Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
................
Sayın Sadecegrafik , fiziki altınları bankadaki kiralık kasaya koyduğunuzu yazmışsınız . Merak ettiğim birkaç şey var :
1 ) Bankadaki kiralık kasaya koyduğunuz altınların güvencesi nedir ?
2 ) Sistem çöktüğünde ülkedeki olası ciddi ekonomik kriz durumunda kasadaki altınlar da güvenlik açısından riske girmez mi ?
3 ) Bankadaki kiralık kasaların çalınması , kaybolması , deprem , doğal afet ya da yağmalama durumlarında sigortanın bile zararların bile hepsini karşılamadığı okudum .
Konu hakkında bilgisi olan sizin ve diğer arkadaşların cevaplarını bekliyorum . Sağlıcakla kalınız.
Maalesef ülkece zor günlere gireceğiz... Ama enseyi karartmak yok çünkü bu döngü olmak zorunda... Yatırıma gelince bende 2012 de aldığım hektaşları 2018 de çıktım ama 2017 den beri altın topluyorum.. Kesinlikle kirada olan mülklerimi satmam.. Olaya ecek acak tarzı bakarsak hepimiz toprağın altın girelim gömsünler kurtulalım..Yatırımda sepet gerçeği en az zararla bu işten dimdik çıkmanızı sağlar.. Biliyorum piyasa berbat olacak ama ben sepet hisse senetlerinide koymaya başladım.. İlave mülk nasıl alırım altın pozisyonu 2700 ons u geçerde son golü atacağım derse bende golü atarım.. Sepet yapın gücünüze göre evinizde olsun.. Yarın hiperenflasyon geldiğinde 2000 olan kiranız 6000 olursa mal sahibinize ödemeyeceğim mi diyeceksiniz!!! oldu suyundanda koy! Sade vatandaş için güçlü olmanın kuralı ev sahibi olmaktır.. Bizim gibi esnaf isen ev ve dükkan sahibi olacaksın.. Yoksa gelen vurur giden vurur .. Svg ler.
2008 den bu yana bir şey değişmedi.. Ama geçen gün bir dairenin kombisini ben değiştirmeye niyetlendim bozulmadanOlsun artık o kadar... Ben memur değilim kıl hesabı yapayım.. Bu arada iki de dükkanım var kirada onları kiracılar a dan z ye yenilediler sağolsunlar... Bakın ben hesabı malı edindikten sonra pek yapmam.. Bir mülk o yıl 24.000 de kira getirebilir masraf çıkar 20.000 e de getiri düşer.. Biraz tarla gibi düşünün.. Milimetrik hesap yapan için en iyi yatırım kendine yatırım.. Yiyin parayı
![]()
Memleket krize girdiğinde, işsizlik tavan yaptığında, gelir seviyesi iyice çöp olduğunda 2000'lik kirayı 6000'e çıkarıp kime vermeyi düşünüyorsunuz acaba? [emoji4] 2008-2009 krizinde iyi kiracımı (eve çok iyi bakıp düzenli ödeme yapan) kaybetmemek için değil artış aileyi içerde tutmak için kirada indirim yaptım.
Yer İmleri