Originally Posted by
sternee
BES ten ( gönüllü ) sene bazında en karlı çıkış zamanı ne zamandır sizce?
2013 yılından başlanarak ve her yıl max devlet katkısından yararlanan biri olarak soruyorum.
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir;
Mesela 20 yaşında BES'e katılmış biri için; 10 yılda çıkıp devlet katkısının %65 i alınarak biriken parayı temettü veren hisselere geçmek mantıklı olabilir tabi (temettü hisselerinin o dönemde fiyatının uygun olması ve uygun temettü getirisi sağlanacak birikime ulaşılması durumunda)
Ancak 35-45 ve üzeri yaştakiler bence 56 yı bekleyip paranın tamamını alırsa daha karlı olacaktır, o para ile de sağlam temettü şirketlerinde geçip güzel getiriler elde edilebilir..
Şahsım için konuşacak olursam; ben 35 yaşındayım eğer 10 yıl içerisinde beni temettü geliri mesele bir memur maaşı kadar bugünkü para ile 5000 tl ye yakın gibi bir aylık temettü getiri sağlayacak paraya ulaşabilrsem çıkar temettüye geçerim diye düşünüyorum ama tabi bu çok zor, yatırdığımız paranın biraz daha fazla olması lazım, o sebeple sanırım Allah ömür verirse 56 ya kadar bekler paranın tamamını alır temettüye geçerim diye düşünüyorum...
Kısaca bugün itibariyle 500-600 bin sermayeye ulaşırsak aylık 5000 tl ye yakın hatta belki daha da fazla temettü geliri elde etmemiz mümkün olabiliyor ileride daha pahalı olabilir bilemeyiz... benim hedefim bugün itibari ile 500-600 bin arası sermayeye ulaşıp temettü emeklisi olabilmektir, yarın belki 1 milyon olacak bu rakam ne kadar erken ve hızlı davranırsak o kadar iyi oalcaktır sanırım.. tasarruf ve birikim şart..
Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir... Başarı bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asıl başarı yolda kalabilmektir...
Yer İmleri