Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
Tanışıyormuyuz sn halukcan sen diye hitap olunan bir yazıyı görünce nereden tanışdığımızı çıkaramadım da ondan sordum.Benim nereye ne yazacağıma ben karar veririm,Yazdıklarınızda o kadar çok eksik ve yanlış bilgi var ki kusura bakmayın tüm paramı bağlamadan evvel aylarca araştırırım,neden gümüş yatırımı yaptığımı size anlatmam benim açımdan manasız ve gereksiz bir çaba. Emlak konusunu da bilirim, hisseyi de eurobondu da faizi de zamanında hepsine çok yüklü miktarda para bağlamışlığım var.Yaşım 55 hangi yatırımımdan ne zaman kazandım ne zaman kaybettim yıllardır izlerim,bu topiğe de belki genç arkadaşlara faydam olur diye yazdım.Siz benim yazılarımı okumayın,yeterince bilgilisiniz bence.

Ben ne altından anlarım ne gümüşten, sizin gibi bilge değilim bu konularda. Ama altın ve gümüş fiyatlarını küresel piyasalarına endeksli olduğunu biliyorum. Yazımda hangi bilgi yanlış, madem hatalarla dolu lütfen yanlışımı gösterin.

Şimdi altın ve gümüş fiyatları ilerde fırlayabilir çok büyük paralar kazanabilirsiniz, ama aynı parayı ugandada gümüşe yatırım yapan adam da kazanır. Yani gümüş ve altının Türkiye ile alakası yok, küresel makroanaliz lazım. Bu cümlenin nesi yanlış?

Neyse daha basit bir dille anlatıyım.

Ugandada emlak fiyatıyla türkiyedeki emlak fiyatının korelasyonu yoktur

Ama ugandadaki gümüş ile Türkiyedeki gümüş fiyatlarında neredeyse 1 e1 korelasyon olur.
Şimdi altın ve gümüşün artacağını reis dolar satıyor tezine bağlarsan kusura bakma gülerim.