Sayfa 590/1230 İlkİlk ... 904905405805885895905915926006406901090 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,713 - 4,720 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Ülkede şu ara deniz bitti diye düşünmem yasak mı onu da anlamadım.Ben borsacıyım,hep asıl paramı borsadan kazandım,gene kazanacağım ama daha zamanı değil diye düşünüyorum.Yoksa ben borsasız yapamam,bir nevi bağımlılık aslında.O başka.Emlak batık , dolar ve faiz konusunda hükümet baskısı var,dolar elbet bir ara kayışı koparır,ama parası altın veya gümüşte olan dolar artışından da zaten pozitif etkilenir.Bunları düşünüyorum ,paramı bu düşüncelerime göre yönetiyorum,başka türlü düşünenler elbette kendi düşünceleri doğrultusunda davranacaklardır.Her türlü bilgi içeren eleştiriye de her zaman açığım.Yalnız bilgisi olmayanın bir zahmet fikri de olmamalı diye düşünüyorum.Boşa zaman kaybına gerek yok.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hangi fonlar var sefim?? Hangisini onerirsin??

Yonetim ucretlerini de karsilastirdin mi??

Syg,
    bes de hesabım yok. benim ticaret anlayışımda para bir yana mal bir yana var. o nedenle alırken yada satarken fiyatı belli olmayan bir malı, fonu alamıyorum. borsa da işlem gören gldtryf altın fonu bana uyuyor. sadece şuan fiyatı uymuyor.

Altın ve gümüşü diğer emtialarla aynı diye düşünen birine düşüncelerimi anlatmama sayfalar yetmez, o yüzden o arkadaş da kusura bakmasın,önce biraz araştırsın sonra ilerde bilgi içeren yazıları olursa tartışırız.Herkese iyi geceler.

4. sayın hkm ; katılıyorum ,yalnız bu formlar böyledir atısma vs ,eksik olmak onemli olan bu milletin evlatları olarak aynı coğrafyanın kaderini paylasanlar olarak bırbırımıze yardımcı olmaktır .
    gelelim altın ,dollar meselesine
    krız ortamında dollar yükselir akıbinde altın takıp eder .pekı dollar tedavülden karkacagını piyasalar anlarsa ne olur
    altın hızlanarak artışa devam eder ne zamana kadar .yenı sistem devreye girene kadar kısaca doların yarını alacak digital yada herneyse .
    Sayın HKM ,size sorum neden gumus portföyünüzün ne kadarı altın harıcı ,oncelıklı olan fikriniz merak edıyorum .

muhtemelen 2020 2 yarısı çok sert gecıcek bu kesin gıbı ,oncesınde birşeyler baslayabılır sıstem tıkandı aslında sistem 2008 de bıtmıstı
    fakat defin bu yıllara kaldı ,yeni dünya ekonomisine gecıs tabııkı sancılı vede kaygılı olucaktır .bu süreçte heran başlayabilecek
    resesyon derinleşerek ılerlıcektır diğer krizlerden farkı ıse paranın patronlarının kontrolu kaybetmemek ıcın paylaşmak zorunda kalmaları olucak ,muhtemelen abd ,cini de ıcıne alacak bir sisteme gırıcekler vede benim de düşüncem altın altın çağını yasayacak taakii ,yeni siteme gecene kadar kı surede .saygılarımla

lotla alakası yok, ons fiyatı yüksek. altın yükseliş trendinde,1450 dolara kadar almalıydım, herhangi bir mal yükseliyorken peşinden koşmam. bir dahaki döngü de bineriz.

Alıntı Originally Posted by snails Yazıyı Oku
    sayın hkm ; katılıyorum ,yalnız bu formlar böyledir atısma vs ,eksik olmak onemli olan bu milletin evlatları olarak aynı coğrafyanın kaderini paylasanlar olarak bırbırımıze yardımcı olmaktır .
    gelelim altın ,dollar meselesine
    krız ortamında dollar yükselir akıbinde altın takıp eder .pekı dollar tedavülden karkacagını piyasalar anlarsa ne olur
    altın hızlanarak artışa devam eder ne zamana kadar .yenı sistem devreye girene kadar kısaca doların yarını alacak digital yada herneyse .
    Sayın HKM ,size sorum neden gumus portföyünüzün ne kadarı altın harıcı ,oncelıklı olan fikriniz merak edıyorum .

muhtemelen 2020 2 yarısı çok sert gecıcek bu kesin gıbı ,oncesınde birşeyler baslayabılır sıstem tıkandı aslında sistem 2008 de bıtmıstı
    fakat defin bu yıllara kaldı ,yeni dünya ekonomisine gecıs tabııkı sancılı vede kaygılı olucaktır .bu süreçte heran başlayabilecek
    resesyon derinleşerek ılerlıcektır diğer krizlerden farkı ıse paranın patronlarının kontrolu kaybetmemek ıcın paylaşmak zorunda kalmaları olucak ,muhtemelen abd ,cini de ıcıne alacak bir sisteme gırıcekler vede benim de düşüncem altın altın çağını yasayacak taakii ,yeni siteme gecene kadar kı surede .saygılarımla
    Valla uslubunuz nedeniyle cevap vermeye çalışacağım,aslında başka topiklerde bu soru soruldu ve ben baya izah ettim konuyu.Ama sizin nazik uslubunuz nedeniyle cevap vereyim.Paramın yüzde 90 ı GMSTR de nedeni de gümüşün 2011 deki altın ve gümüş rallisindeki piklerine bakılınca altına göre çok geride kaldığını düşünmemden dolayı.Altın o pik değerinde 1850 dolar civarında pik yaptı şimdi 1560 civarında yolun yüzde seksenini aldı.Gümüş o rallide 48 dolar civarında pik yaptı halen 18 dolarda.Bu bence mantıksız.Altın gümüş rasyosu tüm global krizlerde gümüş lehine hareket etmiş.Aslında şu anda 85 olan o rasyo 50 lere kadar gitmeli .Yani eski grafiklerde altın 1560 dolarken gümüş 28 dolarmış şimdi de en azından 22 23 olmalıydı,üstünde çok büyük bir baskı var,bence yakında o baskı kalkar.Saygılar.

Bakın bu işin teknik kısmı.Temel kısmında da gümüş lehine yazılacak çok şey var da topiği daha fazla meşgul etmeyeyim.Unutmayın arkadaşlar finansal piyasalarda herkes aklının ekmeğini yer,verilen hiç bir bilgiyi size uysun uymasın peşinen dışlamayın.Ben bazen özellikle yazıyorum ki birileri beni uyarsın karşı şeyler yazsın doğru mu yanlış mı düşünüyorum diye kontrol edeyim istiyorum.Şimdiye kadar fikrim değişmedi ,bakalım 2020 sonuna kadar görürüm doğru mu düşünmüşüm yanlış mı.

altınla ilgili düşüncem yada paranoya da diyebiliriz ; altının çok yükselmesi abd nin çok hoşuna gitmez. zira altın çok kazandırırsa , bu hem dolardan kaçışı hızlandırır, hem de kaçanları ödüllendirir. o nedenle altının yükselişi sınırlı olmalıdır. uzay çalışmalarının bir kazancı olmalı; şüphesiz dünya dışı madenler. bu madenlerden biri de altın olsa gerek. çok sınırlı bir miktar altın getirseler, bunun psikolojik etkisi büyük olur. baştan dedim ya paranoya diye...

Sayfa 590/1230 İlkİlk ... 904905405805885895905915926006406901090 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •