Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
Sonuç;siz siz olun,reklamlara,inşaat şirketinin büyüklüğüne,sahibinin kişisel ilişkilerinin büyüklüğüne aldanmayın,80 li yıllardan beri aynı senaryo geçerli ülkemizde maalesef,o zamanlar kooperatif işletip,vatandaşı dolandıranlara bir şey olmazken,2000 li yıllarda sözde büyük inşaat şirketi kurup vatandaşı dolandıranlara hiç bir şey yapılmıyor..

Evi beğenin,mal sahibiyle tapu dairesine gidin,parayı verin tapuyu teslim alın,emekleriniz ve hayalleriniz kurda kuşa yem olmasın,saygılar.
Yukarıdakilere ek olarak sakın ama sakın üzerinde düşük miktarda dahi İPOTEK olan bir daireyi/gayrimekulü almayın.

Üzerindeki ipotek miktarı misal 50bin Tl olabilir, satıcı size der ki 50 bini fiyattan düşüyorum. Tapuda ipoteği kabul ediyorum dersiniz, daire size geçer diye KANDIRMAYA çalışır.

Halbuki ipotek rakamı sembolik koyulmuş olabilir. Ya da borçlu o ipoteğe dayalı daha çok borçlanmış olabilir. Ve İpotek sahibi nasılsa ipotek var diyerek masraftan kaçınmak amacı ile ipotek rakamını güncellememiş olabilir.


İPOTEKLİ yer almak=malı kaybetmektir.



Şunu unutmayın ki 50bin TL ipoteğin kaldırılması için ipotek sahibi sizden 1milyon, 5milyonTL dahi talep edebilir. Bunun için ipotek sahibi banka ise 50 binlik ipoteği kaç TL ödemeniz karşılığında kaldıracağı yazısını imzalı olarak isteyin. Alım satım İşlemini aynı gün gerçekleştirin.