Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 183/1002 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Yahu bütün zenginler buraya toplanmış,bir biz pis fakir olarak kalmışız..7 yılda maaşı 3 kattan fazla artan mı istersiniz,25 yaşında 850 bin tl lik evleri alan mı istersiniz,arkadaşlar bunların hepsi olur,çok özel birisindir maaşın 10 kat artar,babanın fabrikası vardır 3 milyarlık ev alırsın,burada bizim konumuz şahsi örnekler değil toplumun geneli,en kötü durumda dahi bir miktar ev satılıyor ve bu evleri alanlar yukarıdaki azınlık,ama şu anda tekrar söylüyorum,çok avantajlı ev bulanlar ve zaruriyet durumu dışında şu anda orta direk, ev almayı geçtim ay sonunu nasıl getireceğim derdinde...kendi özel durumlarınız maalesef toplumun genelini yansıtmıyor.

2. asıl kriter kira carpanıdır.. 2011-2012 lerde 350-400 lerde olan carpanlar su anda 200 lere gerilemiştir bu kadar basit.

3.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Yahu bütün zenginler buraya toplanmış,bir biz pis fakir olarak kalmışız..7 yılda maaşı 3 kattan fazla artan mı istersiniz,25 yaşında 850 bin tl lik evleri alan mı istersiniz,arkadaşlar bunların hepsi olur,çok özel birisindir maaşın 10 kat artar,babanın fabrikası vardır 3 milyarlık ev alırsın,burada bizim konumuz şahsi örnekler değil toplumun geneli,en kötü durumda dahi bir miktar ev satılıyor ve bu evleri alanlar yukarıdaki azınlık,ama şu anda tekrar söylüyorum,çok avantajlı ev bulanlar ve zaruriyet durumu dışında şu anda orta direk, ev almayı geçtim ay sonunu nasıl getireceğim derdinde...kendi özel durumlarınız maalesef toplumun genelini yansıtmıyor.
    yıllık %10 dan hesalasan zaten 2 kat artıyor %12-15 gibi bir sey olsa zaten 3 kat yapar .

4.  Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    yıllık %10 dan hesalasan zaten 2 kat artıyor %12-15 gibi bir sey olsa zaten 3 kat yapar .
    Hesabınızda bir yanlışlık var,tekrar kontrol edin bence...

5.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Hesabınızda bir yanlışlık var,tekrar kontrol edin bence...
    yok siz hesaplayın ..her sene %10 artıstan hesaplayın .

atıyorum 5000 tl maas ikinci sene 5500..3 sene 5500 ün %10 u uzerinden ,

5000 tl maas 7.senenin basında 9743 tl oluyor her sene %10 artısla( hatta bu yuzden dolu dolu 6 sene calıstıktan sonra 2 katına cıkıyorda denebilir )

8.senenin ilk ayı 10600 tl
    Son düzenleme : zubizaretta; 30-10-2019 saat: 14:21.

nisan ayında 177 bin TL'ye aldığım araba şu anda 237 bin TL. ÖTV indirimi vb. vardı. Al dediğim arkadaşlar aldı diğerleri şimdi keşke alsaydık diyor. Siz tartışmaya devam edin millet ucuz gördüğünü/hesapladığını alıp kenara atıyor. Paranız varsa ve ucuzsa alın.

Bazıları yazdıklarımı yanlış yorumlamakta ısrar ediyor. Ben size illa gidin betona yatırım yapın demiyorum sadece burada forumu okuyan genç arkadaşlara tavsiyem şu: Mutlaka oturduğunuz evi alın. Sonra neye yatırım yaparsanız yapın. Bakın ben gelen kiraları BIST'e yatırdım geçen ay mesela bu ay da başka bir yere. Sonuçta yatırım yatırımı tetikler ama eviniz yoksa ev sahibi ile didişir durursunuz. Evinizi alın sonra nereye yatırım yaparsanız yapın.

300 bin TL'lik evi gider 300 bin liraya alır bir de yüksek faizden borçlanırsanız geçmiş olsun. Ben size ne diyorum, ev alırken kar edilir. Ev prim yapacak diye alınmaz. 300 binlik evi 250 bine alır bir de düşük faiz bulursanız daha ne olsun. Ödeyin ufak ufak artan para olursa artanı başka yatırımlara yönlendirin.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    nisan ayında 177 bin TL'ye aldığım araba şu anda 237 bin TL. ÖTV indirimi vb. vardı. Al dediğim arkadaşlar aldı diğerleri şimdi keşke alsaydık diyor. Siz tartışmaya devam edin millet ucuz gördüğünü/hesapladığını alıp kenara atıyor. Paranız varsa ve ucuzsa alın.

Bazıları yazdıklarımı yanlış yorumlamakta ısrar ediyor. Ben size illa gidin betona yatırım yapın demiyorum sadece burada forumu okuyan genç arkadaşlara tavsiyem şu: Mutlaka oturduğunuz evi alın. Sonra neye yatırım yaparsanız yapın. Bakın ben gelen kiraları BIST'e yatırdım geçen ay mesela bu ay da başka bir yere. Sonuçta yatırım yatırımı tetikler ama eviniz yoksa ev sahibi ile didişir durursunuz. Evinizi alın sonra nereye yatırım yaparsanız yapın.

300 bin TL'lik evi gider 300 bin liraya alır bir de yüksek faizden borçlanırsanız geçmiş olsun. Ben size ne diyorum, ev alırken kar edilir. Ev prim yapacak diye alınmaz. 300 binlik evi 250 bine alır bir de düşük faiz bulursanız daha ne olsun. Ödeyin ufak ufak artan para olursa artanı başka yatırımlara yönlendirin.
    sanırım siz evin / arabanın / veya bir malın değer kazanması ile enflasyon arasındaki veya vergi zamları arasındaki farklı kaçırıyorsunuz.

belkide eviniz veya arabanız enflasyon üzerinden değeri artmıştır

yani eviniz değer kazanmamış demektir.

bir iş nedeni ile üçüncü sırf lazım olduğu için sanayiden araba aldım . fiyatı 6000 bin tl. sigortası 2000 tl

araba kendini 2 senede falan amorti ediyor. ama cebe tabi.

yani istersen 7 sene önce değil ev demir hurdası alsan şuan belkide çokdaha fazla kar etmiş olabilirdin.

burda dolardan altından bahsetmiyorum istersen gübre alsaydın 7 sene önce.

8.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku

Esra hanım anlayamadıgınız bir sey var sizin

Burdakilerin cogunun beklentisi 300 binlik evin 250 bine dusmesi( %15 lik bir dusus ) falan değil .

Cogu major bir düşüş bekliyor yani 300 binlik evin 125-150 lere gelmesini bekliyorlar.

E o kadar stok var.vs vs.krizdir vs

yoksa 250 bin falan hikaye bunların cogu icin.)

Kimlerle tarstıstıgınızı anlamanız bakımından yazdım .

Sayfa 183/1002 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •