Sayfa 174/899 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. Görüşümü destekleyen ve yapici uyarilar yapan arkadaslara tesekkur ederim..İlk defa yazdim soda forumuna ve kac lotun var da temettuyle de hisse aliyosun diye garip bir tepki alinca konu uzadi benim icin..Butcem kapasitesinde ha 100 lotun temettusune hisse almisim ha 100 bin lotun..Ben kendime bir sirket sectim ve ona yatirim yapmaya basladim sadece bunu yazmistim..Her seferinde alttan alacak ustten satacak kadar kar realize edecek kadar bu islerin kompedani oldugumu dusunmedigim icin de her fiyattan aliyorum vakti gelince..Bist’de dogrunun tek olmadigi ve en onemli unsurun iyi veya kotu DİSİPLİN oldugunu dusunuyorum..Herkesin carsisi pazar olsun..saygilar..

@borsaforum

Kac kere ayni seyleri anlattik, yorulduk artik. BARBA'nin dedigi su. Sen 100 lira stopaj odemissin, onun bir onemi yok. 100 bin lira stopaj odemeye basldiginda temettunun kayda deger bir onemi olur. Sen 100 lirayi sokakta da bulursun, ama 100 bin lira ancak filmlerde gorulur. Kisacasi borsadan adam gibi para kazanan, portfoyu buyuk olan temettuye onem vermez. Istisnalar vardir tabi ki, borsayi takip etmeyenler mesela. Ama borsayi takip eden, bu ise vakit harcayanlar icin temettunun bir onemi yok.

Akilli olmazsan burda para kazandirmiyorlar. Gorusunu destekleyen de bir kere birsey tutturamayan forumun gazcisi.

Ilk degilsin. Bu hisseye senin dusuncenle gelen cok olur. Borsanin Hikaye hissesidir. Her gelen hikaye yazar, ama vurup gitmeyenden baska kimse birsey kazanmaz. 3 sene onceki fiyati, herseyin fiyati ise 5 kat artmis. E gunun birinde bozuk saat de dogruyu gosterir misali birisi tutturacak, kime denk gelirse artik.
    Son düzenleme : 666; 17-11-2019 saat: 12:54.

Bunlar da 33 senelik bir Sodacinin tecrubesidir. Gerci o zamanlar Anacam ve Sise alip satiyorduk ama yavrulayinca buna gectik. Palavranin kime zarari olmus. Dile kolay, tam 80 senelik bir borsacinin tecrubesi.

Kafasi az biraz calisan bizim 80 senede ogrendigimizi 2 haftada ogrenmistir, o baska.

4.  Alıntı Originally Posted by borsaforum Yazıyı Oku
    Görüşümü destekleyen ve yapici uyarilar yapan arkadaslara tesekkur ederim..İlk defa yazdim soda forumuna ve kac lotun var da temettuyle de hisse aliyosun diye garip bir tepki alinca konu uzadi benim icin..Butcem kapasitesinde ha 100 lotun temettusune hisse almisim ha 100 bin lotun..Ben kendime bir sirket sectim ve ona yatirim yapmaya basladim sadece bunu yazmistim..Her seferinde alttan alacak ustten satacak kadar kar realize edecek kadar bu islerin kompedani oldugumu dusunmedigim icin de her fiyattan aliyorum vakti gelince..Bist’de dogrunun tek olmadigi ve en onemli unsurun iyi veya kotu DİSİPLİN oldugunu dusunuyorum..Herkesin carsisi pazar olsun..saygilar..
    Hocam tuprs cevabını beğendim, yıllardır bundadayım benim tecrübem öyle 10 yıl bile yok. burada iki görüşünde zitligi hissesine göre değişir. Örnek biri tavhl aylarca bekleten hissenin bir günde hareketini yapar iyi ya da kötü, heyecan arayanlara. Diğeri aylarca bekler muhabbeti bu seviyeye taşır. Çok canı yanmış kişiler yogurtu üfleyerek yemeğe alışır, ornegin 30 yıllık tecrübesi olsada birçok hisse ona zamanında çalmıştır. Tüm herşeyi ve herkesi öyle görür. Acaba banada cakiyorlarmi yine diye üfler. İşte buda bir psikolojidir, bu tiplemelerin bu tarz konusmalarinin kişilerle, izahı budur. Yani tamamen geçmişte yediği hurmalardir. Saygılar

5. Zaten yatırım yaptığınız şirketi yıllardır taşıyorsanız eğer bilancolarinda bir problem görmüyorsanız düşüşlerin sevindirmesinden daha doğal ne olabilir ki! Hele düşüş %50 ya da fazlası sizi uzuyorsa bir gariplik söz konusu olmazmi? Kendimden dusunseydin bu hisse 5 yerine 20 olsaydı açık soyliyim üzülürdum. Ki burada hergun yazanların milyon lot ya da yüzbin lot aldığına inaniyor musunuz? Ortam koklama, yine mi geldin, tekrar alacakmisin, lot miktarı ya da maliyet öğrenme sorularını sormazlardi ısrarla. Amaç eğer çakmak ise çak geç arkadaş aferin denilir. Bu hisseyi ben bile kaldiramam ki isyatirim kaldiramiyor üç beş fikrini yazanın memur zihniyeti alımından başka durumu olamaz buna bende dahil.
    Amaç burada bu tiplere karşıt görüş oluşturup nabız yoklamak o kişi burada aylarca adını sayiklamak ve fikrine zıtlık yaratıp ortamı kullanmak. Herşey olabilir ısrarcı olununca. Halbuki trade hissesi olmadığını yaptığı kademelerden ve zaman faiz maliyetinden görüyoruz ki bunu yıllardır ben görüyorum. Ytd.

6. Ha yedikleri bu hurmalar banada fikir verdi, sonuçta yaptiklari dediğim gibi bazı hisselerde gerçekten doğru. Bunu içtenlikle söylüyorum ve bende o hisselerde çakiyorum.
    Tabi beklentiler durumlar vs vs herşey değişir. Cilveli kadına farklı davranirsin suratsız kadına farklı. Aslında farklılık senden kaynaklanmiyordur, sendeki farkliligi yaratan karşındakidir. Hisselerde böyle..

7. Burası sanal ortam burada dostluk arkadaşlık yakınlık olmaz. Kimse kimseyi tanımaz. Tanışıp Yanyana gelseler bile yaşam şekilleri farklı olduğu için gerçekleri bilirler. Burada tek çıkar ilişkisi dostluğu vardır. O da PARA. Paranin kokusunun dostluğu yani ÇIKAR. Hickimseye gruba anlattıklarına yada yaptiklarina itimat etmeyin, kendi paranız kendi rizkiniz ve okuyun, araştırın. Birçok aracı kurumun ya da kişilerin böyle platformları kullanacağını unutmayın. Gerek komisyon için gerek başka niyetle bilemezsiniz. En azindan bu kişiler 20 tane hissenin ya da forum Twitterin başlığında yazıp kapı kapi dolasmaz heralde. Cilveli kadına başka suratsız kadına baska. günahları boynuna versin eğer günah ise. Kimse ustunede alınmasın. İçimden geldi duygularımı paylaşmak istedim. Ytd.

Sayfa 174/899 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •