maalesef genel olarak sizin dediğiniz gibi durum. siz ne kadar izah ederseniz edin, ne kadar ayrıntılı anlatırsanız anlatın insanlar orada burada hiç tanımadıkları insanların etkisiyle uçan kaçan hisse peşinde. çeşitli mecralarda hisseler hakkında yazılan yorumlardan insanlarımızın ne kadar korkusuz (cahil dersem kızarlar ) olduğunu gördüm.

çalıştığım yerde birine uzun süredir denk geldikçe birçok temel kavramı kendimce izah etmeye çalıştım. biraz gariban bir adam olduğundan biraz da sempatik olduğundan biraz da bildiklerimi paylaşmayı sevdiğimden yaptım. ilk başlarda sabırla dinliyor gibiydi ancak meğersem adamın derdi uçan kaçan hisse tüyosuymuş diyorum artık. o kadar şey konuştuk ama boşa gitmiş diyorum içimden.

özellikle son aylarda kendini dahi sanmaya başlamıştı. "hocam senin dediğin hisseler iki ieri bi geri yapıyor, öbür tarafta hepsi uçuyor. yok mu şöyle güzel bir tüyo versen de para kazansak demeye başlamıştı." antin kuntin forumlarda, twitterda, telegram gruplarından duyduğu hisseleri bana sormaya başladı. ben boşver desem de oralı olmadı. iki üç kazanınca iyice coştu en nihayetinde malum banka hissesinde şamarı yedi oturdu yerine. iki gündür "ne yapacam nasıl kurtararırım paramı?" diye ağlıyor ortalıkta.

bence sorun biraz da matematik cahili bir toplum olmamızda. biraz da hadsiz olmamız. biraz kenardan köşeden birşey öğrenen ben oldum sanıyor. öğrenmeye gelişmeye saygı duymuyor. bir işin profesyonellerini hele hele okumuş insanlar ise küçümsemeye başlıyor. kafadan şak şak dört işlem yapan kendini matematik profesörü sanıyor misal. aynı insan "bedelsiz verecek bedavadan hisse sayım artacak" diye hiç bilmediği hisseyi alıyor ve kendini karda sanıyor.

sonuç olarak kendi adıma şunu söyleyebilirim: azimle öğrenmeye devam..

bu başlıkta çok kıymetli bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, olumlu/olumsuz örnek teşkil etmiş olsa da herkese sonsuz teşekkürler.
burada öğrendiklerim son zamanlarda daha kıymetli olmaya başladı benim için. kıymetini daha iyi anlar oldum desem daha doğru olur aslında.