Sayfa 838/996 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 6,697 - 6,704 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by TSlayer Yazıyı Oku
    EIB 'de %5.14 BLCYT, %1.84 ISMEN, %0.27 GOZDE hissesi var. KAP'ta yayınlanmış.
    Benim tahminim 0,70 kadar eksi olabilir.

2. %100 zarar edersek iş bitiyor mu dostlar yani örneğin 50.000 tl aldık.eksi 50.000 tl zarar yazdı.bu durumda artık tüm para zarar olduğundan bundan sonra eksi veya artı yazması lehimize veya aleyhimize oluyor mu.

3.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    %100 zarar edersek iş bitiyor mu dostlar yani örneğin 50.000 tl aldık.eksi 50.000 tl zarar yazdı.bu durumda artık tüm para zarar olduğundan bundan sonra eksi veya artı yazması lehimize veya aleyhimize oluyor mu.
    Değer olarak değil pay adeti olarak alıyorsunuz bundan dolayı diyelim eksi oldu yani değeri 1 kuruş oldu yinede sizde xxx adet pay adeti oluyor pay adeti değerlenirse yeniden yükseliyor.
    Fonlarda açıklanan fiyat zaten 1 pay adetini temsil eder.

4.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Etf nedir bilgim yok.
    Yazdığın fonlar petrole dayalı viop işlemi benzeri işlem yapan fonlar mıdır?
    İçinde petrol şirketlerinin hisse senedi var mı? vs. biraz açıklama yapabilir misin?
    fonu alırsak sadece petrol fiyatını takip etmek korelasyon açısından yeterli midir ,ilave riskleri de var mıdır?
    konunun cahili olunca komik sorular da sormuş olabilirim
    Üstadım bende bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım. ETF bizdeki adıyla Borsa Yatırım Fonu, düşük yönetim ücretleriyle bilinirler. Belli dayanak varlıkları veya endeksleri baz alırlar. Türevle pek işleri olmaz baz aldıkları varlığın performansını yansıtırlar genelde. AES'te petrol ve ürünlerine yatırım yapan fonlara yatırım yapan bir fon aşağıda AES'te bulunan bir fon var mesela değer kaybı petrol kadar şu an.
    https://tr.tradingview.com/symbols/LSE-CRUD/

5.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Değer olarak değil pay adeti olarak alıyorsunuz bundan dolayı diyelim eksi oldu yani değeri 0 veya 1 kuruş oldu yinede sizde xxx adet pay adeti oluyor pay adeti değerlenirse yeniden yükseliyor.
    Teşekkürler üstat.o zaman o kadar sıkıntı yapmaya gerek yok.elbet bu devran bi gün dönecek,ortalık yatışacak ve fonlar artıya geçecek beklemeye devam.

Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Değer olarak değil pay adeti olarak alıyorsunuz bundan dolayı diyelim eksi oldu yani değeri 0 veya 1 kuruş oldu yinede sizde xxx adet pay adeti oluyor pay adeti değerlenirse yeniden yükseliyor.
    Bu adamin matematik bilgisi yok
    Asla sifir olamaz...
    0.0000000001 olur ama sifir olamaz
    Matematige ters
    Sifir olabilir demis

7.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Teşekkürler üstat.o zaman o kadar sıkıntı yapmaya gerek yok.elbet bu devran bi gün dönecek,ortalık yatışacak ve fonlar artıya geçecek beklemeye devam.
    Maliyetiniz nedir bilmiyorum ancak ciddi zarar varsa bu saatten sonra çıkmak anlamsız zaten çıkış için tren virüs başlangıç haftası kalktı.

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Üstadım bende bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım. ETF bizdeki adıyla Borsa Yatırım Fonu, düşük yönetim ücretleriyle bilinirler. Belli dayanak varlıkları veya endeksleri baz alırlar. Türevle pek işleri olmaz baz aldıkları varlığın performansını yansıtırlar genelde. AES'te petrol ve ürünlerine yatırım yapan fonlara yatırım yapan bir fon aşağıda AES'te bulunan bir fon var mesela değer kaybı petrol kadar şu an.
    https://tr.tradingview.com/symbols/LSE-CRUD/
    Şubat ayı portföy dağılımına göz attım ve içinde %90 oranında hisse senedi olduğunu gördüm.Sonuç olarak yabancı hisse senetlerine yatırım yapılmış oluyor.

Sayfa 838/996 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •