Sayfa 36/1024 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 281 - 288 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Türkiyede uygulanan ekonomik model kayıtsızdır..
    Yani kayıt dışıdır..
    Hamiline yazılıdır..
    Evliliklerin çoğu da kayıt dışıdır..
    Gariban vatandaş borç batağındadır..
    Enflasyon demek vatandaşın ceninden parasını çalmaktır..
    1 ülkede toplanan toplam
    vergilerin payında,
    dolaylı vergilerin oranı %70 gerçekleşiyorsa
    O ülkede 3 kağıt ekonomisi hakim denektir..
    Paranın değerini üretim belirler..!!
    Ürettiğinin 2 katına yakınını
    tüketen ülkeler eninde sonunda duvara toslar..!!
    Orta vadede Döviz en güvenli yatırım aracıdır..
    Merkez Bankası Rezervlerinin çok büyük bölümü dolardır..
    TL yerel para birimidir...!!
    İmam nikahlı evlilik gibidir...!!

Türkiyede uygulanan ekonomik model kayıtsızdır..
    Yani kayıt dışıdır..
    Hamiline yazılıdır..
    Evliliklerin çoğu da kayıt dışıdır..
    Gariban vatandaş borç batağındadır..
    Enflasyon demek vatandaşın ceninden parasını çalmaktır..
    1 ülkede toplanan toplam
    vergilerin payında,
    dolaylı vergilerin oranı %70 gerçekleşiyorsa
    O ülkede 3 kağıt ekonomisi hakim denektir..
    Paranın değerini üretim belirler..!!
    Ürettiğinin 2 katına yakınını
    tüketen ülkeler eninde sonunda duvara toslar..!!
    Orta vadede Döviz en güvenli yatırım aracıdır..
    Merkez Bankası Rezervlerinin çok büyük bölümü dolardır..
    TL yerel para birimidir...!!
    TL (İmam nikahlı evlilik gibidir)..!!
    Son düzenleme : BOSPOROS; 24-02-2017 saat: 23:53.

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Bu topikte yazan kişi/ler her gün döviz aldım sattım kazanç elde ettim demekte(kendini ihbar etmekte).
    Süreklilik arz eden her türlü (mal,hizmet,menkul-gayri menkul)alım satımı ticari sayılır,her ticari kazancında vergisi vardır.
    not:bana trol diyeceğinize konuyu araştırın sonrada teşekkür edersiniz(umarım)
    (döviz menkul kıymettir.)
    YTD
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şahısların döviz alım satımları çoğunluğu türkiye'de bankalar üzerinden ufak bir kısmıda döviz bürolarından yapılmaktadır. Yapılan tüm işlemler ve sıklığı istisnasız kayıtlıdır. Hiçkimsenin kendisini ihbar etmesine de gerek yoktur. Türkiyede günde 8 milyar dolar el değiştirmektedir. Devlet bir tuşa basarak kim hangi sıklıkta ne kadar döviz almış satmış bilir.

Bir arkadaşım senede 3 kere araba aldı sattı diye maliye bakanlığından tebligat gelmişti.Maliye bakanlığı kendisinin izlemede olduğunu ve faaliyetin bu sıklıkta sürmesi durumunda vergiye tabi olacağını beyan etmişti.

Şimdi senede 3 adet 20.000TL değerinde arabayı alıp satıp toplamda 3000TL kar eden arkadaşıma tebligat geliyor , ama günlük 8 milyar dolar alım satım hacmi olan ve yarıya yakını bireysel işlem olarak geçen bu tür işlemlere tebligat gitmiyor. Sizce neden?

Bahsettiğiniz şekilde bir düzenleme de yapılabilir. Devlet isterse bunu yapar. Ama ben bunu istemediğini düşünüyorum. Sonuçta yapılamayacak birşey değil. Artıları eksileri de tartışılır. Ama bu yapıldığında uluslararası literatürde bunun bir ismi var buna sermaye sınırlaması/kısıtlaması deniyor. Devlet isterse 1 saat içinde kanunla bunu hayata geçirir. Hiçkimse de itiraz edemez. Ama böyle birşeyi yapmak yarar mı zarar mı getirir bu bir tartışma konusudur.
    O yüzden bence cari açığımızı sıfırlamak ve borç alma zorunluluğumuzu ivedilikle ortadan kaldırmak/azaltmak konusunda hemfikir olalım. Zira en az zararla en çabuk sonuç alacağımız çözüm bu gibi duruyor.
    Bağcıyı dövmeye çalışarak uzun süreli üzüm yiyebilmek mümkün değildir.
    Açıklamaınız için teşekkür ederim.
    Son düzenleme : iki gozum; 25-02-2017 saat: 00:19.

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Bu topikte yazan kişi/ler her gün döviz aldım sattım kazanç elde ettim demekte(kendini ihbar etmekte).
    Süreklilik arz eden her türlü (mal,hizmet,menkul-gayri menkul)alım satımı ticari sayılır,her ticari kazancında vergisi vardır.
    not:bana trol diyeceğinize konuyu araştırın sonrada teşekkür edersiniz(umarım)
    (döviz menkul kıymettir.)
    YTD
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Böyle bir şey yok, hayali kavramlar üretmeyin. Doğrusunu öğrenmek istiyorsanız rxpu'nun gösterdiği yoldan giderek araştırın; doğrusu o çünkü. Gereksiz yere de burayı germeyin. Konu faiz, oradan devam edelim.
    Anlayamadım ne demek germek hayali vs?
    iştişarede faydalar vardır,bilmediklerimizi öğreniyoruz.

5.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Caydırıcı olması için şirketlere uygulanan kur farkını şahıslarda da vergilendirmek gerekir.(bence)

YTD
    Sopa göstermek yerine, vatandaşın parasını enflasyona (ve diğer ekonomik+siyasi risklere) karşı eritmeyecek bir yöntem söyleseniz nasıl olur?

Edit:
    Ya da farklı amaçlardan vazgeçip burayı mevduat konusunda yazan kişilere bıraksanız?
    Son düzenleme : djoz; 25-02-2017 saat: 00:42.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

ing bank da %3,5 günlük dolar faizi. Benim gibi ilk defa hesap açanlar için süre 2 ay mış.

İng bank günlük dolar faizi alıp ta 2 aylık süre dolunca faiz kaça inmekte , böyle bir tecrübesi olan var mı acaba? Şu an için 1 ay civarı oldu , 1 ay daha var.

Subat mart enflasyonunu cok merak ediyorum 3ayda 3 liradan 3.94 (+%30)goren kur enflasyonu sadece 2puan artirmis bu normal midir?
    Peki 3.94 den %10 dususle 3.55 e inen kur enflasyonu indirirmi artirirmi ?

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Subat mart enflasyonunu cok merak ediyorum 3ayda 3 liradan 3.94 (+%30)goren kur enflasyonu sadece 2puan artirmis bu normal midir?
    Peki 3.94 den %10 dususle 3.55 e inen kur enflasyonu indirirmi artirirmi ?
    Aşırı durgunluktan dolayı toplam talep çok hareketsiz. Buda döviz kurunun enflasyona geçisini sınırlıyor. Dövizin maliyetini ürün fiyatına yansıtan o ürünü satamıyor yada satış adedi çok düşüyor. TCMB nin güvendiği konulardan biride bu, enflasyonu durgunlukla önlemekten medet umar bir çaresizlik. Piyasa çarkları hızlandığında dövizin seviyesi buralarda kalıcı olursa o zaman enflasyona tam geçişkenlik olacak. En kötüsüde vatandaşın borçlandırılarak bu hareketliliğin oluşturulmaya çalışılması senaryosu. Zira böyle bir durumda hem borçluluk artacak hem de şu anda kurulmuş olan enflasyon yayı açılacak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 36/1024 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •