Originally Posted by
roxette
Kanal Ýstanbul ile ilgili yazýlar olmuþ bu topikte , yeni gördüm.
Bence yapýlamayacak , inþallah da yapýlmaz. Tam da ortasýnda yaþayan ve her gün bu güzergahý kullanan biri olarak.
Her þey bir yana , oluþacak trafik keþmekeþini kelimeler anlatmaya yeterli olmaz. Sadece ve sadece yaþayan bilir.
Beylikdüzü Beykent de oturuyorum. Yaþlý annem K.Çekmece Cennet mahallesinde oturuyor. 17 km mesafe. Adýna þarkýlar yazýlan , belki de Türkiye nin en meþhur yolu yani e5 in bir kýsmý. Londra asfaltý da denir.
Bilen zaten biliyor , forumdaþlardan bilmeyen olabilir kýsaca anlatayým.
Bir süre önce e5 e boylu boyunca , Beylikdüzü Tüyap tan , Boðaz köprüsü karþýda Söðütlüçeþmeye kadar þu meþhuurr metrobüs yapýldý. Bildiðin yolun tam ortadan aþaðý yukarý 3 þeridi metrobüs yoluna ayrýldý. Metrobüs yolu aþamasýnda , henüz Ýstanbul , Suriyeli ve bilimum tüm yabancýlar ile bu kadar dolmamýþ iken , þahsen anneme gitmek için 17 km lik yol ortalama 2 saat sürerdi. 2 saat de dönüþ . Yani 34 km yol 4 saat. Aylarca bu durum sürdü. Yolda her gün cinnet geçiriyorduk. (Ki iþim gereði o zamanlar 2 günde bir Beylikdüzünden Bahçelievler e giderdim)
Eðer dedikleri gibi bu kanalýn maliyetini çýkarmak için koca koca gemiler geçecek ise , üzerine yapýlacak köprüler de çok yüksek köprüler olmasý lazým , neredeyse Boðaz köprüsü yüksekliðnde. 3 þerit geliþ , 3 þerit gidiþ , 2 þerit metrobüs , 2 þerit yan yol gidiþ , 2 þerit yan yol geliþ. 12 þeritlik yol vardýr o güzergahta. Sadece ve sadece pazar sabahlarý 11,00 e kadar trafik olmaz . Diðer saatlerin tamamý , gecenin 2 si , 3 ü dahil týklým týklýmdýr. Mesai saatleri , sabah ve akþam trafikleri tam iþkencedir. 12 þeridin tamamý . o köprülerde öyle hemen olmaz. Önce aþaðýdan kanalý açacaksýn , köprünün yapýmý en en iyi ihtimal ile 2 yýl. Bunun gibi kimi 8 diyor , kimi 15 köprü diyor. Trafik iþi , bu iþin yapýlmasýndaki en en büyük engeldir. Oluþabilecek kaosun düþünmesi bile ve bunun aylarca , belki de yýllarca süreceðini düþünmek insaný fýttýrtýr.
Buraya atom bombasý atmak , abartmýyorum , daha az hasar verir.
Yer Ýmleri