Bu arkadan ineleyici mesajlarndan bktm. 10 yldan fazla kullandm hisse.net forumunda ilk defa birini engelledim.
Aslnda
bu mesaj da grnmese daha da iyi olacak.Bu mesaj gremiyorsunuz nk jmk99 adl ye sizin ret listenizde yer alyor.
gpg tweter da yine samalamaya devam ediyor.z eletiri yapacaklarna yatrmclara laf yetitirmeye allyorlar.
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
tpf alabilen var m?
Yeni katlmc arkadalara fon sepeti oluturma adna bir fikir vermesi asndan yukardaki almay yaptm sayn dostlarm. Ha keza bu almaya aada paylatm linkten de bakabilirsiniz. Zaman zaman bu ve buna benzer gncellemeler yapmaktaym orada da.
eriinde PPF olmakszn oluturmu olduum portfydeki fon oranlarndan da anlalaca zere bu portfy gayet defansif bir yapya sahip. Buna ramen aylk getirileri incelediimizde olduka makul seviyeler olduunu syleyebilirim. Bu bana yetmez, ben biraz daha agresif olsun istiyorum diyenler iin mesela GMR yerine ACC ya da GL1, GAK yerine TAU (banka youn fon) vs gibi deiik varyasyonlar denenebilir. Daha baka gzel fonlar da var elbette, bunlar sadece benim takibimde olanlar. Hele de bu portfyde daha nce de bahsettiim ekilde Tahvil vs Altn fon arbitrajlarn uygun ekilde yapacak olursanz aylk getirilerin rahatlkla % 5'in zerine kma ihtimali var. Ve bu oran benim gibi defansif risk anlayna sahip biri iin harika bir oran.
Naizane grm, kendinize gre iyi fonlardan buna benzer orta vadeli bir portfy oluturup (gemi 3-4 aylk getirileri de ierecek ekilde) dnem dnem bu portfydeki fonlar arasnda artrma & azaltma yapmak suretiyle hareket etmeniz. Gnbirlik hareketler, bugn alaym yarn sataym tarz stratejiler Fon piyasasnn ruhuna aykr eyler. Son tahlilde fon piyasas biz yatrmclar asndan daha yeni yeni alternatif bir alan haline gelmeye balad ve renmemiz gereken ok ey var.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Yer mleri