Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
Benim için de önemli olan temettü den ziyade değer artışıdır. Ama bu artışın düzgün bir trend şeklinde, spekülasyondan uzak..manipülasyonla ise yakından uzaktan alakası olmaması gerekir,

Zaten pek çok arkadaş yazıyor, ben de bu görüşteyim..düzenli temettü veren hisseleri salt temettü verdiği için almıyoruz...genel olarak bist teki senetlerin %80 i güvenilmez, sahipleri fırıldakçı ise...düzenli temettü veren, verdiği temettüyü de düzenli arttırmaya çalışan firmaların %80 i güvenilir, sahipleri iş ahlakı düzgün kişilerdir.

Yani basit mantık der ki..uzun vade yatırımcı isen ve temettü den ziyade değer artışına odaklıysan da...portföyünü temettü verenlerden oluşturman çok daha rasyonel olur.

Önemli not: bak dikkat edersen mantıklı ya da mantıksız olur tarzı irrite edici ifadeler kullanmadım..çünkü bu işler çok görecelidir...sana göre mantıklı olan baba göre mantıksız olabilir...illa mantık katacaksam, akla uygun filan derim..benim aklıma uygun manasında. Ya da rasyonel, daha şık duruyor
Ağzına sağlık hocam aslolan bu zaten. Düzenli temettü veren firmada o oran, bu bilanço vs vs demeden kısa yoldan iyi, hisseleri yüksek oranda seçmeyi sağlıyor. Sonrasında bu firmalar arasında sondaj yapılabilir. Ben temettü savunuyorum diye tüm portföyüm bunlardan oluşmuyor vermeyeni de var.
Benim önceki mesajımda anlatmak istediğimi Warren Buffet tek cümleyle açıklamış aslında; "9 Kadını hamile bırakarak 1 ayda çocuk sahibi olamazsınız"