Sayfa 29/269 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon
Arama sonucu : 2146 madde; 225 - 232 arası.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

Kanunun 26. Maddesinin 3. Fikrasi bizle alakali kisim. Adil fiyat borsadakiler icinde belirlenecek. Madde de, spk icin " Kurul, ayrilma hakkini ortakligin niteligine gore farkli usul ve esaslar belirleyebilir" diyor. Benim anladigim halka acik olmayan paylar ile halka acik olan paylar icin farkli bedel belirleyebilirler. Yanlis mi anliyorum acaba.

Kanunu tekrar tekrar okudukca biraz daha netlesiyor. Kanun dili yorumlamak cok kolay degil nedense.

Sayin toibek, sise son cikan kanun hukumlerini uygulamak zorunda. Ilk okudugum da borsadaki paylar ile ilgili dogrudan aciklama kanun metninde yer almadigi icin borsadaki paylar icin adil fiyat var mi anlayamadim ondan oyle dedim. Sise guruplarindaki halka acik olmayan kisimlar icin son kanun metnini uygulamak zorundalar demek istemistim.
     Alıntı Originally Posted by toibek Yazıyı Oku
    (Sise guruplarinin birlesmesi son kanunda belirlenen adil fiyat hukumlerine tabidir)demişsiniz Sn karaabht burayı anlamadım eğer son adil fiyat hükümleri tabidir demişssiniz eğer tabi ise

Yine burda yazdığınız(Ancak dediginiz gibi kanun maddesinde gecen adil fiyat hukmunden borsadakiler yararlanacak mi ) borsadakiler yararlanacakmı derken eğer yararlanacak ise borsadaki belirsiz olan kısmı hangisi,

Ben ayrılma hakkına hiç bakmıyorum bile ayrılma hakkıyla işimiz yok bizim zaten önemli olan değerleme oranı orda adil bir değere ulaşmak önemli açıkcası ,eğerki değerlemede adil fiyat olucak ise hakkaniyetli bir değer biçilecekse ve esktra yeni kanununda bize desteği olursa yararlanırsak ne ala,zaten ucuz fiyatlanan iyi bir şirket zaten değerleniyordu birde üstüne doğru değerleyin,eksiksiz değerleyin ve adil değerleyin şıkkıda net ve üstüne basa basa geldi

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Kanunun 26. Maddesinin 3. Fikrasi bizle alakali kisim. Adil fiyat borsadakiler icinde belirlenecek. Madde de, spk icin " Kurul, ayrilma hakkini ortakligin niteligine gore farkli usul ve esaslar belirleyebilir" diyor. Benim anladigim halka acik olmayan paylar ile halka acik olan paylar icin farkli bedel belirleyebilirler. Yanlis mi anliyorum acaba.

Kanunu tekrar tekrar okudukca biraz daha netlesiyor. Kanun dili yorumlamak cok kolay degil nedense.

Sayin toibek, sise son cikan kanun hukumlerini uygulamak zorunda. Ilk okudugum da borsadaki paylar ile ilgili dogrudan aciklama kanun metninde yer almadigi icin borsadaki paylar icin adil fiyat var mi anlayamadim ondan oyle dedim. Sise guruplarindaki halka acik olmayan kisimlar icin son kanun metnini uygulamak zorundalar demek istemistim.

Sn karabaht çok teşekkür açıklayıcı anlaşılır ifadeleriniz için,

Dün hem soda hemde şişe forumlarını okudum,orda daha netlik yok onlar hala adil fiyat nasıl olur,adil fiyat bize olurmu,tasarı geçtikden sonrasınımı kapsıyor yoksa önceside dahilmi,zaten adil fiyat vardı diyenler bile vardı mesela,gibi ciddi kafa karışıklıkları vardı ve halada var muhtemelen sizce anlayamadıkları içinmi s yoksa farklımı yorumluyorlar konuyu acaba?

Borsaya açık payla açık olmayan paydan ziyade asıl olan şirket değeri değilmi,adil şekilde belirlencek şirket değeri sonrası sermaye sahibinin payı ister açık ister kapalı olsun eşit düzeyde bedel alması gerekmezmi,yani halka açık olup olmaması aslında ne artı nede eksi bir durum değilmi sizce?

Kanun dilini yorumlamak zor hakikaten,ayrıca teşekkürler sizlere[emoji122]

Kanunun ne getirdigi spk nin cikaracagi teblig ile netlik kazanmis olur. Bencede adil fiyat herkes icin ayni olmali. Ve asla ozsermaye altinda olmamali.

Adil fiyat gercekten adil olacaksa, bu sirketi baskasina satsalardi kaca satilirdi sorusundan hareket edip elimizdeki hisselerimize deger bicilmeli. Eminimki trakya en az 10 milyar lira ederdi. Neyse bunlar temenni tabi. Ama en azindan onceki degerlemeden daha net hesaplanabilir ve makul bir bedel ortaya cikacagina inaniyorum.

Ayrica bu kanun tam olarak ne zaman ve saat kacta kanunlasti? Bilginiz var mi acaba. Eger bugun seans bitiminden sonra ise pazartesi ekşın olabilir trakyada.
    Sn karabaht çok teşekkür açıklayıcı anlaşılır ifadeleriniz için,

Dün hem soda hemde şişe forumlarını okudum,orda daha netlik yok onlar hala adil fiyat nasıl olur,adil fiyat bize olurmu,tasarı geçtikden sonrasınımı kapsıyor yoksa önceside dahilmi,zaten adil fiyat vardı diyenler bile vardı mesela,gibi ciddi kafa karışıklıkları vardı ve halada var muhtemelen sizce anlayamadıkları içinmi s yoksa farklımı yorumluyorlar konuyu acaba?

Borsaya açık payla açık olmayan paydan ziyade asıl olan şirket değeri değilmi,adil şekilde belirlencek şirket değeri sonrası sermaye sahibinin payı ister açık ister kapalı olsun eşit düzeyde bedel alması gerekmezmi,yani halka açık olup olmaması aslında ne artı nede eksi bir durum değilmi sizce?

Kanun dilini yorumlamak zor hakikaten,ayrıca teşekkürler sizlere[emoji122]

4.  Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Kanunun ne getirdigi spk nin cikaracagi teblig ile netlik kazanmis olur. Bencede adil fiyat herkes icin ayni olmali. Ve asla ozsermaye altinda olmamali.

Adil fiyat gercekten adil olacaksa, bu sirketi baskasina satsalardi kaca satilirdi sorusundan hareket edip elimizdeki hisselerimize deger bicilmeli. Eminimki trakya en az 10 milyar lira ederdi. Neyse bunlar temenni tabi. Ama en azindan onceki degerlemeden daha net hesaplanabilir ve makul bir bedel ortaya cikacagina inaniyorum.

Ayrica bu kanun tam olarak ne zaman ve saat kacta kanunlasti? Bilginiz var mi acaba. Eger bugun seans bitiminden sonra ise pazartesi ekşın olabilir trakyada.

Dün çıktı diye konuşuldu şişe yada soda forumunda ama emin değilim.

Ozaman piyasa cok sallamamis kanunu. Kanun numarasi 7222. En son resmi gazetede 7221 sayili kanun cikmis. Pazartesi resmi gazetede yayinlanirsa belki isin rengi degisir. Daha rega da yayinlanmadigi icin belkide tepki gormemistir borsada. Bakalim.

6.  Alıntı Originally Posted by toibek Yazıyı Oku

pd/dd oranları her akşam değişir kardeşim...sizin o baktığınız oranlar ise sabittir baktığınız kaynakta...bilançoda belirlenir o kadar...piyasa değeri sabit mi ki...mesela bugunkü anadolu camın ve trakyanın pirimleri dd yi değiştirdi ve rasyolar da elbette

Kardes toibek in yazdigi oranlar dogru. Neyi tartisiyorsun cok anlayamadim.
     Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    pd/dd oranları her akşam değişir kardeşim...sizin o baktığınız oranlar ise sabittir baktığınız kaynakta...bilançoda belirlenir o kadar...piyasa değeri sabit mi ki...mesela bugunkü anadolu camın ve trakyanın pirimleri dd yi değiştirdi ve rasyolar da elbette

8. Kanunla, Sermaye Piyasası Kanunu'nun "ayrılma hakkı"na ilişkin maddesi değiştirildi. Buna göre, önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahip olacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirleyecek. Halka açık ortaklık, bu payları pay sahibinin talebi üzerine, SPK tarafından belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın almakla yükümlü olacak.

Kanunlar geriye doğru yürümez..
    Mesela dün; pet şişe ile su satmak suç değil...
    Ama bugün pet şişe ile su satmayı suç sayan bir kanun çıktı...
    Dün pet şişe ile su sattıysam bu konuda pet şişe ile su satma suçundan ceza almam..

O halde Bu birleşmede adil değer uygulanacaksa kanunu geriye doğru mu işletmiş oluyoruz....

Bold yaptığım cümleye dikkat...
    önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri

Yani düşüncem;
    Muhalefet şerhi koymamız gerecek olan, buna imkan verecek olan ve usulünce kanunun belirlediği süre kadar önce ortaklara duyurulmuş gündemi belirlenmiş "önemli nitelikte işlemlere ilişkin genel kurul" , bu değişikliğin resmi gazetede yayınlandığı tarihten sonra olduğu hallerde bu kanunun uygulanması gerekir..
    Yok bu toplantı;
    Resmi gazetede yayınladığı ve yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olsaydı, o zaman kanunun geriye doğru uygulanmasından söz edebilirdik kanımca..
    Yalnız Türkiye'nin malum şartlarında kanunların geriye doğru işletildiği evrensel hukuk normlarına aykırı uygulamalar da gördük..
    Mesela İmar Bankası yasası..O zaman AYM iptal etmişti ama iptal edene kadar da 2 sene mi ne geçmişti

D

Sayfa 29/269 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •