Originally Posted by
YalnızBey
1 seneyi aşkın süredir başlıkta paylaşılan tecrübeleri, telkinleri okuyorum ve kendime pay çıkarmaya özen gösteriyorum. Paylaşımda bulunan tüm büyüklerime çok teşekkür ederim.
21 yaşında genç bir bireyim, 17 yaşımdan itibaren ekonomiye olan ilgim bir hayli fazla oldu. Bu süre zarfında mevduat, bono, fon, dolar-gram altın gibi bir çok değişik ensturmanda işlemler yapıp güzel tecrübeler öğrendim tatmin edici karlar da elde ettim.
Ekonomi ve yatırım üzerine olan bilgi derinliğim ve tecrübem arttıkça ister istemez olaylara ve yatırım araçlarına olan bakış açımda bir hayli değişti. Son 1 senedir borsa üzerine çok yoğunlaştım elimden geldiğince kaliteli gördüğüm abilerimin yazılarını okudum, tecrübelerinden büyük dersler çıkarmaya özen gösterdim. Bu 1 senelik süre zarfında küçük küçük deneme amaçlı hisse alım-satımı yaptım olayın mantığını kavramak için büyük gayret gösterdim. Kendimi hazır hissetmeden borsada işlemlere başlamamaya özen gösterdim. 1 sene sonunda hatrısayılır bir bilgi birikimine ulaştığımı arttık hissediyordum ve tam anlamıyla borsaya yatırım yapmaya başlaya bileceğime emin oldum. Geriye sadece hangi sektörde hangi hisselere yatırım yapmam gerektiği kalıyordu. Öğrenci olduğum için birikimim ve gelirim kısıtlıydı sonuçta doğru kararlar vermem çok daha kritikti.
Portföyümün son hali şu şekilde oldu:
Anaparanın,
%15 i nakit ihtiyacı için %20 ort. faiz ile Bono da.
-%40'ı THYAO hissesinde.
-%20'si ARCLK hissesinde.
-%25'i uygun hisseye yatırım yapmak için günlük repoda bekliyor.
***THYAO hissesinde ort. maliyetim 11.66. Hisse 7-8 gün gibi bir sürede 14.00 gibi rakamlara gidince hisselerimin yarısını karı realize etmek amacıyla 13.82 den %18.5 kar ile sattım.
***Şuan ARCLK hissesine yoğunlaştım, trader olmadığım için olaylara geniş açılardan bakmaya özen gösteriyorum. Alımlarıma 20.40 seyelerinden başladım 1.5-2 sene gibi uzun vadeler için hisse imkan verirse kısa sürede ortlamamı 20 seviyesinin altına çekmeye çalışacağım.
Portföyüm tam oturduğu zaman
%20 Bono %40 THYAO %40 ARCLK şeklinde olmasını planlıyorum. Her ay minimum 500TL birikim yapıp portföyüme eklemeye özen gösteriyorum.
*** Değerli büyüklerimin hisseler hakkında ve genel manada tavsiye ve eleştirilerini bekliyorum. İyi forumlar.
Yer İmleri