yalnız orada yıllarca süren getirilerden yola çıkılmış. böyle zamanlarda uçar da kaçar da. bu arada fed hepimizi yine ters köşeye attı. normal zamanı beklese ortam daha iyi olacaktı ama yanar döner hava hemen değişti. Allah'tan dün bizim popüler fonlar yerine daha küçük portföyle ziraat katılım endeksi hisse fon aldım. yaşadığımız şu ortamın bana şöyle bir faydası oldu: tcd zamanında en genelde tek kalemde yüzde 50 portföyle alım yapıp arada yüzde 65'lere kadar da çıkardım. ama şu an daha aklı selim ve daha sakin hareket ediyorum. nasıl şu an aselsan 30 olmuş 40 olmuş, isterse yüz olsun umrumda olmuyorsa şu an da mac şu kadar gelmiş, mps bu kadar gelmiş takmıyorum. çünkü bünyem kaldırmıyor artık. bundan sonra daha sakin sularda yüzeceğim. azıcık aşım, ağrısız başım diyorum.
sanırım yüzde 20 ile 25 civarı riskli varlıklardasınız. şu pis ortamda acizane fazla açılmayın diyorum. hatta her şey güllük gülistanlık ta olsa maksimum yüzde 50'yi geçmeyin ve bunu bir güvenlik duvarı gibi düşünün. çünkü değmez. ister istemez sitres yapar ve yaşadığımız o sitres, farkında olmadan sağlığımızdan çok şey götürür Allah korusun.
Yer İmleri