Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Emlak vergisi, rant vergisi, cart vergisi, curt vergisi..senin neyin var, kuru bir maaş...o yüzden atış serbest..bol keseden alınsın vergiler.

Adam 10-15 sene önce ev almış..sonra buraya metro gelmiş...neymiş rant vergisi alınacakmış..adamın bir evi var yahu..neyin rantından bahsediyorsun...satacak belki, geçinemiyor, kiraya çıkacak..,al %4 ne güzel.

Birisi bol keseden harcamış, bi halt sahibi olamamış..yemiş içmiş zıcmış...öbürü Boğaz’ından kesmiş, belki yıllarca taksit Ödemiş..sonunda bir ev sahibi olmuş..vay rantiye, satacağın zaman %4 u devlete bırak...ne güzel kafa.

Biri çıkıp ama Amerika, ama Avrupa derse küreğin sapıyla dalarım..sanki Amerika Avrupa standardında yasıyoruz da, herseyimiz benziyorda, vergimizi benzetmeye çalışıyoruz.

2. Beyler burda bana yazarak,beni ikna ederek engelleyemezsiniz bu vergiyi. Toplanin çikin sokaklara. Sesinizi duyurun o zaman. Ne diyim daha size...
    Ben verdigim ve dogru harcanmayan vergilerin hesabini sadece oy kullanarak sorabiliyorum. Onuda yaptik, tekmeyi bastik istanbulda. Insallah dogru bir sistem icin elimizden geleni yapicaz... saglicakla kalin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Emlak vergisi, rant vergisi, cart vergisi, curt vergisi..senin neyin var, kuru bir maaş...o yüzden atış serbest..bol keseden alınsın vergiler.

Adam 10-15 sene önce ev almış..sonra buraya metro gelmiş...neymiş rant vergisi alınacakmış..adamın bir evi var yahu..neyin rantından bahsediyorsun...satacak belki, geçinemiyor, kiraya çıkacak..,al %4 ne güzel.

Birisi bol keseden harcamış, bi halt sahibi olamamış..yemiÅŸ içmiÅŸ zıcmış...öbürü BoÄŸaz’ından kesmiÅŸ, belki yıllarca taksit ÖdemiÅŸ..sonunda bir ev sahibi olmuÅŸ..vay rantiye, satacağın zaman %4 u devlete bırak...ne güzel kafa.

Biri çıkıp ama Amerika, ama Avrupa derse küreğin sapıyla dalarım..sanki Amerika Avrupa standardında yasıyoruz da, herseyimiz benziyorda, vergimizi benzetmeye çalışıyoruz.
    Rantın tanımında hata var. Burda bahsedilen devletin sağladığı ayrıcalık sayesinde oluşan gelirdir. Devletin kendi eliyle yarattığı bu kaynağı tekrar halka döndürmek için vergilendirmelidir. Ancak metro geldiği için değerlenen eve gelesiye kadar bir çok kalem bulunmaktadır.

Buna örnek taksi plakası, dolmuş hattı veya duyduğumuz doktor kadrosu satışı vs gibi devletin istese arzını artırabileceği halde bilinçli olarak kısıtladığı hizmetlerdir. Muhite metro gelmesi en uç örnektir.

En basit rant örneği kentsel dönüşümdür. Devlet dönüşümü teşvik etmek için rant yaratmıştır. Ancak bu rantı kontrol edemediği için birileri zengin olurken birileri sadece evini yenilemiştir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Beyler burda bana yazarak,beni ikna ederek engelleyemezsiniz bu vergiyi. Toplanin çikin sokaklara. Sesinizi duyurun o zaman. Ne diyim daha size...
    Ben verdigim ve dogru harcanmayan vergilerin hesabini sadece oy kullanarak sorabiliyorum. Onuda yaptik, tekmeyi bastik istanbulda. Insallah dogru bir sistem icin elimizden geleni yapicaz... saglicakla kalin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Valla rahatımı bozup bir yere çıkmam, yürüyüşü zaten spor olsun diye yapıyorum...bu memlekette yürüyerek hak aranmaz, özellikle son 10 yılda gelinen durum bu.

Şahsen, ev arsa vs bir şey satma niyetim yok...ama haksızlığa itiraz etmem icin yılanın bana dokunması da şart değil.

Eceli gelen cami duvarına işer...haksız vergi salsınlar ki gidişleri daha tez olsun...bu kafayla kendi ayaklarına sıkarlar.

Not: biraz kafaları çalışıyorsa artan oranlı satış vergisi koyarlar..mesela 100 bin tl ye kadar %1..100-250 arası %2...250-500 arası %3...500-1 milyon arası %4..1-5 arası %5...5 ve üzeri %6 gibi.

Bugüne kadar belediye rayici gerçek değerlerin yarısı kadardı...şimdi gerçek değer üzerinden vergi alacağım diyorsa..değerleme yapan şirket, bu paraya evi almaya razı olacak...yanı ölüsü ne eder, 200 bin...o zaman ver 200 bini al evi diyebilmeliyim.

5. Ege bölgesi sahil şeridi genelinde ve kısmen Antalya sahil şeridinde, son 3-4 yıldır Türkiye ortalamalarının çok ama çok üstünde gerçekleşen fiyat artışlarının geleceği konusunda düşüncesi olan...?

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Rantın tanımında hata var. Burda bahsedilen devletin sağladığı ayrıcalık sayesinde oluşan gelirdir. Devletin kendi eliyle yarattığı bu kaynağı tekrar halka döndürmek için vergilendirmelidir. Ancak metro geldiği için değerlenen eve gelesiye kadar bir çok kalem bulunmaktadır.

Buna örnek taksi plakası, dolmuş hattı veya duyduğumuz doktor kadrosu satışı vs gibi devletin istese arzını artırabileceği halde bilinçli olarak kısıtladığı hizmetlerdir. Muhite metro gelmesi en uç örnektir.

En basit rant örneği kentsel dönüşümdür. Devlet dönüşümü teşvik etmek için rant yaratmıştır. Ancak bu rantı kontrol edemediği için birileri zengin olurken birileri sadece evini yenilemiştir.

Devlet ya da belediye yol yapmak zorunda, metro yapmak zorunda..ulaşım en temel hak...bu fikirleri kafalara sokan da bazı siyasetçi bozuntuları..zaten öyle bir kesim var ki, bana dokunmuyorsa, her türlü haksızlık normal.

Eğer biraz akıl, izan olsaydı bu memlekette, artan oranlı emlak vergisi hayata geçerdi..1 evi olan indirimli öder, 2 ve üzeri minik minik artardı..5 milyon üzeri evlere ek vergi sal, ama 100 evi olanla 1 evi olandan ayni oranlı vergi al...sacmalik burada başlıyor.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Devlet ya da belediye yol yapmak zorunda, metro yapmak zorunda..ulaşım en temel hak...bu fikirleri kafalara sokan da bazı siyasetçi bozuntuları..zaten öyle bir kesim var ki, bana dokunmuyorsa, her türlü haksızlık normal.

Eğer biraz akıl, izan olsaydı bu memlekette, artan oranlı emlak vergisi hayata geçerdi..1 evi olan indirimli öder, 2 ve üzeri minik minik artardı..5 milyon üzeri evlere ek vergi sal, ama 100 evi olanla 1 evi olandan ayni oranlı vergi al...sacmalik burada başlıyor.
    Devlet konut envanterinin yaklaşık değerini bilse zaten bu ek vergilere gerek kalmadığı gibi mevcut oranlarda inebilir.

O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Bugüne kadar belediye rayici gerçek değerlerin yarısı kadardı...şimdi gerçek değer üzerinden vergi alacağım diyorsa..değerleme yapan şirket, bu paraya evi almaya razı olacak...yanı ölüsü ne eder, 200 bin...o zaman ver 200 bini al evi diyebilmeliyim.
    Bu son paragraf önemli.
    Eksperin 500 dediği evi belki ben 400'e zor satacağım.
    500 ediyorsa ekspere 490'a vereyim. Almazsa yedi sülalesini seveyim.

Zamannda bunun bir benzerini kira vergisi öderken yaşadık.
    Beyanname elden verilirken memur bakıyor, sanki üstüne vazifeymiş gibi "o semtte bu paraya ev mi olurmuş" gibi suçlarcasına laflar ediyor.
    Sanane ulan, sen evi gördün de mi konuşuyorsun zibidi.
    O rakama ev olmaz diyorsan gel sen daha fazlasını öde, sana vereyim evi.

Allahtan sonra beyanname internet ortamına geçti de böyle salak salak muhabbetlerden kurtulduk.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 197/1002 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •