Sayfa 542/1024 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592642 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Çok uyardık bu konuda.
    Kendi düşen ağlamaz.
    Trader değilseniz trade etmeyin dedik.
    Dolar geçmişteki gibi düşüşe geçer veya yıllarca yataya sararsa zarar edersiniz dedik trolsün dediler.
    Alın size trol crashçılar
    dolar cok uzun vadeli dusunulmeli ama yıllarca yatabileceginide unutmamamak lazım dolar cıkacagı zaman birden cıkar 2-3 ayda isi bitirir en tepeden gelene verir ...dolarda kazanmak zordur ...al sat yapmakta bilmeyen icin risklidir alıp satacagın noktoları iyi bilmen gerekir..alırken dolarda ve hissede stoplos calıstırmasını bilmeyen aylarca hatta yıllarca elinde kalabilecigini bilmesi gerekir

2.  Alıntı Originally Posted by Manouche Yazıyı Oku
    Yeni para 250k, geçen hafta 13,50 vermişlerdi.
    tesekkurler

3. Bugün birkaç bankanın MT si ile görüştüm, bazı devlet bankalarının KGF ile daha fazla kredi kullandırdığı için TL ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden küçük ölçekli bankalar kadar mevduat verdiklerini söylediler.. Aldığım oranlar 500k için:

Burgan - 14,75
    Odea - 14,55 (ilk başta oranlar hafta başına göre düştü diyip 14 dedi, sonra hazineden oran alıp 14,55 verebiliriz dediler)
    Vakıf Özel Bankacılık swap 14,70 - düz mevduat 14,50
    ABank - 14,30
    Halkbank - 14,25
    Anadolubank - 14,25
    Akbank - 14,10
    Şekerbank - 14 (swap 13,50.. oranın düştüğünü söylediler düz mevduata göre)

Benim anlamadığı kgf ile verilen paralar nereye gidiyor. Faiz yükseldiğine göre para bankacılık sistemine dönmüyor anlamına mı gelir ?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Benim anlamadığı kgf ile verilen paralar nereye gidiyor. Faiz yükseldiğine göre para bankacılık sistemine dönmüyor anlamına mı gelir ?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Benim anladığım kadarıyla :

132 milyar TL KGF kredisinin

para çarpanı etkisiyle 92 milyar TL si yeni mevduat olarak tekrar oluştu. M3 büyüdü , ek mevduat oluştu. (Krediyi alanlar bu parayı harcadı veya kendileri mevduat yaptı. Kendi mevduatları ve harcama yaptıkları/ödeme yaptıkları karşı tarafın mevduatlarının toplamı = 92 milyar TL)

40 milyar TL si varolan kredilerin kapatılmasında kullanıldı. Yani sıfır para çarpanı ile çalıştı. ek mevduat yaratamadı.

İşte mevduat faizlerini arttıran bu 2. kısım yani 40 milyar TL. İleride bu 40 milyar TL lik kısım daha karışık bir likidite döngüsü ile artış gösterirse mevduat faizlerine olan baskısı daha da artacak. Örneğin likidite döngüsünde daha uzun vadeli krediler ve/veya bunların yükselen faizleri için daha yüksek kaynak kullanılmaya başlanırsa , yani bu 2. kısım 60 milyar TL ye yükselirse o zaman mevduat faizlerindeki baskıyı %16 larda görebiliriz.

Böyle bir döngüde mevduat faizlerini frenleyecek tek unsur yukarıdaki 2. kısım olarak belirttiğim sıfır para çarpanlı meblağı sterilize edecek bir etkiyle merkez bankasının para basarak piyasaya sürmesi. bir haftadır konuşulan *banka senedi* mevzu.

Banka senedi mevzu fiiliyata dökülürse bu powerpc demek bosporos demek, onlara hoşgeldiniz sefa getirdiniz diyeceksiniz....

Düşük bir ihtimal, bu 2.kısım kadar veya yaklaşık bir meblağ yurt dışından borçlanılacak........ o zaman da mevduat faizleri baskılanabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Çok uyardık bu konuda.
    Kendi düşen ağlamaz.
    Trader değilseniz trade etmeyin dedik.
    Dolar geçmişteki gibi düşüşe geçer veya yıllarca yataya sararsa zarar edersiniz dedik trolsün dediler.
    Alın size trol crashçılar
    Başlık altında dövizin yükseleceğine oynayanlar, başımızdakilerin ilkesiz olduğunu gözardı ettikleri için bu hataya düştüler, yani sonuç zihniyetiniz adına iç açıcı değil.

Millet niye döviz yükselir dedi,

- Çayır bucak türkmenleri diye ortalık gerildi, sonra bunların tasfiyesi için Ruslarla işbirliği yaptılar. En son ne zaman bayır bucak Türkmeni lafı duydunuz bir hatırlayın.
    - Halep Halep diye ortalık gerildi, büyükelçilikler basıldı, büyükelçinin ölümüne kadar uzanan gerilim yaratıldı, sonra Halep Esad'a teslim edildi.
    -Uygur türkleri için bir aralar yaygaralar koparılıyordu, son zamanda uygurların adı yalnızca Çin'le imzalanan suçluların iadesine konu olup olmayacakları bahsinde geçiyor.
    - YPG konusuna nokta koyacağız diye Amerikaya sefer edildi, ancak virgüle fit olundu.
    - Referandum öncesi AB ile ilişkileri kesmekten söz ediliyor, referandumdan sonra AB'ye göstereceğiz deniyordu, bir şey gösterdiler mi bilmem ama ben bir şey görmediğimi biliyorum.
    - Referandum öncesi fazi karşıtı söylemler göğe yükselmişti, şu anda bu konuda bir demeç duyuyor musunuz? Mevduat fazilerinin % 15'leri aşmasını bile yalayıp yuttular.
    - Referandumdan sonra önüme idam gelirse imzalarım dendi ama bugün lafını eden yok.

Yukarıda saydığım ilkesizlikler örneklerden ibarettir, onlarca örnek daha verilebilir. Yani bütün söylemlerine rağman Türkiye'nin batı sistemi içinden çıkmaya ve cihatçılar için Rusya ile papaz olmaya niyetinin olmadığı ve faizle de barışık olduğu anlaşıldı ve döviz düştü.

Referandum öncesi tanıdık ve akrabalar arayıp soruyorlardı dolar alalım mı diye? Benim cevabım ise "hükümetin saçmalamaya devam edeceğine ve faizleri baskı altına alacağına inanıyorsanız alın yoksa almayın" diyordum, durum bu kadar basit.

Bu gelişmenin neresinden kendinize övünme payı çıkarıyorsunuz merak ediyorum?

Not: Kişisel olarak şu andaki seviyelerden % 10 dolar portföyü yaptım, saçmalama sinyalleri gördüğümde bu oranı artıracağım, süt dökmüş kedi olduklarına ikna olduğumda da oran sıfırlanacak.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7.  Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    Bugün birkaç bankanın MT si ile görüştüm, bazı devlet bankalarının KGF ile daha fazla kredi kullandırdığı için TL ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden küçük ölçekli bankalar kadar mevduat verdiklerini söylediler.. Aldığım oranlar 500k için:

Burgan - 14,75
    Odea - 14,55 (ilk başta oranlar hafta başına göre düştü diyip 14 dedi, sonra hazineden oran alıp 14,55 verebiliriz dediler)
    Vakıf Özel Bankacılık swap 14,70 - düz mevduat 14,50
    ABank - 14,30
    Halkbank - 14,25
    Anadolubank - 14,25
    Akbank - 14,10
    Şekerbank - 14 (swap 13,50.. oranın düştüğünü söylediler düz mevduata göre)
    Ben de bugün Burganbank'a gittim.En az 33 gün olmak üzere 14,75 dedi,ancak günlük için 12,25 ya da 12,75 gibi birşey dedi ama o kısmını tam dinlemedim.Şu anda 13,5 la ING deyim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    TEB Yildiz Priority kredi karti vermek istiyor.

Aidat almazsaniz alirim dedim, ne dersiniz?

Aranizda kullanan var mi bu karti?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 542/1024 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •