Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
14.980,00 9.99 15:14
159,70 9.99 15:19
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 15:20
3,30 -8.84 15:20
28,30 -8.59 15:20
539.997,50 -7.71 13:55
90,95 -7.66 15:20
Azalan Hisseler

İşlem

8.979.949.361,03 15:20
7.164.576.664,25 15:20
6.973.992.086,30 15:20
6.345.900.774,08 15:20
6.144.790.035,50 15:20
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7995 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    harika aciklama

bence bu fiyat bilmeden alis satis mantiksizdir. sizce nasil?
    yani bugun satip yarin fiyatina satmak nasil bir is?!!
    alarken tamam diyelim sorun yok ama satarken!
    saniram bunu goren olmadi

biz fiyati bilmeden satiyoruz demi?
    mesela ben dun tcd aldim atiyorum 10000 tl lik ve bugun 100 tl kar yaptim. simdi o 100 tl lik adet tcd satarsam yarin fiyatina hesaplanacak demi? yani yarin zarar olursa zarar la satiyorum dogrumu?
    kusura bakmayin anlamiyorum bunu

2.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

mesela ben dun tcd aldim atiyorum 10000 tl lik ve bugun 100 tl kar yaptim. simdi o 100 tl lik adet tcd satarsam yarin fiyatina hesaplanacak demi? yani yarin zarar olursa zarar la satiyorum dogrumu?
    Evet yarın sabah ki fiyattan hesaplar .

3.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

doğrudur. mesela öğle üzeri ortam sakin ve siz de tamam buradan satayım diye emir girdiniz. öğleden sonra saat üçte çok kötü bir haberle borsa yüzde iki üç eksi yapsa siz de yarın bu zarardan payınıza düşeni alırsınız. bu gün yüzde bir kârdasınızdır ama yaşanacak böyle bir terslikte yüzde bir zararla dahi satış yapmanız mümkün. yani alış olsun satış olsun, fonlarda 13'e kadar emir girebildiğimizden öğleden sonrası biraz şansa kalıyor.

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

yani alırken kaçtan aldığımızı ve satarken kaçtan sattığımızı bilmeden emir vermek zorundayız.
    Shangil hocam benim cevaba güvenmeyip bi daha mı soruyosun ?

Valörlü fonlarda durum budur, olmaz öyle şey diyorsan seni hisse senedi işlemlerine alalım. Ya da valörü sıfır gün olan fonlara...

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

Bildiğimiz yani gördüğümüz fiyattan işlem yaptığımızda nasıl ki bir avantaj ya da dezavantaj yoksa bilmeden işlem yapmak da aynı çerçevede üstadım. Mevcut fiyattan alış ya da satış yapmış olmak doğru karar verildiği anlamına gelmez, hele de bizim gibi gayet volatil piyasalarda. Hepimizin şahit olduğu gibi 3-5 dakika içerisinde 1.000 puan aşağı ya da yukarı hareket edebilen bir piyasa burası. Ve hiç kimse en yukarıdan satıp en aşağıdan alma lüksüne sahip değil. Olsa zaten burada işi olmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bildiğimiz yani gördüğümüz fiyattan işlem yaptığımızda nasıl ki bir avantaj ya da dezavantaj yoksa bilmeden işlem yapmak da aynı çerçevede üstadım. Mevcut fiyattan alış ya da satış yapmış olmak doğru karar verildiği anlamına gelmez, hele de bizim gibi gayet volatil piyasalarda. Hepimizin şahit olduğu gibi 3-5 dakika içerisinde 1.000 puan aşağı ya da yukarı hareket edebilen bir piyasa burası. Ve hiç kimse en yukarıdan satıp en aşağıdan alma lüksüne sahip değil. Olsa zaten burada işi olmaz.
    Maydanozcu hocam,

Bunu demek istiyordum. Ben dun aldim bugun karda fiyat gosterir
    Hepsini satmak isterdim. Ama yarin fiyatina satiliyor. Yarın fiyati zarara gecirse ne olur?!! Yoksa ben anlamiyorum

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Maydanozcu hocam,

Bunu demek istiyordum. Ben dun aldim bugun karda fiyat gosterir
    Hepsini satmak isterdim. Ama yarin fiyatina satiliyor. Yarın fiyati zarara gecirse ne olur?!! Yoksa ben anlamiyorum
    Anlamsız görünüyor ama gayet anlamlı, başka nasıl olabilir ki ?

Fondaki varlıkların değeri gün içinde her an değişiyor ve piyasalar kapandıktan sonra fonun toplam değeri ve her payın değeri hesaplanıyor.

Sizin sabah verdiğiniz emir o akşam hesaplanan fiyat üzerinden ertesi gün gerçekleştiriliyor. Başka hangi fiyattan satılabilir ?

8.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Anlamsız görünüyor ama gayet anlamlı, başka nasıl olabilir ki ?

Fondaki varlıkların değeri gün içinde her an değişiyor ve piyasalar kapandıktan sonra fonun toplam değeri ve her payın değeri hesaplanıyor.

Sizin sabah verdiğiniz emir o akşam hesaplanan fiyat üzerinden ertesi gün gerçekleştiriliyor. Başka hangi fiyattan satılabilir ?
    Evet ppf gibi degil zaten demek. Gun içinde alis satis fiyati degisiliyormu bankadan emir vererken?
    Ama biz hisse satarken bike fiyat goruyoruz ve ayni fiyattan emir veririz

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •