Amerikalı arkadaşlarla konuşuyorum her yaştan. Hepsinin ağzında aynı kelime "bu sefer başka". Bu virüs işinden inanılmaz tırsıyor millet. Yani dedikleri şu, bugüne kadar dünyada bir çok salgına şahit olduk ama hiçbiri bu kadar korku uyandırmadı bizde. Millet Çin restoranlarına gitmeyi bırakıyor. Çin restoranı deyince hafife almayın, bizde ki dönerciler gibi her yerde varlar çoğu bölgede. Bu işin sonunda 100/200 milyon aşıyı kim Çin e satacak acaba? Yoksa Çin bu işin üstesinden gelebilecek mi? Abd iç piyasasını soracak olursanız bu işten etkilenmemesi mümkün değil. Eğer bu şekilde birkaç ay sürsün bu olay, ekonomik olarak birçok ülke mahvolur.
Bu karmaşık ve korku dolu ortamın oluşmasında birkaç etken daha olduğunu düşünüyorum. Bunlardan biri nesil farkı. Bu nesil öyle filmler izliyorki şimdiden burada acaba "açlık oyunları" mı başlayacak diyenleri görüyorum. Birde teknoloji farkı. İletişim o kadar hızlı ve güncel ki herkes her şeyden haberdar olabiliyor. Hem de medya nasıl isterse o şekilde. Şu anda medya karmaşa istiyor gibi görünüyor ve bu da toplumda karşılığını fazlasıyla bulmuş durumda burada.
Kendimce bir çıkarımda bulunacak olursam, herhalde an az 50 farklı milletten insan tanımış vakit geçirmişimdir. Amerikan halkı kadar korkak, yönlendirilmeye çok açık, vesveseci ve dedikoducu (evet bizden bile

) bir millete daha rastlamadım.
Yer İmleri