernüş bey 2016 haziranda 1.05 faizle 320 bin çekerek 10 yıılık kredi cekerek ve elimdeki 900 gram altını 100 bine bozarak 420 bin liraya üsküdar kendim oturmak üzere ev aldım.evin yeri güzel 85 metrakere içini de yaptırdım. sahile 30 metre bir evdir. aylık kredi ödemem 4800 lira. ödemekte zorlugum yok ama fedakarlık da yapıyorum. evi kiraya versen su anda 2000 lira civarı. o kadar pişmanım ki... su ana kadar 170 bin lira ödemişim bankaya. oysaki 2500 liralık kiralık bir evde 2.5 yıldır otursaydım yaklasık 80 bin kira kira öder , 90 bin yanıma kalırdı( biriktirirdim) üstellik 900 gramlık altınım da 200 bin lira olacaktı.yaklsık 300 binim olurdu ve onu da faize versem aylık 3500 lira aylık getiri olurdu.ve kiraya cıkardım. ( önceliğim hep kendi evime oturmak olan biriyim) su anda evim 500-520 bin civarı.size sorularım: 1. evi satıp bana kalacak 230 bini faize koyup kiraya mı cıkayım ( banaka borcu 270 bin kaldı ev degeri 500 bin) 2. evi 2 yıl daha ödeyip arabamı satmakla 5 yılda evin tamamınım borcunu kapatabiliyurum 3. 2 yıl sonra evin borcununun hepsisni kapatıp yakalsık 500 bini fazie mi koyayayım ve kiraya cıkayım 4. ben cok hatalı m bir yatırım mı yapmısım ? cok üzülüyorum

4. Geçmiş kriz dönemlerinde dev şirketler ve bankalar batmış.
    Bazı dönemlerde döviz yasaklanmış,altınının yasaklanması gündeme gelir mi bilemem?(bazı ülkeler yasakladı)
    Bu tecrübeyi yaşayan kişiler yoğurdu üfleyerek yerler.
    Benimde şahsi düşüncem oturum haricinde yatırım düşüncesi ile ev alınmaz,dükkan alınabilinir.(kelepir fiyat,dükkan fk. sı maksimum 10 olmalı)
    Ev ile dükkan kiralama hakkında ki yasal farklılıkları bilmelisiniz.
    Örneğin;dükkan kiracısını, kirasını ödediği sürece çıkarmanın şartları eve göre farklıdır.

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by herif2 Yazıyı Oku
    Geçmiş kriz dönemlerinde dev şirketler ve bankalar batmış.
    Bazı dönemlerde döviz yasaklanmış,altınının yasaklanması gündeme gelir mi bilemem?(bazı ülkeler yasakladı)
    Bu tecrübeyi yaşayan kişiler yoğurdu üfleyerek yerler.
    Benimde şahsi düşüncem oturum haricinde yatırım düşüncesi ile ev alınmaz,dükkan alınabilinir.(kelepir fiyat,dükkan fk. sı maksimum 10 olmalı)
    Ev ile dükkan kiralama hakkında ki yasal farklılıkları bilmelisiniz.
    Örneğin;dükkan kiracısını, kirasını ödediği sürece çıkarmanın şartları eve göre farklıdır.

YTD
    yuh artık altın yasaklanacakmış yahu düğün olmaz be bu ülkede altın olmazsa kızları asla evlendiremezsin.kimse evlenemez.1980 öncesi döviz yasağı varken bile altın serbestti,o dönem kafayı çalıştıran altın alır saklardı kimiside kaçak döviz alırdı. yani talep varsa arzda vardır.onu yasakla bunu yasakla böyle ekonomi yönetilmez,ancak batırılır.yasaklarla ihya olmuş hiç bir ekonomi yoktur

6.  Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    Arkadaşlar siz bildiginiz yapın , kendiniz düşünün ve karar verin.

Burda aylardan beri cok yazanlar oldu . yarı fiyatına , 3 de bir fiyatına .. hatta 10-20 bin dolarlara kada dusecek diye cok yazan oldu . Fakat geldigimiz durum onları yanıltttı. ev fiyatları arttı.. onların konustugu zamandaki fiyatlardan daha yukarda su anda .. onların konustugu, ev fiyatları dusecek dedigi zamanlardaki ( bi kac ay once ) fiyatlara gelmesi icin bile su andaki fiyatlardan %10-15 dusmesi gerekiyor.
    Bahsettiğim yer,Türkiye nin en büyük ilçelerinden biri,emlakçı bu ilçenin en eski ve bilinen emlakçılarından biri,kendisi akrabam,15 gün önce ziyaretine gittim,söylediği şu:elimde sadece 320 daire var satılık,arsa vs saymıyorum bile ama koca bir gün boyunca telefon bir kez bile çalmıyor dedi.Bulunduğu sokakta çok değil 3 yıl önce 20 den fazla emlakçı dükkanı varken bu sayı şu an 5 e düşmüş durumda,kendisi önce yıllardır yanında çalışan adamı çıkardı şu anda dükkanı kapatmayı düşünüyor ama konudan uzaklaşmayalım,ev fiyatları artmış,alan yok alovvvvv...

7.  Alıntı Originally Posted by altivec Yazıyı Oku
    saçmalardan seçmeler.ahahaha gülüyorum yahu
    Zirveden almaktan daha kötü bir hamle varsa
    o da zirveden aldığını dipten satmaktır.

Alıntı yaptığınız kişinin pisikolojisi tam para batıracak türden.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8. arkadaşlar fikir verebilirseniz sevinirim.

Bir daire almak istiyorum birikimde olan 600k nakit param var yarısı ağustos 2020 vadeli olarak bankada bağlı 60 bine yakın getiri olacak 300 k sı günlükte devam ediyor.

almak istediğim eve 500K nakit istiyorlar mevcut evimin üzerine. Sizce banka kredisi mi çekmeliyim bu evi nasıl alabilirim mevduattaki parayı kullanarak. nakit ödeme yapmak yerine fikir verebilecek var mı?

Teşekkürler şimdiden

Sayfa 176/1002 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •