Sayfa 122/303 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222 ... SonSon
Arama sonucu : 2419 madde; 969 - 976 arası.

Konu: The last of the mohicans

Alıntı Originally Posted by ERSOYDELTA Yazıyı Oku
    teknik zirve konuşuluyorsa televizyonlarda 102500 diye bunun anlamı nedir sizce?

##gelin gelin biraz daha gelin biraz daha tutun ve bırakmayın ki biz başkasının MALINI taşımayalım###

%14 faiz ortamında kimse girmez borsaya
    Ben TV'de ekonomi programı izlemem sevgili Ersoydelta kardeşim.

BIST bankalarla çıkar ve düşer biliyorsun.

Ben sayımlarda bankalar zirve yaptığı zaman endekse bakarım, BIST zirvesi işte o rakam olacaktır.

2015 Ocak ayını hatırlıyorum. BIST 91 bini görmüş, yeni zirve yapmak üzereydi ama global piyasalar ve özellikle DAX'ta trend bitmişti, BIST bundan kaçamadı tekrar 70 bine düştü ve 1 zirve borcu kaldı.

Yeni sayımlarda 2014'ten gelen bu trendin son tepelerini yaptığımızı düşünüyorum. 100 bini görür veya görmez bilemem.

Faiz konusunda ise AKTİF TAHVİL grafiğinde 12 hazırlık dalgası oluştu.

12'deki direnç kırıldığı zaman 3. dalgalar başlayacak.

Küçük çanak hedefi 25'tir. Düşük faiz dönemi bitti, bunu (özellikle bankacılara söylüyorum) kafanıza sokun.

Bu faizlerin artma aşamasında bankalar nasıl kar yapacak izleyip göreceğiz.

DUHUL : 1999

2.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bu karlar fiktif işlemlerle oluşan sanal karlar.

KGF fonunun çoğu devletin kaynaklarından kullanılarak bankalara aktarılacak.

Devlet açığı kapamak için bankalara ve halka daha çok yüklenecek.

Kasap ayvaz = ayvaz kasap hesabı olacak.

Hakikatler her zaman hakkın ve haklının yanında durur, isteyen alır.

İsteyen yalanlarla kandırılmaya devam eder.

TELEKOM'un 300'er milyon dolarlık son 2 taksidini ödemediğini biliyorsundur.

Sana söyleyeyim üçüncü taksidini de ödemeyecek.

KGF batağının yanında bunun gibi devlete yüklenecek çok batak olacak.
    Şu ana kadar oluşan karlar fiktif değil, çatır çatır gerçek kar edildi ve bu yüzden bankalar eski yıllara göre daha fazla temettü ödediler, artık yılda 30 kuruş civarı ödemeye de devam ederler.

Senin dediğin sorunlar 2 sene gibi bir vadede önem kazanacak, o zamana kadar Garanti 12-13 lira olmuşsa oradan kriz yaşayıp 7-8'e inebilir.

Telekom kredisinin batışına daha 5 sene var, Garanti ve Akbank'ta birer milyar dolar risk var, ama piyasa bunu zaten biliyor ve uygun bir yerde bunla ilgili bir türev enstrüman bir şey çıkarıp riski azaltabilirler.

Faizler 5'ten 12'ye çıkarken banka karları nasıl katlanarak büyüdüyse yine öyle devam eder,

Patlak kredilerde riskin bir kısmını kamu üstlenir ama orada zaten dünyanın en iyi kamu borçluluk oranlarından birine sahibiz, şu kadar yılda ekonomide 1.000 tane hata yapıldı, belki de tek doğruları kamu borcunun düzenli azalması oldu, şimdi bu borçluluk biraz artırılabilir, sorun yok.

Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    Şu ana kadar oluşan karlar fiktif değil, çatır çatır gerçek kar edildi ve bu yüzden bankalar eski yıllara göre daha fazla temettü ödediler, artık yılda 30 kuruş civarı ödemeye de devam ederler.

Senin dediğin sorunlar 2 sene gibi bir vadede önem kazanacak, o zamana kadar Garanti 12-13 lira olmuşsa oradan kriz yaşayıp 7-8'e inebilir.

Telekom kredisinin batışına daha 5 sene var, Garanti ve Akbank'ta birer milyar dolar risk var, ama piyasa bunu zaten biliyor.
    Bitti diyorum kardeşim, bitti.

Çatır çatır çökecek.

Onlar %30 düşerken biz dolar bazında %60 düşeceğiz.

At fava bekle...

