Originally Posted by
hellistheothers
Halkbank'ta 80,000 tl kadar bakiyem vardı yatırım fonlarında. Bir takım nedenlerden dolayı bir başka bankaya aktarmak istedim. Bir baktım internet şubeden EFT limitim 5.000 tl.
Hım dedim, olaiblir, diyalogu arayım da artırayım. Sürpriz! şubeye gitmeniz gerekiyor dediler. Ya sabır dedim şubeye gittim, artıramıyoruz dediler. Gerekçe ne ? Gerekçe benim bir şirkette çalışan ya da iş sahibi olmamam.
Dedim ki, para benim param, göndereceğim hesap yine benim adıma bir başka bankadaki hesabım. Yaptığım iş, yirmi yıldır hisse senedi, viop vs alım satımı, hayatımı bu işle geçindiriyorum.
Dediler ki yapacak bir şey yok, artıramıyoruz.
Bunu niye anlattım. Aynı durumda olan arkadaşlar halkbankta bu tür abuk bir uygulama olduğunu bilsin, internet eft limitlerini kontrol ederek para aktarsınlar halkbanka, çıkarken zor durumda kalabilirler.
Altını çizerek belirtiyorum, bu durum sadece kayıtlı bir işi olmayanlar, ev hanımı, öğrenci vs. için geçerliymiş.
Şuraya ulaşsaydın , böyle yapsaydın artırırlardı diyenler için, diyalog hatlarını, müşteri şikayet formların,, ayrıca şubelerini ziyaret ettim. Tümü, tek bir ağızdan bu limitin değişmeyeceğini söyledi.
Kredi vermezsin, ek hesap açmazsın, kendine göre risk hesabın vardır anlarım. Tekrar belirtiyorum kendi bakiyemi yine kendi adıma kayıtlı bir başka bankadaki hesabıma aktaramadım internetten, şubeden çekip taşımak zorunda kaldım.
Sonrasında günlük eft sayısını 5'e çıkardılar. yani ben her gün 5*5,000 tl işlem yapabileceğim ve her işlem için ayrı ayrı eft ücreti ödeyeceğim.
Bilgisi olsun insanların.
Yer İmleri