Arama sonucu : 3140 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Düşüş Kaçınılmaz

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben bu başlığa normalde yazmıyorum.. ancak son dönemde öyle manasız fikirler matah şeylermiş gibi pazarlanıyor ki şaşarsınız..

mesela Türkiye nin "priceless" bir değeri olduğu iddia edilen "boğaza paralel kanal" meselesi.. yani kanal istanbul..

bunun nasıl bir felaket proje ve fikir olduğunu söylemeye gerek yok.. tek bir kişi istedi diye gündeme gelmiş bir konu.. ülkede 17 yıldır öne sürülen bir sürü saçma fikirlerden birisi..

veya.. 17 yıldır durmadan hata yapan kibirli ve nobran bir iktidar var.. ama buradakiler hala muhalefete laf sokmaya çalışıyorlar..bunlara göre iktidarın beceriksizliklerinin sorumlusu amariga veya kılışdar..

bu yazılara cevap yazmak siyasi davranmak değildir.. bilakis, gerçeklerin aslında ne olduğunu yazmaktır..
    Sayın sar'ın bazı fikirlerini beğenir ve desteklerim.

Boğaza paralel kanalın priceless değeri konusunda kendi düşüncemi belirtmek isterim.

Şu anki boğazı 3 köprü ile geçiyoruz, yeni kanalı kaç köprü ile geçeceğiz? Bu köprülerin yapım maliyetini kim karşılayacak? Vatandaşın geçiş ücretini kim ödeyecek?

Birkaç siyasi yandaşın kapattığı araziler priceless olacak, ya halkımıza yüklenecek price ne olacak?

Şu an boğazdan geçmeye çalışacak bazı ülke savaş gemilerine sınırlama var. Aynı sınırlamalar kanal istanbulda da olacakmı?

Bazen boğazda birkaç gün bekleyen birilerinin gemicikleri ile bazı ülkelerin savaş gemileri geçebilsin ve bazı yandaşların kapattığı araziler priceless olsun diye halkımıza yüklenecek ilave maliyete değermi?

Ben beyaz sayfalar açılmasına karşıyım. Önce geçmişin hesabı hakkıyla verilebilmeli ve gerekirse hesap sorulabilmelidir. Verilen sözlerin yerine getirilmesi daima kontrol edilmeli ve hiçbir devlet görevlisi halkı kandırmaya cüret dahi etmemelidir.

2003 yılında amerikan askerleriyle sınırlarımızda devriye gezmek için meclisten geçmeyen teskereye evet oyu verenler hayır kararı çıkınca bunu başarı olarak sahiplenmişlerdir.

Aynı yönetim anlayışı şimdi sınırın bu kez öteki tarafında amerkan askeriyle devriye gezmeyi başarı olarak sunmaktadır.

Halkın % 50 sini diğer kesim halka karşı sürmekle tehdit edenler birlik ve beraberlikten söz edebilmektedirler.

Ben bizim seçmediğimizi, bize sunulanı seçmek zorunda kaldığımızı düşünmekteyim.

Yani buraya ne yazarsak yazalim boş.

Parite iner çıkar, para kazanılır yada kaybedilir. Bence asıl tehlike kaybedilen iyi ve güzel değerlerimizdir.
    Son düzenleme : balık; 02-11-2019 saat: 21:21.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •