
Originally Posted by
roxette
Kanal İstanbul ile ilgili yazılar olmuş bu topikte , yeni gördüm.
Bence yapılamayacak , inşallah da yapılmaz. Tam da ortasında yaşayan ve her gün bu güzergahı kullanan biri olarak.
Her şey bir yana , oluşacak trafik keşmekeşini kelimeler anlatmaya yeterli olmaz. Sadece ve sadece yaşayan bilir.
Beylikdüzü Beykent de oturuyorum. Yaşlı annem K.Çekmece Cennet mahallesinde oturuyor. 17 km mesafe. Adına şarkılar yazılan , belki de Türkiye nin en meşhur yolu yani e5 in bir kısmı. Londra asfaltı da denir.
Bilen zaten biliyor , forumdaşlardan bilmeyen olabilir kısaca anlatayım.
Bir süre önce e5 e boylu boyunca , Beylikdüzü Tüyap tan , Boğaz köprüsü karşıda Söğütlüçeşmeye kadar şu meşhuurr metrobüs yapıldı. Bildiğin yolun tam ortadan aşağı yukarı 3 şeridi metrobüs yoluna ayrıldı. Metrobüs yolu aşamasında , henüz İstanbul , Suriyeli ve bilimum tüm yabancılar ile bu kadar dolmamış iken , şahsen anneme gitmek için 17 km lik yol ortalama 2 saat sürerdi. 2 saat de dönüş . Yani 34 km yol 4 saat. Aylarca bu durum sürdü. Yolda her gün cinnet geçiriyorduk. (Ki işim gereği o zamanlar 2 günde bir Beylikdüzünden Bahçelievler e giderdim)
Eğer dedikleri gibi bu kanalın maliyetini çıkarmak için koca koca gemiler geçecek ise , üzerine yapılacak köprüler de çok yüksek köprüler olması lazım , neredeyse Boğaz köprüsü yüksekliğnde. 3 şerit geliş , 3 şerit gidiş , 2 şerit metrobüs , 2 şerit yan yol gidiş , 2 şerit yan yol geliş. 12 şeritlik yol vardır o güzergahta. Sadece ve sadece pazar sabahları 11,00 e kadar trafik olmaz . Diğer saatlerin tamamı , gecenin 2 si , 3 ü dahil tıklım tıklımdır. Mesai saatleri , sabah ve akşam trafikleri tam işkencedir. 12 şeridin tamamı . o köprülerde öyle hemen olmaz. Önce aşağıdan kanalı açacaksın , köprünün yapımı en en iyi ihtimal ile 2 yıl. Bunun gibi kimi 8 diyor , kimi 15 köprü diyor. Trafik işi , bu işin yapılmasındaki en en büyük engeldir. Oluşabilecek kaosun düşünmesi bile ve bunun aylarca , belki de yıllarca süreceğini düşünmek insanı fıttırtır.
Buraya atom bombası atmak , abartmıyorum , daha az hasar verir.
Yer İmleri