Sana 60 yıllık FED faiz ve 80 yıllık SP grafiği atayım.

Neyin eşiğindeyiz bir bak, görebilirsen tabii.

Faizin 2.5 olduğu 1966'daki S&P 100 iken, 1980'de faizler %17.5'a çıktığında bundan 16 yıl sonra 1982'de S&P hala 100 idi ve 16 yılda getirisi SIFIRDI. Enflasyon ise %20'leri geçmişti. Zararı sen hesaplayıver istersen.

4. He bitti he, coşku tavan yapmadan kriz gelmez, rekor kırmışız daha coşkunun c'si yok

Geçen sene topiği ilk açtığında sakin bir kafa ile "Dow'da ilk hedef 21 bin, burada biraz düzeltip 25-26 binlere gider, çöküş yıllar sonra" yazmıştın,

Geçen ay da, "KOSPI zirve kırarsa (ki DAX da kırdı) bizde de 150 binler görülür" yazdın, şu analizlere sadık kalsan buraların kralıydın

Ki bence 150 çok iddialı, 110-120'den fazlasını şimdilik beklemiyorum.

Alıntı Originally Posted by romantictr Yazıyı Oku
    Sn.mohikan ilginç iki hisse buldum bunlara bakabilirmisiniz ? KRGYO ve MAKTK teşekkürler. Bu arada bazı iç piyasa ile ilgili bilgi vermek istiyorum ama siz uygun görürseniz onu da ekleyeceğim. Onlar daha da ilginç
    KRGYO...

Haftalık grafikte 10 dalgalık bir trend başlatmış görünüyor.

Yükselen trendi(1.70) kırmamalıdıır.

1.60 altında sayım bozulur, trend başlamadan biter.

MAKTK...

Eskiden faruk Süren'in Transtürk ve Makina Takım şirketleri şaibeli, sabıkalı ve bedelli şampiyonu bir küçük yatırımcı mezarlığı idi.

Şimdi el değiştirmiş galiba. Hangi beklentilerle prim yapıyor bilmiyorum.

KISA VADE...

Kısa vadeli trendi bitti sanıyordum ama orta vadeli baktım.

ORTA VADE...

2012 dibinden alırsak 12 dalgalık bi trend oluşuyor.

1.92 üzerinde 3. dalgalar başlamış görünüyor.

Flama üstüne flama yapıyor, çoklu zirveler vaad ediyor.

Çanağı tamamlamaya karar vermiş gibi.

Hedefi 2011 zirvesi 5.60 olabilir.

Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    He bitti he, coşku tavan yapmadan kriz gelmez, rekor kırmışız daha coşkunun c'si yok

Geçen sene topiği ilk açtığında sakin bir kafa ile "Dow'da ilk hedef 21 bin, burada biraz düzeltip 25-26 binlere gider, çöküş yıllar sonra" yazmıştın,

Geçen ay da, "KOSPI zirve kırarsa (ki DAX da kırdı) bizde de 150 binler görülür" yazdın, şu analizlere sadık kalsan buraların kralıydın

Ki bence 150 çok iddialı, 110-120'den fazlasını şimdilik beklemiyorum.
    Global piyasalar coşkunun daniskasını yaptı, yapıyor.

Senin Türkiye olarak ortadoğu bataklığında coşkun ancak bu kadar olacak.

KOSPI sayımı da yapacağım, onunda gideceği yerler belli.

Esas pandomim SHANGHAI borsasında kopmak üzere haberin yok.

Şimdi ver mehteri bakiim.

7.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Global piyasalar coşkunun daniskasını yaptı, yapıyor.

Senin Türkiye olarak ortadoğu bataklığında coşkun ancak bu kadar olacak.

Şimdi ver mehteri bakiim.
    O mehtercinin ve onlara inananların açlıktan işsizlikten can vereceği günlere 2-3 sene var,

Büyükler maldan çıkmak için önce endeksi 110-120'lere çekip malı 100 bin üstünde dağıtacaklar diyorum.

KOSPI...

2230 geçildi ama bu 3. dalgadan sonra bir düzeltme gelecek.

düzeltme hedefi sarı i tepesi olan 2090'a kadar olabilir.

Bu da bu seviyelerden %10 düşüş getirir.

Güney Kore'linin krizi de bu kadar olur, artık idare edin...

SHANGHAI...

Tipik bir 4. dalga sonrası 5. dalga geliyor.

2015 dibi olan 2640 altında 2400-2500'i hedeflemiş.

Bu da %20 düşüş getirir.

Sayfa 122/303 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •