Sayfa 758/997 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,057 - 6,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

1. Allah başka dert vermesin.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

2. forumdaki troller yine son sürat azıtmış durumdalar, TL ve BİST pazarlamaya çalışıyorlar,iş artık hakarete endekslendi. mesela bunların tekerine çomak sokarsanız yemediğiniz küfür kalmaz.. bunun benzerini 2 gündür emlak başlığında görüyorum. troll artık dümdüz küfre başladı,herif tanımadığı kişilere "köpek" diyor varmı ötesi.haa buradan anlıyoruz ki dolarda patlama çok yakın.

3.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    6,23 tepki hedefli bende aldım 5,72 civarı.. Beklediğim 5,692 teması olmadı. Şubat ortası hedefime ulaşacağımı düşünüyorum.. Bende dolar varken tanrının düşüşe müsade edeceğini düşünmüyorum.. Tanrım beni sever.. Tanrı her zaman insana doğru yerde doğru zamanda doğru davranışı yapacak aklı ve cesareti versin..
    Tanrı taraf tutmaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Dolarcıların yeni geyikleri....Herkes bankalardaki dolarlarını çekip eve götürüp yastık altına koysunlar..... o zaman sistem çökermiş ve dolar 9-10 ları roket gibi geçermiş.....

100-200 bin nakit doları hiç eline alıp taşıdınmı ?...Evinde onca dövizi nasıl yastık altında sakliyabilirsin..birileri evde o paranın kokusunu alırlarsa canından bile olabilirsin.....evde en cok 10-15 bin doları sakliyabilirsin......

Belkide bazı tanıdıklarımın yaptığı gibi milyoncuk dolarlarınkz varsa kapalı çarşidaki dövizcilere emanet etmeyi düşünenler olur....

sonra o dovizci batar yada yanı daki emanet para ile ortalıktan kaybolur....Sonra mafya tutar o paranın peşine düşersin....
    Haha keşke dediğiniz gibi olsa da 9-10'a roket desek ama değil işte zira doların fiyatı zaten o civarda.
    Dolar'ın tl karşısında hesaplanan 2018 değeri 6.30
    Son senenin enflasyonu yalanlarla dolanlarla bile % 14 desek 6.30X1.14= 7.20 TL
    Zaten bu veride geçen senenin zirvesine işaret ederek kötü ekonomik verileri geldiğinde oluşan tavan noktasını teyit ediyor.
    Bu sene için mart ayında USD/TL hesaplanırken %14 değer kaybetmiş hali baz alınıp 7.20den hesaplanacak ve üstüne minimum %10 daha enflasyon ilave edilecek. Yani kabataslak 8 TL.
    Yani 2019/20 için dolar değeri zaten sizin roket dediğiniz rakamlarda.

Aynı ekonomi ve para politikaları izlenirse bu veriler bu şekilde devam eder. Yok üretim desteklenecek ekonomi ve para politikalarına geçiş yaparsak TL'nin rekabet gücü olması için zaten paranızı devalüe etmeniz lazım. Bizle benzer ülkelerden taylandda usd/thb oranı 30, olması gereken maksimum 10. Yani X3 finansal değer üzerinden gidiyorlar.
    Yine aynı kategoride sayılabileceğimiz malezyanın muazzam yeraltı kaynaklarına rağmen Usd değerlemesi 4.5 kat.
    Hadi bizim coğrafi konumumuz nedeniyle eu pazarı sayesinde onlara karşı avantajımız olsun sonuçta orada vietnam,çin,filipinler vb gibi daha rekabetçi adamlar var şartlar farklı diyelim ve X2 alalım. Seneye hesaplanacak değer üstünden baz alınarak 12-14 arası bir rakamda olmamız bizi ancak kurtarır. (üreten bir ekonomi olmamız halinde, bir senede nasıl olacaksa :D )

Son olarak dediğiniz olsa ve bırakın herkesi millet dolarların sadece 1/4'ünü bankalardan alıp evine götürebilse, siz 50 tlden dolar fiziki dolar almak için sıraya ilk girenlerden biri olursunuz. 9-10 gibi rakamlara ise paranın kokusunu alsanız dahi bırakın doları adamın bahçesindeki pitbullardan korkup zilini bile çalamazsınız.

Not: Dolarcı falanda değilim, hiçbirşeyci değilim. Köpekliği hiç bilmem hep kendim için yaşarım
    Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tanrı taraf tutmaz.
    Afrikadaki çocuklarının durumuna bakılırsa sizde haklısınız..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

Alıntı Originally Posted by samilkafkasya Yazıyı Oku
    Dünyanın hertarafında böyle yapılıyor.
    Diyorumya saçmalıyorsun diye. Küçük dünyanda seni başbaşa bırakıyorum.
    Büyük dünyalarında kafalarına göre davranan çevredeki insanların rahatsız olmalarını umursamayan insanlarla olmaktansa.
    Küçük dünyamda huzurla yaşamayı tercih ederim.
    Siz etrafınızdakilere rahatsızlık vermeye devam edin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7. son 20 yılın en kısa fıkrası:"BİST uzun vadeli bir yatırımdır" puhaha,dolar bazında 2000 yılının bile gerisine düşmüş bir borsa bu.münferit kağıtlar hariç BİST size uzun vadede kazandırmaz hatta ocağınızı söndürür.
    Son düzenleme : altivec; 01-11-2019 saat: 13:41.

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Büyük dünyalarında kafalarına göre davranan çevredeki insanların rahatsız olmalarını umursamayan insanlarla olmaktansa.
    Küçük dünyamda huzurla yaşamayı tercih ederim.
    Siz etrafınızdakilere rahatsızlık vermeye devam edin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    2-3 dk. içinde geçip gittiğin yerden müzik sesi ile nasıl rahatsız olabiliyorsunuz...Hayret...Takılıp dinlemiyorum da diyorsunuz hatta...Max. 2-3 dk duyarsın o sesi...Ki rahatsız edici de değiller bence de...

Sayfa 758/997 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •