Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Cok boş laf kalabalıgı yapılıyor bu degerli konut vergisi konusunda.

5 milyona kadar bir sey yok . İcinizde kac kişinin konutu 5 milyondan daha değerli ? sanırım cok azdır.

2 milyonluk evi 5 milyon gosteriyorlar gibi seyler donuyor ortalıkta , dogrulugunu bilmiyorum , 3-5 yanlış teblig yapılmıs olabilir ve itiraz sonucuna bakılmalıdır.

5 milyon ile 7,5 milyon arasında ise konutun degeri binde 3 yani. 15 ila 20 bin lira arasında

Şimdi bazıları diyrki evim su kadar kat prim yaptı diyenler aglamasın . adam o evi seneler once evel 2 milyona aldıysa su anda 5 milyonsa . 15 bin lira nedirki kazancının yanında.

5 milyonluk evi , 15 bin liralık vergi icin satanda olmaz sanırım .

Bu vergi işini oyle konusuyorsunuzki sanki evin degerinin %10 u alınacakmış gibi.

Bir kere bu degerli konut vergi işi ulkenin büyük olasılıkla ülkenin %95 ini ilgilendirmiyor .

%5 lik dilimin icinde de evi dededen babadan kalmıs olupta verginin zorlayacagı insanlar olabilir . Onlar icinde sanırım bir cozum bulunur ..

Ben bu vergiyi savunluyorum , yanlış anlaşılmasın . Ama gozunuzde buyuttugunuz kadarda büyük değil . dedgiim gibi ulkenin %95 ini hatta belki dahada fazlasını ilgilendirmiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    Cok boş laf kalabalıgı yapılıyor bu degerli konut vergisi konusunda.

5 milyona kadar bir sey yok . İcinizde kac kişinin konutu 5 milyondan daha değerli ? sanırım cok azdır.

2 milyonluk evi 5 milyon gosteriyorlar gibi seyler donuyor ortalıkta , dogrulugunu bilmiyorum , 3-5 yanlış teblig yapılmıs olabilir ve itiraz sonucuna bakılmalıdır.

5 milyon ile 7,5 milyon arasında ise konutun degeri binde 3 yani. 15 ila 20 bin lira arasında

Şimdi bazıları diyrki evim su kadar kat prim yaptı diyenler aglamasın . adam o evi seneler once evel 2 milyona aldıysa su anda 5 milyonsa . 15 bin lira nedirki kazancının yanında.

5 milyonluk evi , 15 bin liralık vergi icin satanda olmaz sanırım .

Bu vergi işini oyle konusuyorsunuzki sanki evin degerinin %10 u alınacakmış gibi.

Bir kere bu degerli konut vergi işi ulkenin büyük olasılıkla ülkenin %95 ini ilgilendirmiyor .

%5 lik dilimin icinde de evi dededen babadan kalmıs olupta verginin zorlayacagı insanlar olabilir . Onlar icinde sanırım bir cozum bulunur ..

Ben bu vergiyi savunluyorum , yanlış anlaşılmasın . Ama gozunuzde buyuttugunuz kadarda büyük değil . dedgiim gibi ulkenin %95 ini hatta belki dahada fazlasını ilgilendirmiyor.
    Tam tersi herkesi ilgilendiriyor.

İlk olarak bu teknik olarak varlık vergisidir. Ve ülkemizde bir dikili ağacı olan her T.C. vatandaşını ilgilendirir. Zira, önümüzdeki sene 5m TL'yi , 500 Bin TL'ye indirmeyeceklerini nerden biliyorsun? 500K TL yapınca mı? Aaaa bu olmaz diyeceğiz? Ya da 2 araba sahibi olandan, değerli araç vergisi alınırsa ne diyeceğiz?

2. olarak: Bu başka sonuçları da , yanlışları da doğurur. İnsanları kayıt dışılığa ya da paranın yurt dışına kaçmasına neden olur. Para, tedirgindir. Boğaz'da yalısı olan adam bu kararı düşünmez. Bir kaç adım sonrasını düşünmeye çalışır. Bugün vergi isteyen, yarın malıma ortak olur ya da malımı elimden alır diyebilir. TR'deki yatırımlarını satıp, AB'den gayrimenkul alabilir.

3. olarak: Malesef ülkemizde hiçbir konuda adalet olmadığı için (keşke olsa), aynı kural/kanun adamına göre farklı uygulanabilir. Ev fiyatları neye göre belirlenecek? Veya belirlenmeye başladı_ Ekspertiz raporu vs. ise, bu suistimale açık bir durum.

4. olarak: Adamın evini 5m TL olarak belirledin. Bu adam evi (Evin gerçek değeri) 4m TL veya 6m TL'den satarsa ne olacak? Sen 5m TL'lik evi 4m TL'ye sattın, vergi kaçırıyorsun mu diyeceğiz? Ya da 6m TL'ye sattın. 1m TL'nin vergisi olan %40 (400K TL)'yi ver mi diyeceğiz?

Daha çok fazla sorun var.

3. Ayrıca değerli komut vergisi zengin büyük yatırımcıyı ürkütür, pahalı ev satışları dibi görür! Miktar önemli değil, ama adam hem emlak vergisi ödeyecek belediyeye, hem de hazineye değerli mülk vergisi ödeyecek.

Adam gider lüks mülkte 10 yıllık kontrat yapar kirada oturur, onu da vergiden düşer masraf olarak, enayi mi pahalı ev alıp 2 kere vergi versin?

Giren mülk sahibine girer, ne satabilir, ne kirayı arttırıp bu vergiyi kiracıya yansıtabilir!

Konut piyasası zaten göçüktü, şimdi azıcık zengini de ürkütüp kaçırıyorlar emlak piyasasından! Alacağı varsa da almaz çok pahalı konutu.

Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Tam tersi herkesi ilgilendiriyor.

İlk olarak bu teknik olarak varlık vergisidir. Ve ülkemizde bir dikili ağacı olan her T.C. vatandaşını ilgilendirir. Zira, önümüzdeki sene 5m TL'yi , 500 Bin TL'ye indirmeyeceklerini nerden biliyorsun? 500K TL yapınca mı? Aaaa bu olmaz diyeceğiz? Ya da 2 araba sahibi olandan, değerli araç vergisi alınırsa ne diyeceğiz?

2. olarak: Bu başka sonuçları da , yanlışları da doğurur. İnsanları kayıt dışılığa ya da paranın yurt dışına kaçmasına neden olur. Para, tedirgindir. Boğaz'da yalısı olan adam bu kararı düşünmez. Bir kaç adım sonrasını düşünmeye çalışır. Bugün vergi isteyen, yarın malıma ortak olur ya da malımı elimden alır diyebilir. TR'deki yatırımlarını satıp, AB'den gayrimenkul alabilir.

3. olarak: Malesef ülkemizde hiçbir konuda adalet olmadığı için (keşke olsa), aynı kural/kanun adamına göre farklı uygulanabilir. Ev fiyatları neye göre belirlenecek? Veya belirlenmeye başladı_ Ekspertiz raporu vs. ise, bu suistimale açık bir durum.

4. olarak: Adamın evini 5m TL olarak belirledin. Bu adam evi (Evin gerçek değeri) 4m TL veya 6m TL'den satarsa ne olacak? Sen 5m TL'lik evi 4m TL'ye sattın, vergi kaçırıyorsun mu diyeceğiz? Ya da 6m TL'ye sattın. 1m TL'nin vergisi olan %40 (400K TL)'yi ver mi diyeceğiz?

Daha çok fazla sorun var.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ayrıca değerli komut vergisi zengin büyük yatırımcıyı ürkütür, pahalı ev satışları dibi görür! Miktar önemli değil, ama adam hem emlak vergisi ödeyecek belediyeye, hem de hazineye değerli mülk vergisi ödeyecek.

Adam gider lüks mülkte 10 yıllık kontrat yapar kirada oturur, onu da vergiden düşer masraf olarak, enayi mi pahalı ev alıp 2 kere vergi versin?

Giren mülk sahibine girer, ne satabilir, ne kirayı arttırıp bu vergiyi kiracıya yansıtabilir!

Konut piyasası zaten göçüktü, şimdi azıcık zengini de ürkütüp kaçırıyorlar emlak piyasasından! Alacağı varsa da almaz çok pahalı konutu.
    Hic sanmıyorum dibi gorecegini. 5 milyonluk konutun 10 senelik vergisi 150 bin tl . . adam satarken 5 milyona satıyorum 10 senelik vergiside icinde diye satar 150 bin tl indirimle.Alanda sanki cok buyuk avantaj yakalamıs gibi alır. 10 sene rahatım der.

Hatta kampanyalara bile malzeme olur 5 senelik verginiz bizden ..10 senelik verginiz bizden ..ilk verginiz bizden vs.

Ama bazı arkadasların dedigi gibi bu iş burda kalmaz . vergiler dahada artar yada genele yayılırsa onu bilemem .

Ben su anda olanı konusuyorum

bir kere şunu net anlayalım:

tebligatla belirledikleri rakamlar uydurma rakamlar.. olması gerekn değerden yuksek değerler..amaç sadece bütçe açığını kapatmak.. acele hazırlanmış saçma bir vergi..bir tür haraç..

ayrıca.. ben diyelim ev aldım.. 2 milyon.. bu adamlar evin 6 milyon diyor.. ben evimi satmıyorum.. içinde oturuyorum..şimdi evim 6 milyon oldu (onlara göre) ve ben neticede para mı kazandım? ve bu nedenle vergi mi vermem gerekiyor ? böyle saçma bir düşünce tarzı olabilir mi?

her açıdan saçma aptal bir vergi.. şu adamların yaptığı hangi kanun düzgün kendinize sorun.. her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ayrıca unutmamak lazım.. herkes zaten emlak vergisi ödüyor..Binde 2 büyükşehirlerde..yani 1 milyonluk ev her yıl 2000 tl vergi ödüyor, 5 milyonluk ev 10 bin tl.. çatır çatır toplanıyor bu vergiler.. yani ülkede vergi kaçırmanın görece az olduğu nadir alanlardan birisi emlaktır..

bunların amacı yeni icat ettikleri bu servet vergisi tadında "değerli konut vergisi" ile direkt merkezi hukumete yeni gelir kalemi yaratmak.. olayda masum hiç bir yan yok..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bir kere şunu net anlayalım:

tebligatla belirledikleri rakamlar uydurma rakamlar.. olması gerekn değerden yuksek değerler..amaç sadece bütçe açığını kapatmak.. acele hazırlanmış saçma bir vergi..bir tür haraç..

ayrıca.. ben diyelim ev aldım.. 2 milyon.. bu adamlar evin 6 milyon diyor.. ben evimi satmıyorum.. içinde oturuyorum..şimdi evim 6 milyon oldu (onlara göre) ve ben neticede para mı kazandım? ve bu nedenle vergi mi vermem gerekiyor ? böyle saçma bir düşünce tarzı olabilir mi?

her açıdan saçma aptal bir vergi.. şu adamların yaptığı hangi kanun düzgün kendinize sorun.. her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar..
    O değerlendirmeleri nasıl yapıyorlar bu güne kadar anlamış değilim.Aynı fiyata satılmış, şehirdışında 200m2 bahçeli triplex villa ile şehir içinde 90m2 evin emlak vergisi nasıl 3 kat farkeder? Bazı bölgelerde sanırım trafik lambasının zamanlamalarını araç sürmemiş birine yaptırırken emlak değerlendirmesini de homeless vatandaşa mı yaptırıyorlar nedir?

8. Bu başlıkta değerli konut vergisi için ne olacak ki yav ödenir diyen 1-2 kişi var. Yanlış düşünüyorsunuz.

Kendinizi geliştirin eğer ki trol değilseniz. Bol bol yazılar var araştırın okuyun.

Neden böyle bir vergi OLMAMASI gerektiğini anlamak için tarihi bilmek gerekir.

Ayrıca vergi oranlarını artırıp, yeni vergiler icat edip koyanların EKONOMİ ÇOK İYİ demesini kişilerin kendi yorumuna bırakıyorum.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •