Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
başlığın esas sorusuna dönersek, Ocak ayında faizlerin 0,79'a düşeceği söyleniyor.
Dolar 5.95, BIST 112bin, faiz düşüşü daire fiyatlarını uçuracak. Kafamda deli sorular![]()
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Turkiye de muhalefetin durumunu tarihsel süreçten ve sosyolojik faktörlerden bağımsız ele alamazsın.. mesela sadece "namaz kılıyor" diye bu zihniyete oy veren milyonlar var.. yolsuzluk filan umurlarında değil..bunlara insan hakları, çevre bilinci, sınır bilinci (sınırlarımızın ardına kadar açılmaması gerektiği), hak hukuk adalet gibi kavramları anlatamıyorsun çoğunlukla.. seni dinlemiyor.. ne yapacaksın?.. en azından bulunduğun zemini kaybetmemek ve yeni nesillleri kendi tarafına çekecek etkinlikte her türlü olayı bir platforma dönüştürmek.. ümitsizlik yok.. zaman cumhuriyetçilerden/sekülerlerden yana.. ülkede islami kesim içinde bile deizmin artması, islami ritüellerin (namaz, oruc vb) azalması zaten zamanın akış doğrultusunu gösteriyor.. dogmatik sistemlerin önümüzdeki dönemde tutunması kolay değil..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Valla yazınız uzun ve içerik olarak dolu.Ama muhalefet konusuna gelirse ekmelettine bana oy verdiren,iyi parti olmasa abdullah gülü ortak aday diye karşımıza çıkaracak olan muhalefet olsa ne olur olmasa ne olur.Valla bana hepsi tiyatro gibi geliyor.Gavurlar truman şovu seyrettiriyorlar hepimize,pek de sistem dışına çıkılamıyor maalesef.
Hala tıpış tıpış oy vereceksin dedi ya bu kılıçdaroğlu ,ve dahi gidip oy verdim ya o mısırlı ekmelettine, düşündükçe kızıyorum kendime.
Seküler olunca mı toplumlar gelişiyor birey oluyor? Deizmin ateizmin artmasıyla gelişmişliğin insan haklarının artması arasında bir bağ olsaydı çin dünyanın en demokratik ve insan haklarına en saygılı toplumu olurdu. Hepsi ateist dinsiz? ee sonuç ne peki? En antidemokrat en gaddar en despot yönetim. Belki son 50 yılda 100 milyon insan öldürüldü. Türklere yapılanlar ortada.
Ha gidişat o yönde yapılmak istenen insanları dinsizleştirip yeni dünya düzenini kurmak. Ama yeni kurulacak sistem şu günleri bize mumla aratacak. 100 sene önceki o karanlık çağ dediğiniz 1800 lü yılların dünyası şu anki dünyanın 10 kat daha gelişmiş medeni ve yaşanılası haliydi. Şu an iste gökyüzünde chemtrails toprakta gdo havada wifi ve gsm dalga bombardımanı altında insanlık yok oluyor.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Yer İmleri