Bu dolari vob da 3 5 ay once 13 kurus makasla satiyorlardi ne aptallikti muthis kazandi mb vobdan o makasi savunanlar vardi birde 13 kurus la aciliyordu vade
Ne aptalca seylerdi
Vergi tarhiyatlarında uzlaşmalar, özellikle de merkez uzlaşma kurulunun uzlaşma sonuçları çok çarpıcıdır.
Uzlaşma, adı üstünde son derece subjektif bir konudur.
Doğal olarak idarenin her olayı değerlendirmesinde (konu, yıl, tutar vs9 , dışarıdan bir kişiyi her türlü düşünceye sevk edebilecek hususlar ve sonuçlar olabilir.
Yetki sınırları açısından merkezi uzlaşma kurulunun uzlaşabileceği (2 milyon tl nin üzerindeki vergi resim harç tutarı ve bunlara ilişkin cezalar) tarhiyatlarda uzlaşma sonuçları çok şaşırtıcı ve dedikodu malzemesi olabilir.
Sonuçta, uzlaşma, uzun sürecek bir yargı sürecini bitirip uygun bir tutarın kasaya konulması, yargının ve idarenin yükünün azaltılması vs gibi gerekçelerle, teknik olarak çok iyi işleyen ve sıkça başvurulan bir yasal müessesedir.
Doğal olarak tarhiyat tutarlarına ve uzlaşılan miktarlara, vergi mükellefinin kimliğine bakılarak yapılacak dedikoduların sonu gelmeyecektir.
sn. yasar 213. sayili vergi usul kanunu diye sacma salak ne oldugu belli olmayan bir vergi hukukuna sahip olan bir de bunu daha sacma salak bir 6183 sayili amme alacaklari kanunu ile besleyen bir ulkede subjektif unsurlardan bahsetmenin anlamsizligi benim temel vurgu noktamdir
burada bir subjektiflik soz konusu ise o da olsa olsa tek tarafli olarak devletin uyguladigi vergi rejimi baskisidir.
sn hayek...vergi kanunları üzerindeki kanaat ve uslubunuz bana bu konularda uzman olduğunuzu düşündürüyor. Ben sadece vergi uygulayicisiim. Teorisyen değil. o nedenle iki vergi yasası hakkındaki degerlendirmenize diyecek bir şeyim yok.ancak yazınızın sonundaki "vergi rejimi baskısı" hakkında şunu söyleyebilirim...vergi dediğimiz şey zaten arkasında devletin gücü ve de yaptırimi olan metazori bir konudur. Özde ozgurluk falan içermez. baskı diye vurguladiğıniz şey de verginin temel karakteristiğidir. her yerde, her devlette bu böyledir...
Son düzenleme : BORA YAŞAR; 04-11-2019 saat: 22:35.
USDTRY_12/2019_VIS 5,8034 USDTRY_12/2020_VIS 6,3380
Hakikaten Allah belanı versin diye bir şarkı da varmış.
https://www.youtube.com/watch?v=6jfTSuWIYTs&t=109
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri