Alıntı Originally Posted by Uhacettepe79 Yazıyı Oku
Sorunun kökten çözülmesi gerekiyor o zaman... yani sermaye azaltımı % 58 e düşse bile risk devam edecek.... hocam herşey bunların 200 milyonluk alacak meselesine çıkıyor... sormazlar mı o zaman o para nerede neye karşılık verdiniz kime verdiniz ve neden tahsil edilemiyor. Çözüm bu kendileri yaptı bu işi çözüm kendi ellerinde bence herşeye hazır olmak lazım ya kervansaray mensa gibi olacağız ya artog ataç gibi tahta kapanacak ya da namuslu olacaklar şirketi düzeltecekler malesef bunun ortası yok
Sadece emisyon primi mahsubuyla oran %58'e düşmüş oluyor.Olur da sermaye azaltımı yaparlarsa,sorunu kökten çözmüş olurlar.

İlk seçenek 1/3 sermaye ile yetinme yani 46 milyonu 16 milyona çekme.İkinci seçenek ise sermayenin tamamlanması.Bu nasıl olur;eş zamanlı azaltım ve tahsisli artırım ile olabilir ya da doğrudan tahsisli artırım da olabilir.Doruk ve Taco tahsisli artırıma katılır,Akpaz'ın sermayesinde pay sahibi olurlar;daha sonra da borçlarına karşılık ellerindeki hisseleri devrederler.

Ben genelde en kötü tarafından bakmaya çalışırım,bu nedenle azaltım konusunda daha çok yazıp çiziyorum.Yoksa Murat Bey'in bahsettiği senaryo olabileceklerin en iyisi,keşke olsa...