Originally Posted by
Cautionary
Yanlýþ anlaþýlma olmasýn,,,ev sahibi, ya da mal sahibi, malýný mümkün olan en yüksek fiyattan satmaya çalýþacak...almaya çalýþan da, en uygun fiyattan almak için uðraþacak...eðer mal sahibi, babadan kalma arsa Zengin deðilse, alan da alýn teri ile biriktirdiði helal para ile alýyorsa...sonuna kadar taraflar çýkarýný düþünecek.
Benim kýzdýðým þu, bir malý alma ha da kiralama niyetin varsa malý itin dötüne sokmana gerek yok...bir kiracý adayý vardý, evi kiralamak istiyor...ben 100 dedim, adam 90...olmaz dedim.,sonra baþladý, evde çivi delikleri var, parkeler de eskimiþ..vsvs...yahu dedim, evi beðenmediysen ne diye kira pazarlýðý yapýyorsun, git beðendiðin bir evde otur, içine sinmeyen evde oturma.
Yani þunu demeye çalýþýyorum...her ev sahibine emlak Zengini, havadan ev sahibi olmuþ muamelesi yapmayýn...adam hayat boyu yaptýðý birikimle o evi almýþtýr, tek güvencesi odur, tabii ki satabildi en yüksek fiyattan satmaya çalýþacak.
Not: bu arada konu sayýn thron un sorusu üzerine açýldý..ama yazdýklarýmýn onunla ilgisi yok..genel yazýyorum...zaten emlak piyasasýna sallayan biri de deðil bildiðim kadarýyla.
Ev sahibi kazýk yemiþtir aldýðý evde 10 yýlda yatýrýmý dolar karþýsýnda erimiþ altýn karþýsýnda çökmüþ birde evi kiracý tarafýndan eskitilmiþ ve evi yýllanmýþtýr. Yaptýðý bu yanlýþ yatýrýmý acaba nasýl telafi ederim derken satýlmayan evinin fiyatýný ha bire yükseltip evim þu kadar bu kadar diye kendi kendini tatmin eder bu ev sahipleri. Madem bu kadar deðerli evin niye satýyon karþiiim diye sorarlar adama da iþte boþver sormayýverelim . Sonuç olarak parasal geniþlemeyele emlak balonu þiþirildi. Balon henüz patlamadý bi patlasýn sonra bakarýz emlaða . Adamlar halen 300 olan ve satýlmayan evini 500 e çýkarýyorsa o adama herþey müstahaktýr.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir!!
Yer Ýmleri