Almak için nasýl bir yol var ?
(Ben Teb ile çalýþtým. Haným ilk defa oradan hesap açtý. Zaten reklamlarýnda da ilk defa tanýþma faizi olarak 0,98 diye geçiyor ancak o orandan vermiyorlar 1895 findex notuna. 1,08 den veriyorlar. Aylýk kredi taksidinin 4 katý kazancýna raðmen ipotek teminatý da istiyorlar ve istenilen krediyi de belki verebiliyorlarmýþ. Sizin de belirttiðiniz gibi konut dask , konut eþya , expertiz , ipotek koyma , hayat sigortasý 5 yýllýk vb þeyleri satmak için müþteri temsilcilerine aþýrý bir baský var)
kredi çýkýp parayý kullandýktan sonra bu hayat sigortasýný , dosya masrafýný geri almanýn bir yolu var mýdýr? kredi tutarýnýn mislilerce deðerli konuta ipotek koyuyor zaten banka
Önce bankaya dilekçe ile baþvuracaksýn. Hayýr diyecek ardýndan TBB hakem heyetine gidilecek. Krediye ek böyle bir ürünü zorla sattýlar. Almazsam ekranlarý kredi baþvurusunda ilerlemiyormuþ (Ziraat bana öyle demiþti). Ýlerlesin diye kabul ettim. Þimdi ilerledi. Paramý geri istiyorum.
Kaynak önemli
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
saðolun sn.diproyal
@shangil : dövizi TL ödeyerek almamýþtým zaten. Ýhrac edilen ürün satýþýndan yurt dýþýndan geldi.
@fan : Dövizde düþüþ beklemiyorum ancak tcmb'nin uyguladýðý sermaye kontrolü nedeniyle belirli bir süre yatay bant olabilir. Ama ben de herkes gibi emin deðilim. Ýþin doðal dengesiyle geliþmediðinin farkýndayým ancak tcmb çok güçlü bir sermaye kontrolü uyguluyor. Kýsa vadede bundan vazgeçmeyebilir. (Gücü yettiði yere kadar)
@dell14 : Ocak ayýnda banka bilanço dönemi geçeceði için mi yükseliþ bekliyorsunuz?. Bugün 5.7475'ten sattým yarýsýndan biraz fazlasýný. %12.20 'den 45 gün baðladým. Ben de kararsýzým. Vadeli döviz alacaðým var onu hedge etmek için TL mevduat ürününü kullanmayý düþündüm.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri