Sayfa 855/1002 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 6,833 - 6,840 arası.

Konu: Viop - XIII

1. Şu linkte Bireysel Emeklilik Fonlarının fon gruplarına göre dağılımı var.

https://www.egm.org.tr/bilgi-merkezi/istatistikler/

31 Aralık'tan bugüne Kıymetli Madenler'in toplamdaki ağırlığı %3,43 artmış. Bu çok ciddi bir rakam. Altında son dönemde görülen satışın bir nedeni de bu olabilir. Herkes aynı enstrümana akın ettiğinde genelde satış gelir.

Hisse fonlarının payı zaten düşüktü, daha da düşmüş.

Standart fonlarda zaten %10'unun Borsada değerlendirilmesi zorunluluğu getirilmişti.

Burada asıl önemli olan Değişken Fonlar. %27,55'le ağırlığı en yüksek grup bu. Burada da Fon Yöneticileri hiçbir sınırlama olmadan fonun tamamını dahi hisse senetlerine yatırabiliyor bildiğim kadarıyla. Tabi karşılığında VİOP'ta hedge yapıyorlar.

Dün Emeklilik Fonlarının toplu alımı geldi ve endeks dipten döndü. Bu dönemde zaten onlardan başka alıcı yok. Dışarıda risk iştahı düzelmediği sürece yabancılar satmaya devam edecek gibi görünüyor. Ayrıca dışarıda gelişmiş piyasalar o kadar ucuzladı ki bizden alım yapmaları için de bir sebep yok. O yüzden bu dönemde Borsanın kaderi Emeklilik Fonlarına bağlı hale gelmiş durumda.

2. abd de 50 eyalete yayılmış virüs
    dow da 20 bin altına kayıyor birkaç güne kapatılır.
    hisseci avellerin kapatılması lazım derken hisseci acık kalsın bizi düzsünler vob cular kapatılsın hisseciler gebermesin iyice dıyor

Alıntı Originally Posted by fibonacci55 Yazıyı Oku

Bist100 aylık grafikte 2008 krizi ema150'den dönmüş. yine aynısı tekrar edeceğim diyorsa ema150 75 bin civarına denk geliyor. Kenarda dursun bakalım bu grafik..
    Herkese hayırlı bol kazançlar..
    Grafik atıp yazdım, sadece 2 seviye var, 87 ve 74. 87 uzun vade desteği, 87-74 arası çöp, 74 altı batık diye.

Alıntı Originally Posted by laguna Yazıyı Oku
    Dow yine fare doğurmaya çalışıyor. Vadelisi ayrı kendi ayrı bi dert. 5 saatlik vadeli grafiğine bakınca 20 bin altına sarkar geri gelmezse bi boy daha dalış yapacak gibi bi görünüm var.
    18000 süper olur ama şimdilik pek umudum yok. Olsa da biz de 74-76 görüp rahatlasak.

5.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    18000 süper olur ama şimdilik pek umudum yok.
    Dostum alımlara devam ediyor musun?
    Özellikle THY kısmında, 2 gündür takip edemedim...

6.  Alıntı Originally Posted by fibonacci55 Yazıyı Oku
    20.700 dow için önemli bir yer. Üstünde kalırsa yarın bir yeşil bar daha gelir. Altına salarsa da zopayı verirler yarın. Benim düşüncem altına salacağı yönünde. Tabiki ytd
     Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Grafik atıp yazdım, sadece 2 seviye var, 87 ve 74. 87 uzun vade desteği, 87-74 arası çöp, 74 altı bitik diye.
    Aynı fikirdeyiz.. eğer bir dönüş olacaksa da V tipi bir dönüş beklemiyorum. 3-4 ayı belki de daha fazlasını bulacaktır. İki gündür Pegasus shorttayım. Hergün taban açıyor ben de çekirdek çitliyorum. Bi süre de böyle gidecek gibi duruyor

Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Dostum alımlara devam ediyor musun?
    Özellikle THY kısmında, 2 gündür takip edemedim...
    Son hız devam. Dün 7.42 ye kadar thyao, 2.75 e kadar icbct, 4.66 ya kadar halkb aldım. Toplam hisse oranı %18 civarında. 5.5 e kadar thyao, 2 ye kadar icbct, 3 e kadar halkbk toplarım, yeter ki insin. Hala hisse miktarının 2.5 katı döviz stoğum var, satarım acımadan. Altınlara ise dokunmam. Aldıklarımdan sadece icbct te dün aldıklarımın 2/5 ini 3-3.03 arasından sattım, maliyeti daha iyi hale getirmek için.

8.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Son hız devam. Dün 7.42 ye kadar thyao, 2.75 e kadar icbct, 4.66 ya kadar halkb aldım. Toplam hisse oranı %18 civarında. 5.5 e kadar thyao, 2 ye kadar icbct, 3 e kadar halkbk toplarım, yeter ki insin.
    Kademeli alım iyidir ama cephaneyi harcamaya erken başlamışsınız gibi geliyor bana. Uçaklar hangarda, sanayinin fişi çekilmiş, oteller sezonu açıp açmamayı değerlendiriyor, bankalar batık kredileri kucağında bulacak süreç sonunda vs.vs.

Sayfa 855/1002 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •