Uzun zamandır bu başlığa bakmıyordum. Yıllarca emlak patladı patlayacak dedik ve son bir yıldır tartışma gereği bile yok bence.
Güncel bir örnek veriyim. Göztepe minibüs caddesinde bir daire kiraladım. İlk 2 daire 3-4 yıl önce projeden 1.6-1.4 milyon arasında satılmış. Müteahhit 3.daireyi 1.2 m a satmış ve gerisini satmaktan vazgeçmiş. Komple kiraya verdi. Şuan apt daki daireler 1.150 1.2 M arası gidiyormuş.3-4 yılda yapılan zarar muazzam. Emlak patladı hemde nasıl patladı. Aptmanın tam karşısında minibüs cad üzerinde mevkisi çok iyi olan bir apt 4 yıl once bosaltılmış. 4 yıldır bekliyomuş. 3 muteahhit değişmiş ama yol alamamış. İnşaat sektorunun hali o apartmanda resmedilmiş bence.
Ençokta şu kanal istanbul muhabbetine gülüyorum. Bir deli taş atar kırk akıllı çıkaramaz. Bu kanalın yapılacağına inanan saflar. Şuan devlet destekli projelere baksın. Şehir hastaneleri inşaatlarını tahkip etsin. %10 verimle çalışıyor parasızlıktan yada durduruluyo yada ihaleler iptal ediliyor.
Bunları görmeyenler ataşehirden geçerken istanbul finas merkezi enkazına baksın. Devasa bir proje ne hale gelmiş. Ve burdaki binalar banka binaları. Banka binalarının parasızlıktan yapılamadığı ülkede 70-80 milyara kanal yapılacak.
Bu boş muhabbetlerle geçen zamana yazık..
“Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur; başkaları korktuğunda ise aç gözlü ol.” Warren Buffett
Yer İmleri