Sayfa 443/1002 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: Viop - XIII

1. Le Monde: Macron'a sunulan koronavirüs raporunda, Fransa'da 300 ile 500 bin arasında ölüm bekleniyor.

Merkelde %60-70 enfekte bekliyoruz demişti. Bunlar planını yapmış ince toplumu hazırlayıp herkesi kendi haline bırakıp en büyük sorunu olan yaşlı nüfusu yok edip emekli maaslarindan zararı telafi etmenin ve nüfusu gençleştirmeyi planlıyor.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Bence Dow'da gelebilecek dip seviyesi 14 bin civarı(kriz seviyesi),18 bin seviyesi de(balonun indiği seviye).14-18 bin seviyeleri arasında hisse senedi için ayrılacak parayla, her 18 bin seviyesinden itibaren bin puan düşüşte %20'lik,14 bin seviyesinde son %20'lik olmak üzere kademeli alışlarla uzun vadeli yatırım yapmak gayet iyi bir yatırım tercihi olur.(Ben böyle bir fırsat çıkarsa değerlendiririm.)
    Enflasyon beklentiniz nedir ?. Bu kadar para enflasyona dönmez mi ?. Sonuçta parayı kolay dağıtıp zor topluyorlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Veba, kolera, tifo gibi salgınlarda, gemileri karantinaya alır limana sokmazlarmış, gemide hastalık görülmezse limana girişe o zaman izin verilirmiş.

Biz ne yaptık umre ziyaretlerini iptal etmedik, üstüne bir de kontrolsüz 15 bin kişiyi halkın içine saldık, umreye giden bir insan camiyede gider, o da bonusu olur.
    Zor bir durum. Bir iki hafta içinde camiler konusunda da karar alınır. Sigara haram denmişti yani karar almakta sorun olmaması lazım, ben din alimi değilim cami alışkanlığım yok.

Beni sadece artık herkes ile tokalaşamamak etkiledi. Atıyorum filmlerde barda tanıştığı kişi ile çıkma sahneleri de artık gerçekçi olmaz. Kimse tanımadığına 1 metreden fazla yaklaşmaz. İtalya'da market kuyruğunda millet 1 er metre aralıkla duruyor bir fotoğrafta. Otobüs gibi toplu taşıma da etkilenir. Sosyal medya arkadaşlığı daha fazla yaygınlaşır.

Günlük yaşam bir şekilde etkilenecek diye tahmin ediyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Enflasyon beklentiniz nedir ?. Bu kadar para enflasyona dönmez mi ?. Sonuçta parayı kolay dağıtıp zor topluyorlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Global ölçekte sadece enflasyon değil stagflasyon beklediğimi daha önce yazmıştım:

"Bu parasal genişleme bugün için günü kurtarma,yangının ateşini söndüreyim derken gelecek yıl muhtemelen enflasyon nedeni ile daha büyük bir yangına sebep olacak.Çünkü şimdi gelinen noktada talep bacağında da düşüş olacaksa da tedarik zincirlerinin zarar görmesi,hastalananların iş yerlerine gidememesi nedeniyle işyerlerinin hem ara malı tedarik edememesi hem de yeterli işgücü olmaması hem mamul hem de yarı mamul üretiminde düşüş olması nedeniyle bir arz şoku yaratacak(Birleşik Krallık başbakanı nüfusun %20'sinin hastalığa yakalanabileceğini söylemişti evvelsi gün de Almanya başbakanı nüfusun %60-%70'nin hastalığa yakalanabileceğni ifade etti,işe gidemeyenler nedeniyle üretimde meydana gelebilecek düşüşü ve bulunamakta zorluk olacak başta gıda olmak üzere fiyatlarda yaşanacak fiyat baskısını hesaplamak gerekiyor.)
    Daha önce de yazdığım gibi:"Arz şokunun olduğu bir dönemde, piyasalarda aşırı likidite varken, arz eksikliği kıtlık yoluyla fiyatları fırlatır hiperenflasyon yaratır,sonucu da zehirli bir kokteyl stagflasyon yani durgunluk içinde enflasyon,global ekonomide yaklaşan ve büyüyen risk.Bu nedenle majör merkez bankalarının gevşek para politikalarını ,piyasaları aşırı likiditeye boğmasını büyük risk görüyorum.Bu,salgın geride kaldıktan sonra bir de ekonomi yönetimlerinin enflasyon sorunuyla boğuşmalarını gerektirecek"

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Zor bir durum. Bir iki hafta içinde camiler konusunda da karar alınır. Sigara haram denmişti yani karar almakta sorun olmaması lazım, ben din alimi değilim cami alışkanlığım yok.

Beni sadece artık herkes ile tokalaşamamak etkiledi. Atıyorum filmlerde barda tanıştığı kişi ile çıkma sahneleri de artık gerçekçi olmaz. Kimse tanımadığına 1 metreden fazla yaklaşmaz. İtalya'da market kuyruğunda millet 1 er metre aralıkla duruyor bir fotoğrafta. Otobüs gibi toplu taşıma da etkilenir. Sosyal medya arkadaşlığı daha fazla yaygınlaşır.

Günlük yaşam bir şekilde etkilenecek diye tahmin ediyorum.
    Valla bir iki haftaya kalırsa çok yayılır, Çin ve Uzak Doğu dedik, arkasından Iran çıktı oraya bakarkene hop Italya kırıldı, ne oluyoruz yahu demeye kalmadı şimdi de Ispanyada hızla vaka sayısı artıyor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6. Cool

İngiltere'de koronavirüsün zaman içinde nüfusun büyük kısmına bulaşması, böylece halkın 'sürü bağışıklığı' geliştirmesi planlanıyor. Hükümet, böylece halkın her yıl mutasyona uğrayarak grip gibi tekrar hasta etme ihtimali bulunan bu virüse bağışıklık geliştirmesini umuyor. (Hürriyet)

5e6e0455adcdeb15e8c11bcd.jpg

Arkadaşlar yayılma açısından bakarsak iyi konumdayız önümüz yaz ...geçer gider.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

7. İstanbul gopda bir kişi umre dönüşü ölmuş.

Esra elonunun babasiymis ölen kişi. Corona var mı belirsiz.

https://m.yeniakit.com.tr/haber/esra...i-1123968.html

Edit: elonu babasının testlerinin negatif çıktığını yazmış tweette.

https://twitter.com/elonue/status/12...676848640?s=19
    Son düzenleme : stradivarius; 15-03-2020 saat: 17:23.
    bang bang you shot me down..

8. Bizim için başka ve daha büyük bir tehlike ise bizde yayılmasının avrupan sonra olması olur. Onlar toparlareken bizde hizlanirsa bizi her konuda dünyadan izole ederler uzun süre. Songunlerde farklı ülkelerin korona haberlerinde Türkiye temalı fotoğraflar kullanıyorlar. Adamlar o haldeyken bile bize olan nefret ve kinini gösteriyorlar . ABD Avrupa ulkeletine uçuş yasağı getirirken tr listede olmadığı halde haberi türk bayrağı olan Sultanahmet camiii resmiyle veriyor, digerleride benzer temalı görsellerle corono haberi veriyorlar. Bizde yayilacaksa onlarla beraber yayilmali bizimkiler gerçekleri gizliyorsa hemen gerçeklere dönmeli bu konuda yapılacak hata ilerleyen dönemde bize büyük algı operasyonuna zemin hazırlar insanlar bu virüsten sonra bütün tatil seyehat beslenme ve eşya kullanımı alışkanlıklarını değiştirecek. Her konuda çok olumsuz durumlara dusebiliriz global anlamda.

Sayfa 443/1002 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •