Sayfa 525/1060 İlkİlk ... 254254755155235245255265275355756251025 ... SonSon
Arama sonucu : 8474 madde; 4,193 - 4,200 arası.

Konu: PRTAS - ÇBS Printaş

1. TARİH:25/06/2009

HABER:
    PRTAS
    ÇBS Printaş Oto Boya ve Gereçleri Sanayi A.Ş.’nin 25.06.2009 tarihinde saat 14:04’de İMKB tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen 25.06.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
    “Konu: Sermaye Piyasası Kurulunun *Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
    Şirketimizin içinde bulunduğu mali durum nedeniyle, Yönetim Kurulumuzun 22.05.2009 tarihli toplantısında Türk Ticaret Kanununun 324. maddesine göre, İcra İflas Kanununun 179. maddesi ve devamı maddesi uyarınca İflas Erteleme talebiyle Mahkemeye başvurulmasına ve gerekli işlemlerin yürütülmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
    Yine aynı gün alınan diğer bir Yönetim Kurulu kararı ile de İflas Erteleme talebiyle Mahkemeye başvurulmasına ve gerekli işlemlerin yürütülmesine ilişkin söz konusu kararın ilgili Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verene kadar halka açıklanmasının Şirketimizi ve yatırımcılarını zarara uğratabileceği öngörülerek, sözkonusu bilginin gizliliği korunarak Seri: VIII, No: 54 sayılı Özel Durumların kamuya açıklanmasına ilişkin esaslar tebliğinin 15. maddesi gereğince halka açıklanmasının ertelenmesine ve tedbir kararı verildikten sonra İMKB ve halka duyurulmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
    Bu çerçevede Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapmış olduğumuz iflas erteleme başvurusu ve bu başvurumuz karara bağlanana kadar geçecek süre içinde Şirketimizin mal varlığının korunması için gerekli muhafaza tedbirlerinin alınması ile ilgili başvurumuz Mahkeme tarafından 23.06.2009 tarihi itibari ile kabul edilerek, Alacaklıların ve Şirketimizin hak ve çıkarlarının dengeli bir şekilde korunması için şirketin faaliyetinin devam etmesi amacı ile;
    Şirketimiz hakkında 6183 sayılı kanuna göre yapılan ve yapılmış olan ve daha sonra yapılacak takipler de dahil olarak tüm icra ve iflas takipleri, satış ve muhafaza işlemleri gibi tedbir uygulamalarının İİK.’nun 179/b maddesine göre durdurulmasına, yeni takip yapılmamasına, haciz edilen ve muhafaza altına alınan ve Şirketin faaliyet alanında kullanılan tesis, eşya, teçhizat, büro malzemeleri ve demirbaşların Şirketimiz yetkililerine yeddiemin olarak teslimine, Şirketin mal varlığı olan gayrimenkullerinin ve araçlarının 3. kişilere devir ve temliklerinin ihtiyati tedbiren önlenmesine, İİK.’nun 179/b maddesine göre Şirket Yönetim Kurulu ve Şirket ortaklarının yetkilerinin devamına, ancak Şirket mallarının ve alacaklarının menfaatinin korunması, Şirket envanterlerinin yapılması iyileştirme tedbirlerine nezaret etmeleri, Yönetim Kurulu ve diğer organlarının işlemlerinin denetiminde görevli ve yetkili olmak üzere Şirketimize kayyım olarak Yurdakul Tunçer, Uğur Gürsoy ve Mehmet Ali Güldal’ın atanmasına, kayyımların münferiden yetkili olmalarına, işletme faaliyetinin kayyım gözetiminde Yönetim Kurulu tarafından sürdürülmesine ve Şirketimizin alacağı tüm kararların kayyım onayına tabi tutulmasına, kayyımların 3’er aylık süreler halinde iyileştirme projesi işleyişi ve şirketin mali durumu ile ilgili olarak rapor ibraz etmesine karar verilmiştir. Karar yazısı bugün elimize ulaşmıştır.
    İlgili Mahkeme tarafından verilen tedbir kararının amacı, Şirketimizin malvarlığı ile faaliyetlerinin hukuki müdahalelere karşı korunarak şirketin varlığını ve gelirlerini muhafaza edebilmesi, herhangi hukuki bir engelle karşılaşmadan faaliyetini sürdürebilmesi ve özkaynağını güçlendirerek borçlarını ödeyebilecek bir mali yapıya kavuşmasını temin edecek esas karar verilene kadar geçecek sürede, Şirketimizin malvarlığı ile faaliyetlerinin hukuki müdahelelere karşı korunmasını temin etmektir.
    Sözkonusu mahkeme kararı internet sitemizin “Günlük Bülten†bölümünde “Şirket Haberleri Ekleri†başlığı altında ve KAP’ta yayınlanmaktadır.â€
    ( ( ( ( ( (( ( ( ( ( (( ( ( ( ( (

2.  Alıntı Originally Posted by 2onur2= Yazıyı Oku
    TARİH:25/06/2009

HABER:
    PRTAS
    ÇBS Printaş Oto Boya ve Gereçleri Sanayi A.Ş.â€â•nin 25.06.2009 tarihinde saat 14:04â€â•de İMKB tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuâ€â•na gönderilen 25.06.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
    “Konu: Sermaye Piyasası Kurulunun *Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
    Şirketimizin içinde bulunduğu mali durum nedeniyle, Yönetim Kurulumuzun 22.05.2009 tarihli toplantısında Türk Ticaret Kanununun 324. maddesine göre, İcra İflas Kanununun 179. maddesi ve devamı maddesi uyarınca İflas Erteleme talebiyle Mahkemeye başvurulmasına ve gerekli işlemlerin yürütülmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
    Yine aynı gün alınan diğer bir Yönetim Kurulu kararı ile de İflas Erteleme talebiyle Mahkemeye başvurulmasına ve gerekli işlemlerin yürütülmesine ilişkin söz konusu kararın ilgili Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verene kadar halka açıklanmasının Şirketimizi ve yatırımcılarını zarara uğratabileceği öngörülerek, sözkonusu bilginin gizliliği korunarak Seri: VIII, No: 54 sayılı Özel Durumların kamuya açıklanmasına ilişkin esaslar tebliğinin 15. maddesi gereğince halka açıklanmasının ertelenmesine ve tedbir kararı verildikten sonra İMKB ve halka duyurulmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
    Bu çerçevede Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesiâ€â•ne yapmış olduğumuz iflas erteleme başvurusu ve bu başvurumuz karara bağlanana kadar geçecek süre içinde Şirketimizin mal varlığının korunması için gerekli muhafaza tedbirlerinin alınması ile ilgili başvurumuz Mahkeme tarafından 23.06.2009 tarihi itibari ile kabul edilerek, Alacaklıların ve Şirketimizin hak ve çıkarlarının dengeli bir şekilde korunması için şirketin faaliyetinin devam etmesi amacı ile;
    Şirketimiz hakkında 6183 sayılı kanuna göre yapılan ve yapılmış olan ve daha sonra yapılacak takipler de dahil olarak tüm icra ve iflas takipleri, satış ve muhafaza işlemleri gibi tedbir uygulamalarının İİK.â€â•nun 179/b maddesine göre durdurulmasına, yeni takip yapılmamasına, haciz edilen ve muhafaza altına alınan ve Şirketin faaliyet alanında kullanılan tesis, eşya, teçhizat, büro malzemeleri ve demirbaşların Şirketimiz yetkililerine yeddiemin olarak teslimine, Şirketin mal varlığı olan gayrimenkullerinin ve araçlarının 3. kişilere devir ve temliklerinin ihtiyati tedbiren önlenmesine, İİK.â€â•nun 179/b maddesine göre Şirket Yönetim Kurulu ve Şirket ortaklarının yetkilerinin devamına, ancak Şirket mallarının ve alacaklarının menfaatinin korunması, Şirket envanterlerinin yapılması iyileştirme tedbirlerine nezaret etmeleri, Yönetim Kurulu ve diğer organlarının işlemlerinin denetiminde görevli ve yetkili olmak üzere Şirketimize kayyım olarak Yurdakul Tunçer, Uğur Gürsoy ve Mehmet Ali Güldalâ€â•ın atanmasına, kayyımların münferiden yetkili olmalarına, işletme faaliyetinin kayyım gözetiminde Yönetim Kurulu tarafından sürdürülmesine ve Şirketimizin alacağı tüm kararların kayyım onayına tabi tutulmasına, kayyımların 3â€â•er aylık süreler halinde iyileştirme projesi işleyişi ve şirketin mali durumu ile ilgili olarak rapor ibraz etmesine karar verilmiştir. Karar yazısı bugün elimize ulaşmıştır.
    İlgili Mahkeme tarafından verilen tedbir kararının amacı, Şirketimizin malvarlığı ile faaliyetlerinin hukuki müdahalelere karşı korunarak şirketin varlığını ve gelirlerini muhafaza edebilmesi, herhangi hukuki bir engelle karşılaşmadan faaliyetini sürdürebilmesi ve özkaynağını güçlendirerek borçlarını ödeyebilecek bir mali yapıya kavuşmasını temin edecek esas karar verilene kadar geçecek sürede, Şirketimizin malvarlığı ile faaliyetlerinin hukuki müdahelelere karşı korunmasını temin etmektir.
    Sözkonusu mahkeme kararı internet sitemizin “Günlük Bülten†bölümünde “Şirket Haberleri Ekleri†başlığı altında ve KAPâ€â•ta yayınlanmaktadır.â€
    ( ( ( ( ( (( ( ( ( ( (( ( ( ( ( (
    bu kalkan 5 yıllıktı diye biliyorum kayyımlar sonrası ne ler olmadı ki.

3. (2) İçsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenme sebepleri ortadan kalkar kalkmaz, ortaklıklar sözü edilen içsel bilgileri bu Tebliğde yazılı olan esaslara uygun şekilde, kamuya açıklamak zorundadırlar. Yapılacak açıklamada erteleme kararı ve bunun temelindeki sebepler belirtilir. Kurul, gerekli gördüğü takdirde, erteleme sebeplerinin yerinde olup olmadığını incelemeye yetkilidir.

4. (4) İçsel bilgilere erişimi olanların listesi ortaklık tarafından hazırlandıktan ve her güncellemeden sonra en az sekiz yıl süreyle saklanır.

5.  Alıntı Originally Posted by akant2017 Yazıyı Oku
    Kayyımların görevinin bittiğinin açıklanması gerekir 8 yıllık süre içsel bilgilere sahip olanlarla lgili iflasın reddi ile ilgili kararda burda bir sıkıntı var grup şirketlerinin iflas kararının verilmesinde iflasın kapatılması içinde bir beş yıl beklenmiş oldu fazladan bir 5 yıl daha kazandı şirket yönetim kurulu tasfiye kararı alır yönetim kurulu kararıyla ticaret sicilinden silinirdi. Herhalde 5 yıl sürmezdi.

6.  Alıntı Originally Posted by akant2017 Yazıyı Oku
    Ben kayyımların görevlerinin bittiğine dair bir bilgiye raslamadım bu konuda bilgin varmı.

7.  Alıntı Originally Posted by 2onur2= Yazıyı Oku
    Ben kayyımların görevlerinin bittiğine dair bir bilgiye raslamadım bu konuda bilgin varmı.
    2015 de hazırlanan izahname o zaman kayyım tarafından mi hazırlandı...eğer görevleri bitmedi ise imza ve onay bölümünde imzaları olması gerekmiyormu sence

8. kayyımların 6 ayda bir veya yılda bir biz burdayiz demesi gerekmezmi.

Sayfa 525/1060 İlkİlk ... 254254755155235245255265275355756251025 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •